Anmeldelse: Hjertevarmt romevent hos Mortens Kro

Tekst og Foto Laura Sahl

Arrangørerne bag eventet

Vi sendte vores faste madskribent, Laura Sahl, i byen til et unikt event, der blev holdt i samarbejde mellem Restaurant Mortens Kro på Mølleå i Aalborg midtby og La Casa Latina, en butik i Vestbyen, der blandt andet sælger kaffe og rom fra Sydamerika. 

– Jeg var inviteret på Restaurant Mortens Kro til et romevent, der var lavet i samarbejde med La Casa Latina. Jeg har aldrig selv været den store ”rom-drikker” så dette event var en ny verden for mig. Resturent Mortens Kro havde lavet tre retter mad, hvor der i stedet for vin blev serveret tre forskellige cocktails, der skulle harmonere med maden. Alle tre cocktails var lavet med Diplomatico-rom, der forhandles La Casa Latina. Jeg er typen, der sætter stor pris på vin til maden, så derfor var jeg meget spændt på denne anderledes oplevelse.

Der var en skøn stemning fra start på Mortens Kro. Ilma Sanchez fra La Casa Latina bød velkommen på en varm og personlig måde, hvor der var plads til smil og grin. Man kunne fornemme at denne aften var nøje planlagt, og den store viden hun har omkring rom, var meget tydelig.

Til velkomst fik vi serveret en ‘New Cuban in the spring’, der bestod af diplomatico planas/hvid rom, lime, hyldeblomst, cava og mynteblade. Cocktailen var skøn og en perfekt start for mig. Jeg kom til at tænke på en mojito, men denne cocktail var bestemt bedre!

Forretten: Hvide asparges med krydret salat af krabbekød, lime-marinerede rejer og salsa verde.

Cocktail til forret: Bright N´Stormy, der bestod af diplomatico reserva exclusiva (12 års), grape, rørsukker, lime, gingerbeer og flamberet grape.

Forretten var smukt anrettet. Smagen var mild, og jeg tænkte straks på sommer og sol. Krabbekødet passede perfekt til de hvide asparges. Jeg manglede dog lidt mere salsa verde, for at give retten lidt ekstra smag. Cocktailen passede perfekt til forretten, det var en cocktail lige efter mit hoved.

Hovedret: Grillet røgmarineret okseflap, pure af bagte peberfrugter, ærter franchaise, legeret sauce choron, friterede løgringe og en luftig kartoffelmos.

Cocktail til hovedret: Mantuano Sour, der bestod af: diplomatico mantuano, lime, rørsukker, honning, æggehvide, brændt lime/sukker.

Denne cocktail blev lavet ved bordet. Der blev flamberet lime, hvilket gav lidt ”show” og god stemning. Jeg smagte på min cocktail, og den var virkelig syrlig! Så fik vi hovedretten på bordet, og der spredte sig en herlig duft. Nu smagte jeg på hovedret, og derefter smagte jeg på min cocktail, og så gav det hele mening for mig. Det passede rigtig flot sammen, med den kraftige hovedret og den syrlige cocktail. Selve hovedretten havde en virkelig god smag, kødet var mørt, saucen var smagsfuld og cremet. Alt på tallerkenen harmonerede.

Dessert: Rabarbersorbet med rom, rabarber kompot, marengs, makron, rabarber chips og vaniljeiscreme.

Cocktail til dessert: Diplomatico hvid rom, vaniljesukker, rabarber juice og lemon.

Her ramte de plet ved mig. Jeg elsker rabarber! For mig er det smagen af sommer og barndom. De har styr på deres smage, desserten er både sød, syrlig, fed og sprød. Det var en perfekt afslutning på en lidt tungere hovedret. Cocktailen vi fik dertil havde en god smag, der passede fint til desserten. Den ville desuden passe perfekt i haven på en varm sommerdag.

Efter skøn mad og dejlige drinks skulle vi smage på den rene varer. Vi skulle nemlig have privat romsmagning. Nelson Hernandez, der er Mester Blender fra Diplomatico, fortalte om de forskellige typer rom, som vi skulle smage. Ilma Sanchez oversatte det til dansk. Det var tydeligt, at der nærmest flyder rom i deres årer, for de ved hvad de snakker om, og det bliver fortalt med en stor passion. Jeg er ikke selv den største rom drikker, men når man drikker rom i denne kvalitet, så er det en helt anden snak! Og jeg nød faktisk de forskellige typer rom helt ren. Vi skulle også smage chokolade fra Pacari. Først skulle man tage en lille bid chokolade, derefter en lille tår rom. Det gav en helt anden nuance i rommen, og en skøn oplevelse!

Efter romsmagningen var der ”fri leg”, hvor alle kunne gå rundt og smage endnu flere typer rom. Der var også linet store cubanske cigarer op. Senere kom besøg af en danser, der dansede til cubanske toner. Fantastisk afslutning på en lærerig og smagfuld aften.

La Casa Latina og Resturent Mortens Kro lavede et hjertevarmt event. Jeg håber at det ikke er sidste gang, de laver et samarbejde, for det fungerer rigtig godt. Jeg har i hver fald fået øjnene op for rom.