Anmeldelse: Derma selvbrunerserie

TEKST MATHILDE FALDEN | PRESSEFOTO

I takt med vinterens indtræden, blev det for os på redaktionen også tydeligt, hvilken effekt det havde på vores krop og ikke mindst vores hud. Farven fra sommerens ture på stranden og i friluftsbadet aftog og en mere bleg og grålig nuance indtog.

Man skal selvfølgelig elske sin hud, sin krop og hele sit udseende som det naturligt er, men vi vil heller ikke fornægte dén kæmpe forskel det gør, når huden har en dejlig sommerglød. Vi synes i hvert fald, at kan man hele året rende rundt med solkysset hud, så er det klart at foretrække.

Flere af os kender nok til de gængse skræmmehistorier om selvbruner-katastrofer: markante striber i en vekslen mellem brun og hvid, fuldstændig orange håndflader eller en alt for unaturlig farve fra top til tå, der på ingen måde ligner resultatet af en chartertur til Gran Canaria. Derudover har jeg personligt oplevet, at mit hvide, bloggervenlige sengetøj pludselig lyste op med orange plamager efter min skønhedssøvn.

Jeg besluttede mig dog alligevel for at give selvbruner-koncepten en chance, for igen, så føler jeg mig både pænere og mere frisk med en god tan. Et vigtigt kriterium for mig, når jeg prøver nye produkter, er, at det skal være skånsomme og bæredygtige produkter, da jeg gerne både vil skåne min hud og min samvittighed. I den forbindelse var Derma et rigtig godt bud, da deres selvbruner-serie er svanemærket, vegansk, uden parfume og emballagen er af genanvendt plastik.

Derma har udviklet tre forskellige selvbrunere. Én selvbrunerlotion og to selvbrunermousse, hvoraf den ene giver instant farve og den anden giver farve i løbet af nogle timer.

Instant selvbrunermousse til krop og ansigt & Selvbrunermousse til krop og ansigt
Jeg har samlet min vurdering af Dermas to selvbrunermousse, da min anmeldelse af de to produkter er overvejende ens. Jeg har aldrig været den største fan af selvbruner-mousse, og det bliver jeg nok desværre heller aldrig. Dermas bud på en instant selvbrunermousse er egentlig okay. Jeg har set langt værre præstationer. Jeg synes, at den største kvalitet er farven, som er meget naturlig, og duften er absolut udholdelig. Dog oplever jeg med denne, som jeg har oplevet før, at mousse aldrig tørrer 100% ind. Det gav ingen striber, men det afgav farveaftryk på mit sengetøj over natten, og derfor blev jeg igen bekræftet i, at en mousse ikke er mit foretrukne valg. Jeg synes dog, at koncepten om at give instant farve har en stor fordel, da man kan se helligdagene tydeligt og skynde sig at rette op på dem. Jeg anbefaler Dermas Instant selvbrunermousse, hvis du får en spontan invitation og gerne vil have en smuk, naturlig tan – men husk, at det meste nok ender i dit sengetøj, når aftenens eskapader er ovre.

Selvbrunerlotion til krop og ansigt
En lækker lotion, der har en diskret duft, og som giver en naturlig glød. Jeg er personligt fan af selvbrunere, hvor farven kan bygges op over et par dage i stedet for at man pludselig kigger sig i spejlet og ligner en Kong Gulerod. Derfor var jeg svært begejstret over denne lotion. Den fugter, tørrer hurtigt ind og giver en afslappet, naturlig glød, der ikke er for kraftig. Jeg eksperimenterede med at påføre den hver aften et par dage i træk, og det gav en dejlig sommerbrun farve, som de fleste elsker. Alt i alt en god selvbruner, der er brugervenlig og uden kraftig lugt. Et gennemarbejdet bud på en selvbruner, alle kan bruge, da farven er naturlig og justérbar.

Find Dermas selvbrunerserie her:
https://derma.dk/produkter/kategorier/solpleje/selvbruner