Sommerfuglene basker

tekst MARIA TVERGAARD-JAKOBSEN | foto HENRIK SANDBERG

Så blev det marts måned – den måned hvor Emil og Kathrine skal sige ja til hinanden. APPETIZE har mødt parret for at høre mere om bryllupsforberedelserne og om sommerfuglene nu for alvor er begyndt at baske rundt

Snart er det tid for Kathrine og Emil til at sige ja til hinanden, og bryllupsforberedelserne er gået ind i den sidste del af planlægningen. Jeg er selvfølgelig nysgerrig på, hvor meget det fylder for parret. Har nerverne sat ind, og er det bryllups-stress, der fylder for parret – eller har de mon tid til at standse op og også nyde planlægningen og glæde sig til det kommende bryllup.

Med Emil og Kathrine som par blev det tydeligt for mig under vores sidste samtale, at det er Kathrine, der styrer planlægningen med hård hånd, og Kathrine giver mig ret.

– Jeg synes det hele rykker meget tæt på nu, forklarer Kathrine, og jeg har rigtig mange sommerfugle i maven.

Jeg kan kun nikke genkendende til disse følelser fra dengang jeg planlagde mit eget bryllup, og smiler ved tanken om de følelser, der fylder for Kathrine lige nu. Der er så mange små detaljer, der skal på plads, og det er jo lige præcis de små detaljer, der fylder her til sidst, og det man bare gerne vil have til at være helt perfekt.

Planlægningskontrol

– Det er nok lidt kontrolfreaken, der kommer op i mig nu. Indtil videre synes jeg ikke bryllupsplanlægningen har fyldt så meget i vores hverdag, men nu synes jeg næsten det fylder det hele. Jeg har hele tiden den der med, at jeg skal også lige huske det der, og er der nu styr på det? Vi er dog så privilegerede, at APPETIZE jo har gjort en stor del af arbejdet for os. Sponsorerne er alle bare vildt professionelle, og vi har kun skulle koncentrere os om at bestille tid de forskellige steder. Vi har besøgt Scheelsminde, hvor vi skal overnatte på selve bryllupsnatten, jeg har fået prøveopsætning af mit hår hos Carina fra Trend Cut by LundtoftMolge, og så har vi prøvesmagt de lækre kuvertchokolader fra Aalborg Chokoladen. Mums, de var lækre, fortæller Kathrine mens Emil sidder med et noget sliksultent udtryk om munden.

– Mærk lige min glatte hud, siger Emil pludselig til mig, mens han stryger sig over kinden,

– Jeg har været hos Hasseris Skin Lounge, og fået ansigtsbehandling. Vildt sjov oplevelse jeg aldrig troede skulle overgå mig – men jeg må indrømme, at det faktisk var rigtig behageligt, smiler Emil.

– For at jeg skal kunne slappe af den dag, så er der bare rigtig mange ting jeg gerne vil have styr på nu. Men jeg ved så også, at jeg på dagen vil være i stand til at slappe af, fordi jeg ved at jeg op til brylluppet har gjort alt, hvad jeg kunne for at gøre dagen helt perfekt, forklarer Kathrine.

Jeg smiler til Kathrine og kan sagtens forstå hendes følelser. Den 26. marts er jo også lige rundt om hjørnet.

Det er dog et meget fattet brudepar jeg sidder og taler med, alle aftalerne er lavet til prøvemakeup, frisør osv. Det eneste parret efterhånden mangler at få købt er drikkevarer, og derefter er de fleste ting krydset af på den lange planlægningsliste.

Den store tale

Emil har været lidt stille, men istemmer.

– Jeg tager det
 nok lidt mere stille og roligt. For mig er det talen der fylder 
noget nu. En tale jeg egentlig først ikke havde tænkt at 
holde, men nu gør jeg det, for jeg vil rigtig gerne gøre Kathrine glad. Jeg er lidt nervøs for talen, siger Emil og Kathrine fortsætter.

– Emil er nok ikke lige ham der sådan taler om følelser foran andre folk. Foran mig derhjemme kan han sagtens, men det bliver nok lidt en udfordring at gøre det foran 75 mennesker, hvilket Emil giver hende fuldstændig ret i.

– Men med hensyn til planlægningen af selve brylluppet slapper jeg nok lidt mere af, fordi jeg ved at Kathrine har fuldstændig styr på det, siger Emil med et smil, imens han kigger sødt på Kathrine.

Bryllupstilladelse

At Kathrine måske har haft lidt ekstra stress igennem planlægningen, kan man sagtens forstå når hun fortæller historien omkring det at få tilladelse til at blive gift. Det er noget de færreste brudepar vil kunne opleve som et problem, men at Kathrine på et tidspunkt har boet i Norge, skulle vise sig at gøre brylluppet ekstra besværligt, var svært at forudse.

– Jeg boede i Norge i et halvt år for 10 år siden, fortæller Kathrine, og dengang flyttede jeg min adresse derop. På grund af at min adresse har været i Norge, skulle jeg have et bevis fra Norge på, at jeg ikke er blevet gift deroppe, og det har taget 8 uger. I Norge gør de åbenbart ikke noget elektronisk, så det hele har været med at sende breve frem og tilbage, siger Kathrine og Emil fortsætter:

– Præsten havde aldrig oplevet en lignende situation, og han ville gerne vie os, men han var ikke sikker på, det var lovligt uden de papirer. Men nu er tilladelsen endelig kommet og det er en kommende brud der kan åbne lettet op og krydse denne ting af på listen. – Det har været meget besværligt, og noget jeg slet ikke havde regnet med eller set som noget, der kunne blive et problem, og Emil har da også gået og joket med, at jeg sikkert havde gemt en mand deroppe, fortæller Kathrine med et smil.

Polterabend med vennerne

En klassiker i forbindelse med et bryllup er den meget famøse polterabend. Den dag hvor vennerne hygger om en og fester til den helt store guldmedalje inden den store dag, og den dag har Kathrine og Emil også haft.

– Vores venner overraskede os for 14 dage siden, fortæller Emil.

– Vi var derhjemme, og ventede på min veninde, for vi skulle sammen med Mathias ud og besøge hende, der skal passe ham til brylluppet. Hun havde fået ny bil, og hun var meget insisterende på, at vi skulle komme ud og se den nye bil, hvor jeg egentlig gerne ville have hende med indenfor, men vi gik så ud og hen af fortovet kom alle vores venner gående, og så kunne vi godt regne ud at det blev polterabend denne dag, fortsætter Kathrine.

Var parret så mon sammen hele dagen, eller fik de hver deres fest?

– Vi spiste morgenmad sammen derhjemme, og derefter blev
 vi delt op hele dagen, men om aftenen mødtes vi igen og festede sammen i et lokale ikke så langt fra hvor vi bor, fortæller Emil.

Kathrine og Emil er begge konkurrencemennesker, og vennerne havde lavet en dag helt i deres ånd. En dag fyldt med konkurrencer og teambuilding, og til festen om aftenen skulle Emil og Kathrine da også dyste mod hinanden.

– Og jeg vandt fortæller en stolt og smilende Emil. Det var bare en mega sjov dag er parret begge enige om, lige præcis som de gerne ville have det.

Drømmen om en sjov fest

Parret havde en meget sjov dag til deres polterabend, hvilket også er, hvad de ønsker sig til deres bryllup.

– Drømmen er bare at få en rigtig god dag med glade gæster og at vi bare alle sammen hygger os, siger Emil, og Kathrine fortsætter,

– Det skal være afslappet og sjovt med de traditioner der nu engang er til et bryllup, men der er også plads til små fejl. Lige så meget som jeg gerne vil have styr på alt op til, lige så meget vil jeg tage det afslappet på selve dagen.

Parret går op i de forskellige traditioner, men der er dog en ting, der ikke bliver overholdt. Parret vil ikke sove hver for sig dagen før brylluppet. Det er nok mest på grund af Mathias, er de begge enige om.

– Vi vil gerne gøre det så normalt for ham som muligt op til, og han skal passes det meste af lørdagen, så derfor har vi valgt at vi alle tre er derhjemme sammen om fredagen og bare slapper af, siger Emil. På selve dagen skal sønnen Mathias passes af en af Kathrines gamle kollegaer, noget parret er helt trygge ved.

– Vi har været på besøg derude, og hun er bare så god til børn, så der kan jeg sagtens slappe af og nyde dagen når jeg ved han er der, fortæller Kathrine.

Det er en fornøjelse at sidde og snakke med Emil og Kathrine. Parret er så afslappede i hinandens selskab, og selvom Kathrine siger, at planlægningen fylder utrolig meget nu udstråler de bare en dejlig ro sammen. Jeg er derfor lidt nysgerrig på, hvad det værste mareridt i forbindelse med brylluppet mon er. Hvad er de bange for kan gå galt?

Parret kigger på hinanden og Emil udbryder med et smil:

– Et nej i kirken det vil nok være det værste. Eller måske sygdom. Vi har begge lige været syge, så det skal bare ikke ramme os igen.

– Ja det værste ville nok være, hvis Mathias blev syg. Det ville nok kunne ødelægge min dag lidt, eller i hvert fald lægge en dæmper på den. Ej, jeg tænker egentlig ikke der er så meget der kan gå galt. Alle glæder sig jo på vores vegne, og vil bare gerne fejre os og have en fest sammen med os, fortsætter Kathrine og Emil nikker.

Men hvad er det, der gør, at parret har valgt at blive gift, hvorfor betyder det noget for dem at sige ja til hinanden?

– Jeg har altid gerne ville giftes engang, når jeg fandt den rigtige, forklarer Kathrine. Når man har børn sammen og er sammen, så synes jeg at man skal giftes. Det er ikke, fordi jeg synes, det er forkert, hvis andre ikke vil det, men for mig betyder det noget. Jeg tror ikke, at det ændrer noget for os, men vi bliver bare en rigtig familie og så kan jeg sige, det er mit barn og min mand, og det bliver bare dejligt, fortæller Kathrine.

Tiden er efterhånden kommet, hvor det er tid at sige på gensyn til Kathrine og Emil. Næste gang jeg skal mødes med parret, er efter de har givet hinanden deres ja i kirken, og jeg glæder mig allerede meget til at høre om dagen, og ikke mindst se billeder af det smukke par.