Aalborg Vin- og Boblefestival – Hyggeligt og smagfuldt

Reklame | Aalborg Vin- og Boblefestival

Annonce Sæt kryds i kalenderen fredag den 7. og lørdag den 8. oktober 2022. Her kan du opleve Aalborg Vin- og Boblefestival. I år i Europahallen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Det er nemlig lykkes holdet bag vinfestivalen, Verner og Brian Thomsen, at afholde den netop her. De helt perfekte rammer til vinfestivalen, mener de to brødre.

Før i tiden bliv festivalen afholdt i Kedelhallen i Nordkraft. Lokaler som Verner og Brian Thomsen har været glade for, men Aalborg Kongres- og Kulturcenter er større og rummer alt det, festivalen har brug for og mere til. Her er der mulighed for og plads til at blive større og mere end god plads til at afvikle en skøn weekend i vinens og boblernes tegn.

Udover den store Europahal, kommer kongres- og kulturcenterets Foyer også til at danne ramme for den spændende og mindeværdig oplevelse, som festivalen ligger an til at blive. Med nye lokaler og højt til loftet, kan de to brødre sørge for, at alle får en rigtig god oplevelse.

Covid 19 førte til de nye rammer

Ligesom for så mange andre arrangementer satte Covid-19 en brat stopper for at festivalen i en periode kunne afholdes. Det gav tid til reflektion og eftertanke og som følge af det blev beslutningen om at flytte festivalen til Aalborg Kongres- og Kulturcenter truffet. Der skulle simpelthen ske noget nyt.

Festivalens historie

Det er erfarne kræfter der står bag Aalborg Vinfestival. Verner Thomsen er bagmanden bag den populære Ribe Vinfestival, der startede i 2005. Han havde butik i byen og syntes, at der manglede et event i sensommeren, så inspireret af vinfestivaler i Frankrig og Italien blev Ribe Vinfestival en realitet. I kølvandet af Ribe Vinsfestival opstod Aalborg Vinfestival i 2016.

Fra starten af var det vigtigt for Verner og Brian Thomsen, at festivalens udstillerliste hovedsageligt skulle bestå af nogle af landes bedste garage-importører, og at de skulle præsentere vin fra alverdens lande, og det må man sige er lykkes. På festivalen kan man nemlig opleve vine fra ikke mindre end 14 lande, og alle udstillerne er nøje udvalgte. De kender deres producenter til fingerspidserne og ved, hvad disse står for.

Både vin og bobler

Festivalen har i år mere end 30 udstillere, der alle har en stærk passion for deres vine. Der vil desuden være mulighed for at smage over 250 forskellige vine, og vinimportørerne fortæller også gerne alle de gode historier, der gemmer sig bag de special-importerede vine. Blandt de 30 udstillere finder man foruden importørerne den danske vingård, Fox Hill Winery, der producerer deres egne spændende vine.

Som noget nyt i 2022, er festivalen ikke længere kun en vinfestival, men også en boblefestival, så i år vil der også være en masse lækkerier til alle champagneelskere. Noget som de to arrangører ser meget frem til at afprøve, og de lover, at alle festivalens besøgende, uanset om de er nørdet eller nybegynder indenfor vinenes verden, godt kan glæde sig – for det bliver smagfuldt, hyggeligt og sjovt.

Billetsalget er i fuld gang

Følg med på festivalens Facebookside @aalborgvinfestival og hold dig opdateret om udstillere, generel information og meget mere. Det går stærkt med billetsalget og der meldes allerede én smagning udsolgt. Billetter til Aalborg Vin- og Boblefestival kan købes via deres hjemmeside aalborgvinfestival.dk.