Bedre syn til alle – få selv syn for sagen

tekst TINNa fEIfEr møLLEr | foto SmarTEyES & PrIVaT | advertorial

En lidt våd og kold efterårsaften midt i oktober var der lagt op til tøsehygge hos Smarteyes på Boulevarden 1 i Aalborg. 
Den ene ejer af APPETIZE, Betine Hvidberg Brix, havde samlet en flok glade tøser, hvor den stod på inspiration af briller, makeup, smykker og mode. Humøret var højt, og der var rig mulighed for at prøve de mange fede brille-styles med gode råd fra flere af de ansatte, om hvad der passede til netop ens ansigtsform og personlige stil

Har du prøvet det? At du ligesom skal tættere og tættere på vejskiltene, før du kan se, om der står Nibe eller Ribe? Om der i køledisken står medister eller minister på pakken? At du måske skal lidt tættere på, før du nu er helt sikker på, om det nu også er dit barn, der løber dig i møde i børnehaven? Så er det måske på høje tid at få foretaget en synstest. Måske du er lidt som mig og tænker, at det kan vente til en anden dag, fordi man egentlig ikke helt vil erkende, at der er et problem? Hvor åndssvagt!

Jeg husker tydeligt som barn, at når skolekammeraterne blev beriget med briller, så var man dømt til at blive kaldt brilleabe og andre skældsord. Men sådan er det jo ikke længere. Brillen er nu blevet en accessorie, som ikke blot er et hjælpemiddel til at se bedre, men noget der i den grad er blevet mere in, og med endnu flere muligheder for at vælge sin egen stil. I aften skal det være – jeg skal have tjekket mit syn!

Et anderledes koncept

Smarteyes startede i 2007 af svenske iværksættere, som ville markere sig ved at være mere utraditionel, billigere og sjovere end andre traditionelle optikere.

Som butikschef Mikkel Johansen af Smarteyes på Boulevarden 1, Aalborg siger:

– Det skal være enkelt at købe briller hos os. Vi lægger stor vægt på mode og design, og har altid flere hundrede briller kunden kan vælge imellem. Vi kører altid med en fast pris på vores enkeltstyrke- og flerstyrkeglas, så det ikke er dyrere for dig som er næsten halvblind, siger han med et lille grin.

Denne aften er der bestemt ingen tvivl om, at det med at Smarteyes ønsker, at det også skal være sjovt og enkelt at købe briller, virkelig bliver opfyldt til fulde. Der bliver virkelig grinet, når man ser hvor meget briller kan gøre ved ens personlige stil, og det signal man gerne vil sende. og der er bestemt noget der passer til enhver stil; stilrene, vovede, store, små, firkantede, runde, farvede, seriøse, sexede, maskuline, feminine… Nogle briller klæder andre bedre, og så er det jo bare at boltre sig rundt og finde netop sin stil.

Mode er mange ting

Denne aften stod det dog ikke kun på briller og synsprøver. Kunst og Klæ’r fra Nørregade var også mødt op med et bredt udvalg af lækre smykker, Miahausted inspirerede vi kvinder til, hvad der er højeste mode indenfor tøj og makeup i efteråret og vinteren, og dernæst var blogger JustNikoline også fremmødt. Hun gjorde det meget kort og præcist omkring mode, at det egentlig handler om, at skabe sin egen mode, og gøre det, der føles rigtigt for den person du er.

At se verden med nye øjne

Efter kyndig og grundig undersøgelse af mine øjne, stod det vist helt klart – jeg skulle have briller. Ja, faktisk i den grad. Nu glæder jeg mig bare til at møde verden med nye øjne, og se alle detaljer mere klart. Jeg tænker dog lidt, hvor er du dum! Hvorfor har jeg ikke givet mig selv den gave, at kunne anskue livet, mine børn, familie og kollegaer på bedste vis gennem et syn, der ikke er sløret og lidt grumset? Briller kom bare an – jeg er klar.