Sådan passer du godt på dine tænder

Reklame

Annonce – Du har kun et sæt tænder, og derfor skal du passe godt på dem, så de er sunde og raske, men samtidig ser godt ud. Men hvad skal du gøre, og hvad skal du ikke gøre? Vi kigger her på nogle af de vigtigste regler, du skal huske.

Skyl ikke munden efter tandbørstningen

Mange har for vane, at de lige skyller munden med vand efter, der er blevet børstet tænder. Gør du også det, skal det pakkes langt væk. Det hjælper ingenting, og det er faktisk skadeligt. Fluoren er ikke færdig med at virke, og det eneste, en mundskylning resulterer i, er, at du skyller det ud, og dermed mister du den forebyggende effekt, som fluor ellers har.

Børst ikke tænder efter måltider med sukker

Når du har spist en god omgang morgenmad med noget juice til, skal du ikke løbe ud på toilettet for at børste tænder – faktisk skal du gerne vente op mod en time. Børster du tænder lige efter, at du har indtaget sukker, risikerer du at skade emaljen på dine tænder, når du gnider og børster sukkerresterne rundt i munden.

Børst tænder i to minutter

Sommetider snitter du nok bare dine tænder, fordi du har travlt med at komme afsted på arbejde eller i skole. Det kan også være, at du bare er udmattet og vil i seng hurtigst muligt. Dog er det hverken nok at børste tænder 10, 20 eller 30 sekunder – uanset hvor øvet du er. Du skal gerne bruge to minutter, hvis du vil opnå den bedste og mest forebyggende effekt.

Husk at gå til tandlægen

Det er et simpelt råd, men det er vigtigt, at understrege vigtigheden af det. De er professionelle, og de kan hjælpe dig i mål med alle problemer. Har du eksempelvis lidt skæve tænder, og vil du gerne have rettet dem ud, kan du med Invisalign, som er en slags usynlig bøjle, få rettet dine tænder på plads, så du får drømmesmilet.
Dog kan det også være, at du har nogle simple spørgsmål omkring tandbørstning, eller måske skal du bare lige tjekke, om alt er, som det skal være, og netop derfor skal du afsted til tandlæge af og til.

Og har du styr på, hvad du skal gøre, hvis der opstår et akut problem med dine tænder? Læs om hvordan du finder en hurtig tandlægevagt her, så du er dækket ind i selv disse situationer.

Pas godt på dine tænder – du har kun et sæt.