To gode råd til en billig og bæredygtig børne-jul

BÆREDYGTIGHEDSTEMA | KIRPPU LOPPESUPERMARKED

Annonce –

Alle børnefamilier ved, at særligt de kolde måneder kan være hårde ved økonomien. Når sidste års termotøj, gummistøvler, flyverdragter, huer og vanter findes frem, er børnene som regel vokset ud af det, og det ligger nu bare og fylder i skabe og skuffer

De kolde måneder kalder på alt fra vintertøj og støvler til kalendergaver og julegaver, og hvis du ikke vil gå helt bankerot og samtidigt gerne vil tænke i mere bæredygtige baner, er valget nemt. Genbrug er vejen frem!

Råd 1: Sælg de ting, børnene er vokset ud af – og køb nyt i Kirppu

Mange børn vokser ud af deres garderobe, inden tøjet er blevet slidt, og det kan derfor sagtens bruges af flere børn. Ved at sælge det aflagte tøj i et loppesupermarked, giver det mulighed for, at en ny familie kan glædes over tøjet, samtidigt med, det glæder miljøet ved at være det bæredygtige alternativ, hvor en ny produktion af tøj er sparet væk. Når du alligevel er i gang med at sælge børnenes tøj og legetøj i Kirppu, kan du samtidig benytte chancen til også at få ryddet ud i dine egne ting og dermed skabe ekstra stor vækst på kontoen – og plads i skabene til nye skønne genbrugsting.

De færreste børn er vilde med at rydde op. Dog kan det skabe både motivation og glæde, hvis de selv kan være med til at pris- sætte deres ting, være med til at sætte tingene op på loppestanden, følge med i salget i Kirppu Katjiing app’en og samtidig få del i udbyttet. Derudover er det en oplagt måde for forældrene at få opbygget bevidstheden omkring økonomi og bæredygtighed blandt børnene.

I Kirppu Loppesupermarked finder du sæsonvarer i høj kvalitet med store besparelser til dine børn. Ofte kan du være heldig og finde en næsten ubrugt flyverdragt til under 100 kroner, og til de større børn er der mulighed for at finde lige den sweater, bluse eller hue, som skaber det helt rigtige, seje look.

Råd 2: Kig efter julegaverne i dit lokale loppesupermarked

Hvis du skal ud og købe 24 gaver til en pakkekalender eller hvis du har en stor familie med både børn, nevøer, niecer eller børnebørn, bliver gaveposten hurtigt kæmpestor. Hvis du går i Kirppu efter gaver til en pakkekalender, kan du nemt finde 24 gaver for under 300 kroner, som ikke går på kompromis med kvalitet. De kan altså skabe lige så stor glæde som dyre gaver fra legetøjsbutikken.

Genbrugsgaver har hittet stort de sidste par år. Hvor det tidligere var tabu at købe brugte gaver, er der nu en større social accept omkring, at genbrugsgaver både er gode for miljøet og pengepungen og stadig ikke er irrelevante eller skaber mindre glæde.

Genbrugsjulegaver giver også mening, da du har mulighed for at finde noget helt unikt eller noget legetøj fra din egen barndom, som du ved, dine børn også vil få en masse sjov ud af – og som det sker så tit, mister børn interessen for nye ting, inden man får set sig om, men med genbrugsgaver gør det ikke helt lige så ondt i pengepungen, når du ser de nye ting ligge og samle støv i et hjørne allerede 1. januar.

Ved at lade dine børn kigge på gaveønsker i Kirppu, giver du dem samtidig mulighed for at opnå en større forståelse for prisen på gaver. Mens de hygger rundt i gangene, kan du sidde i loungen og nyde en kop gratis te eller kaffe, så du er der, hvis der skulle blive brug for det. Det kan måske være svært at bryde med traditionen om splinternye ting og gaveregnen i december, men det er en fantastisk mulighed for at lære ens børn om bæredygtigt forbrug, samtidig med, at man sparer penge. Husk, at én genbrugsgave er bedre end ingen, så hvis det virker skræmmende med full-on genbrugsjul, kan du sagtens starte i de små.

Er du interesseret i at spare penge, leve mere bæredygtigt og samtidig gøre dine børn superglade denne jul? Så tag et kig forbi din nærmeste Kirppu.

KIRPPU LOPPESUPERMARKED I NORDJYLLAND:

Stenbukken 10, 9200 Aalborg

Hvidevold 2F, 9800 Hjørring

Telefon: 70 25 00 12

www.kirppu.dk