Trend: Trælameller

Boligtema | Michael Lund (reklame)

Foto: NUANCE Design Studio

Annonce – Træ er et fantastisk materiale til at skabe varme, ro og balance til et rum. Vi ser trælameller bliver brugt mere og mere i indretningen af alt fra erhvervslokaler og offentlige bygninger til private hjem

Her bliver træet brugt som beklædning på vægge, lofter samt udvendige facadebeklædning. Hos kunderne i byggebranchen er der øget fokus på bæredygtighed og brug af naturlige materialer. Som den klimavenlige byggevirksomhed vi er, tilpasser vi os gerne. Her ser vi en stor trend i trælameller, der bliver mere og mere anvendt. Med sit naturlige og stilrene look er det perfekt til at skabe en moderne og autentisk atmosfære i rummet.

Samtidig har trælameller en støjreducerende akustisk effekt, der er godt til større lokaler. Udover at dekorere med trælameller på vægge eller en del af bygningen, ser vi også en stor trend af trælameller i møbeldesign og interiør, som skaber en tidsløs og nordisk atmosfære til hjemmet.

Foto: NUANCE Design Studio

Træ giver harmoni

Et af vores projekter, hvor trælameller har været i fokus, er Væksthuset på Salling ROOFTOP i Aarhus. Herover kan man se hvordan trælamellerne er blevet brugt til at skabe en naturlig og moderne stemning til rummet. Her har vi brugt træsorten sanobemaghoni som skaber en god harmoni til de grønne planter, som sætter de naturlige rammer for væksthuset. Det er desuden vigtigt, at akustikken i et rum som dette er i top, når det skal gæste større for- samlinger. Her er trælamllerne med sin gode lyd-akustiske egenskaber, det perfekte valg.

Disse trends ser vi nu & i fremtiden:

  • Trælameller
  • Listevæg
  • Gammeldags plankegulve – Genbrugsmetal
  • Rå fliser (meleret)