Anmeldelse af ’Queen Machine’ på Skråen

Tekst Anette Vedfald | Foto Queen Machine

Queen Machine spilede fredag aften en udsolgt koncert på Skråens Royal Stage i Nordkraft.

Spillestedet Skråen er beliggende i Nordkraft med i alt tre koncertsale. Royal Stage, der er den største af dem, ligger på Skråens og Nordkrafts 1. Sal. Der er altid både stå-og siddepladser, men opstillingen kan dog variere fra gang til gang.

Uden omsvøb gik Queen Machine på scenen med Bjarke B. Laursen som bagtrop. Han kom spankulerende ind som sit alter ego, Freddie Mercury, og var iført en sølvskinnende paillet spandex. De lagde ud med et medley af tre numre, hvor i blandt det ene var ’You’re My Best Friend’. Selvom folk virkede tændte fra første færd, så var de alligevel ikke helt oppe på dubberne, da ’We Will Rock You’ blev spillet. Nummeret kom måske en anelse for tidligt, men omvendt fik det jo så også på en måde cementeret at nu var koncerten for alvor gået i gang. Efter numre som ’Somebody To Love’ og ’Play The Game’ smed Bjarke lynhurtigt pailletdragten backstage for i stedet at entrere scenen iført den legendariske harlequin dragt. I øvrigt en bedrift som han succesfuldt gentog en 6-7 gange med kongekrone-og kåbe til sidst.

En tilstræbende stemning bredte sig i salen, da Queen Machine spillede ’Another One Bites The Dust’, og det føltes pludseligt som at være en del af et eksklusivt selskab. Selv når publikum trykkede atmosfæren lidt flad med den velkendte nordjyske neddæmpethed, så nægtede Queen Machine simpelthen at lade det ske. De blev ganske enkelt utrætteligt ved med at hive energien op ad. Der var heller ingen tvivl om, at Bjarke B. Laursen var et energibundt af en anden dimension. For ud over at han både spillede, sang, skiftede tøj og performede, ja så øsede han tilmed også ud af små anekdoter og fun facts undervejs. Noget der ellers sagtens kunne tilfalde resten af bandet at gøre, og derved bringe dem mere frem i rampelyset samt give Bjarke et velfortjent pusterum. Men applaus til Bjarke for at kunne jonglere det hele! Generelt var han ret flink til også at gå op på de forskellige podier, således at publikum bedre kunne se ham, og da ’I Want To Break Free’ blev spillet, blev jeg for alvor taget tilbage i alle barndomsminderne. Det var også her, at publikum fik lov til at synge et helt vers, hvorefter Bjarke udbrød at ”i aften er vi alle sammen fra ålleren af”, hvortil der udbrød festlig jubel i den fyldte sal.

Efter pausen kom Bjarke ind i en kopi af Freddie Mercurys velkendte Live Aid påklædning, og her gik Queen Machine så i gang med at spille ’Radio Ga Ga’ til publikums store tilfredsstillelse. Jeg bemærkede at enkelte numre fungerede bedre indendørs end udendørs, hvilket blandt andet gjorde sig gældende med nummeret ’Who Wants To Live Forever’. Det skabte en meget mere intim og faktisk også fængslende stemning, hvor særligt stortrommen kom til sin ret og skabte decideret kuldgysninger igennem ens krop. Bedst som den elektriske koncertstemning kørte i sit højeste gear, spillede Queen Machine ’I Want It All’, hvilket nærmest fik alle kropscellerne vækket til live i en sitren af fællesskab og opmærksomhed. Det nummer blev smukt fuldt op af ’These Are The Days Of Our Lives’, og efterfølgende af ’Innuendo’, der beviste hvor godt et tag Queen Machine havde på deres gesjæft. For man blev vitterlig bare ved med at blive blæst bag over. Koncerten sluttede af med ’Heaven Is For Everyone’ og ’Bohemian Rhapsody’, og her fik publikum igen lov til at synge et helt vers, for derefter at fortsætte helt uden invitation som kor, mens salen blev fyldt af hvide konfetti-strimler. Jeg syntes faktisk, at dette var den bedste version, som jeg har hørt af pågældende numre fra Queen Machines side af. Afslutningsvis lovede Bjarke at Queen Machine altid ville komme tilbage og spille for Aalborg, og så spillede de det allersidste ekstranummer, som selvfølgelig var ’We Are The Champions’.

Det er altid en god oplevelse at se Queen Machine spille, men denne aften gav de den i sandhed hele armen. Ja de leverede et koncertorgie med endnu større sikkerhed og rutine end hidtil. Jeg fik flere gange gåsehud undervejs, og følte at Queen Machine dominerede scenen, salen ja end sagt publikum. Så selvom jeg egentlig helst vil give koncerten fem stjerner, for ikke bare at lade mig rive med i eufori, ja så må jeg vedkende at der ikke var meget at udsætte på denne koncertoplevelse. Lysshowet fungerede nemlig også sindssygt godt, og klædte virkelig bandet på scenen. Men også scenepodiet var bygget op, så det inviterede til leg og dynamisk optræden, hvilket gav alle noget at se på. Så på baggrund af en fed oplevelse og et kæmpe show, så ville det være unfair ikke at kreditere Queen Machines præstation med 6 stjerner. Well done!

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.