Vi mødes omkring grillen

tekst thomas møller | foto henrik sandberg | Annonce

Denne artikel er sponsoreret

Det handler om meget mere end mad over åben ild, når Weber® Grill Academy Aalborg slår dørene op for events og fester. Her er samhørighed og sammenhold på menuen, og det er eftertragtede kvaliteter i en digitaliseret verden, hvor der bliver stadig længere mellem mennesker

På Webers Grill Academy Aalborg er der ikke sparet på udstyret. Her er alt, hvad selv den mest entusiastiske grillnørd kan ønske sig. Men i virkeligheden handler det ikke så meget om udstyr, når akademiet danner rammen om alt fra firmaarrangementer til fester i familien.

I stedet tager man afsæt i grillen som et naturligt samlingspunkt. Her mødes man og lærer hinanden at kende. Weber® Grill Academy er et moderne oplevelseshus, der med en næsten nostalgisk glæde bygger videre på de urinstinkter, der altid har fået mennesker til at samles om bålet.

– Vores kerneprodukt er 
teambuilding omkring grillen, og det virker. Jeg har set,
 hvordan isen mellem mennesker bliver brudt, og hvordan
 der opstår en hel anden stemning under madlavningen. Det kan for eksempel være et firma, hvor medarbejderne i bogholderiet og produktionen ikke har haft tradition for at tale sammen. Når de så bliver sat til at arbejde sammen omkring tilberedningen af et måltid her hos os, så sker der altså noget, fortæller Andri Bergmann Eyvindsson.

weber1

Den to meter høje islandske grill-høvding er netop tiltrådt som leder af Weber® Grill Academy Aalborg, og det lederskab varetager han i et tæt parløb med hospitality manager Pia Bie. Populært sagt tager han sig af maden, og hun tager sig af gæsterne. Men så enkelt er det alligevel ikke. Det hele hænger sammen.

Vi har faciliteterne

Weber® Grill Academy Aalborg åbnede i 2007. Oprindeligt var idéen at undervise Webers forhandlere, så de blev bedre til at grille og fik nogle erfaringer, som de kunne give videre til deres kunder. Men i dag er paletten udvidet markant. De spændende og inspirerende lokaler på Bøgildsmindevej i Nørresundby danner ud over forhandlerkurser også rammen om møder, teambuilding, temagrillkurser, netværksgrupper, foreninger, julefrokoster, konfirmationer, runde fødselsdage, vinsmagning og meget, meget mere.

weber7

– Vi har simpelthen faciliteterne til det hele. Vores lokaler har
 et amerikansk islæt som en hilsen til Webergrillens hjemland, men ellers er arkitekturen holdt i en rustik nordisk tradition, der appel
lerer til både kvinder og mænd. Det er stilrent uden at blive koldt. Vi står for kvalitet, og det skal lokalerne også signalere, fortæller Pia Bie, mens hun viser rundt.

Vi kommer igennem et showroom, hvor man kan opleve Webers mange epokegørende bidrag til grillrevolutionen – kuglegrill, gasgrill, smoker og tilbehør. Et enkelt rum er helliget briketter. Det kan måske virke en smule nørdet, men for nogle entusiaster kan det ikke blive nørdet nok. Andre kan så glæde sig over vinrummet, hvor der bliver arrangeret vinsmagning og fortalt om vinen.

– Vi har også mødelokaler, hvor deltagerne i et daglangt møde for eksempel kan grille deres egen frokost og på den måde blive rystet godt sammen. Det kan være en virksomhed, der holder det allerførste møde med en vigtig samarbejdspartner, og hvor man har brug for at få situationen løsnet lidt op. I vores auditorium har vi en lille scene, og auditoriet kan bruges til foredrag, kurser eller en præsentation af nye kollektioner. Så kan deltagerne slutte dagen af med at gå i køkkenet og grille, siger Pia Bie.

Alt kan lade sig gøre inden for de rammer, som huset sætter. Uanset om det er tidlig morgenmad eller en fest, der skal køre hele natten. Der er ingen tidsbegrænsning på aktiviteterne.

weber5

Lad dysten begynde

Det er muligt at booke sig ind i Weber® Grill Academy til mange forskellige festarrangementer som enhver anden restaurant med festlokaler. Gæsterne bliver budt velkommen og kan gå til bords, hvor tjenere serverer middagen. Køkkenet bygger på grill og sæsonens råvarer, som Andri Bergmann Eyvindsson udtrykker det.

Men han og Pia Bie er enige om, at de gerne vil have et element af teambuilding og fælles madlavning ind i alle deres arrangementer.

– Det gør altså en forskel. Ved et traditionelt arrangement risikerer man nemt at sidde på sin plads hele aftenen og tale med de samme fire mennesker. Så snart vi får folk op fra stolene og ud i køkkenet, sker der noget. Gæsterne behøver ikke at tilberede hele middagen, men bare en enkelt ret kan gøre en stor forskel, siger Andri Bergmann Eyvindsson.

Inden gæsterne går i køkkenet bliver de inddelt i hold, der skal dyste mod hinanden. Dysten kan maksimalt gå over fire runder – det vil sige en forret, en mellemret, en hovedret og en dessert.

Weber® Grill Academy råder over to køkkener samt udendørpavilloner, hvor de mange grill står opmarcheret. Inde i køkkenet giver en kok deltagerne en introduktion til den kulinariske udfordring, som de står over for. På en stor skærm i køkkenet kan de følge en tidsplan for arbejdet, og så er det ellers med at komme i gang. Grillkokken guider dem hele tiden og giver gode råd, hvis det er ved at gå galt. Imens serverer en tjener vin, øl og sodavand, så alle sanser stimuleres.

weber4– Alle hold skal aflevere en dommertallerken efter hver ret, som jeg og det øvrige personale bedømmer. Der er en Weberpræmie på spil, og selv om det hele kun er for sjov, så har deltagerne noget at arbejde sammen om. For man vinder ikke konkurrencen, blot fordi man har en særlig titel. Det er den bedste mad, der vinder, og deltagerne får en ordentlig og konstruktiv kritik med hjem, siger Andri Bergmann Eyvindsson.

Hvis han absolut skal give et godt råd til kommende deltagere ved grillen, så er det ”keep it simple”. Gør det enkelt med et tvist af noget lækkert.

– Jeg havde engang køkkenet fyldt med mænd, der ikke havde lavet mad før. De krævede selvfølgelig mere opmærksomhed, men de tilberedte også noget, som de kunne magte. Resultatet var lækkert og velsmagende.

Vi har en mission

Andri Bergmann Eyvindsson har en mission med Weber® Grill Academy, der rækker længere end til de arrangementer, der afholdes på stedet.

– Vi skal inspirere vores gæster. Vi skal skabe grilloplevelser og grillkultur, som de kan tage med sig videre i livet. På vores temakurser for privatpersoner har jeg set, hvor meget folk kan udvikle sig. Vi havde en kursist, der fik dårlige nerver, bare han skulle vende to koteletter. I dag er han en dygtig griller, der både arbejder med kuglegrill, gasgrill og smoker.

Den islandske grill-høvdings madfilosofi er da også ligetil. Kan det grilles, skal det grilles, siger han med et smil. I hverdagen er en gasgrill nem og praktisk, og så kan man tænde kulgrillen i weekenden, når der er bedre tid.

– Vi skal vise vores gæster alle de muligheder, der er med en grill, og vi skal ikke holde os tilbage. Vi er et oplevelseshus under Webers vinger, og vi har grill i alle størrelser stående, som vi kan arbejde på. Uanset om det er fisk, sauce, brød eller kager, så skal vi imponere vores gæster. Vi skal vise dem alt det, som de også kan lære at grille her, hvis de har mod på det, siger Andri Bergmann Eyvindsson.

weber3

FORHISTORIEN

1952 Weber-eventyret begynder, da amerikaneren George Stephen skaber verdens første kuglegrill. Han er irriteret over ustyrlige opflamninger i sin traditionelle grill.

1981 Røggrillen Weber® Smokey Mountain Cooker, kaldet Smokeren, kommer til verden som led i Webers fortsatte produktudvikling.

1985 Weber starter en gasgrill-revolution, hvor bøjede metalstænger, de såkaldte Flavorizer® Bars, lægges over brænderne for at tilføre maden den velkendte, røgede grillsmag.

1991 Webergrillen er klar til salg i Danmark. Den første container ankommer til Aarhus havn.

2007 Weber åbner Grilleriet i Aalborg og fire år senere i København.

2015 Grilleriet skifter navn til Weber® Grill Academy.

Annonce