Anmeldelse: Burlesk med glitter og charme

Tekst Mette Duedahl Pedersen | Foto Pia Kirstine (Skråen)

I alle årene, hvor det indtagende spejltelt Paradiso har tronet på pladsen uden for Nordkraft, har jeg ofte bevæget mig forbi. Hver gang følt mig draget og tænkt; Gad vide, hvad der foregår derinde? I går aftes fik jeg svar. Jeg besøgte spejlteltet og havde en sjov og spektakulær aften i selskab med showet Majestique.

Omtalen af showet lovede et sjovt og elegant voksencirkus inspireret af den gamle varieté med atmosfære for fuld udblæsning, og jeg skal love for at omtalen talte sandhed.

Majestique var ikke bare et show, men en hel oplevelse. At træde indenfor døren i det stemningsfyldte spejltelt var en overdådig rejse tilbage i tiden til de vilde og brølende 20’ere … 1920’ere vel at mærke. Jeg blev mødt af 20’ernes ”up-beat blæs i trompeten bigband jazz”. Indretningsstilen var den luksuriøse Art Deco – En overdådighed af guld, glimmer, glitter og ikke mindst dybrødt velour, der hang i tunge buer fra loftet og jeg ærgrede mig med det samme over, at jeg havde glemt både min fjerboa og mit cigaretrør.

Snart var showet i fuld gang. Det ene øjeblik blev man blæst tilbage af storslået sang, og i det næste sad hjertet oppe i halsen, når der blev slugt både ild og sabler og, ikke mindst, når veltrænede mænd og kvinder udførte akrobatik på smukkeste vis i luften. Det ene indslag overtog det andet og at genfortælle, hvad jeg så, er svært, for vil nogen overhovedet tro mig, når jeg fortæller, at jeg både så en roterende toupé, en kvinde med en stor ballon på hovedet, to meget sexede mænd i et badekar og op til flere mennesker i intet andet end kejserens nye klæder? Majestique var flamboyant og i den grad smuk, humoristisk og vovet underholdning. Burlesk vil jeg mene.

Min egen favorit var en fyr, der jonglerede med både ringe og køller. I min verden er det magisk – særligt når jongløren formår at være 100 % tight med musikken. Men indslaget med parret, der spyttede banastykker op i luften og greb dem igen med munden, fik mig i al sin særhed og charme til at grine.

Hele showet bevægede sig på charmerende vis konstant under bæltestedet og legede med nøgenhed på en dejlig befriende og humoristisk måde. Nogle vil mene, at showet gik lige til grænsen og nogle vil måske endda mene, de overskred den … Selv synes jeg, det var dejligt at træde ind i en verden, hvor der var højt til loftet og plads til alle, og hvor både det feminine og det maskuline fik plads og blev hyldet. Tilgangen til mennesket, vores køn og seksualitet var omfavnende, kærlig og helt nede på jorden, og jeg blev bekræftet i at med humor, kærlighed og et lille drys glimmer, så er verden bare et bedre sted at være.

Er du til fest, farver, akrobatik og et godt grin, kan jeg i den grad anbefale Majestique.

P.S. Majestique opleves bedst i selskab med gode venner og champagne.