Jomfrurejsen fra Aalborg til Dublin blev fejret

Great Dane Airlines’ jomfrurejse gik tirsdag eftermiddag til Dublin. Både i Aalborg Lufthavn og i Dublin Airport blev snoren klippet til et nyt dansk flyselskab, der vil gå ny veje

 

Det er første gang i 13 år, at et dansk flyselskab tager på jomfrurejse. Great Dane Airlines er en realitet, og de nyindkøbte Embraer med plads til 118 passager har nu for alvor fået luft under vingerne. I første omgang skal flyene flyve rutefart til Dublin, Edinburgh og Nice samt charterflyvninger for Bravo Tours fra Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta og Varna.

Kl. 15 onsdag den 26. juni 2019 blev snoren klippet i Gate 6 i Aalborg Lufthavn af lufthavnsdirektør Søren Svendsen og stifter og adm. direktør Thomas Hugo Møller fra Great Dane Airlines. Forud var gået festlige taler og kage og champagne til alle de rejsende.

 

Knap to timer senere kunne kaptajn Martin Jensen byde gæsterne velkommen til Dublin Airport, hvor en ny snor var klar til at blive klippet:

 

– Vi har fået en fantastisk modtagelse – både i Danmark og i de destinationslufthavne, hvor vi skal operere. Alle synes, at vi bringer ny energi til branchen, og det skyldes ikke mindst, at vi vil forsøge at gå nye veje ved at bringe kvalitet og service tilbage i flybranchen, forklarer Thomas Hugo Møller.

 

De rejsende på jomfrurejsen kunne nemlig blandt andet opleve bredere sæder og større afstand mellem dem. De kunne også glæde sig over gratis servering af både mad og drikke fra dansktalende kabinepersonale, hvilket bliver realiteten på alle flyvninger, og med det ønsker Great Dane Airlines at sende et klart signal om, at ikke hele branchen stræber efter discount og billigrejser:

 

– Det er vist ikke for meget at sige, at dansk og international luftfart de seneste mange år har tilstræbt at konkurrere rent på prisen. Det er ikke vores målsætning. Vi vil hellere servicere kunderne bedre – lidt som i gamle dage. Det betyder naturligvis ikke, at vi ikke er skarpe på prisen. Det skal man være, men vi vil ikke gå efter at være de billigste på de destinationer, som vi flyver til, fortsætter han.

Thomas Hugo Møller er uddannet pilot, og han siger supplerende, at han selv også skal agere pilot, hvis en af selskabets foreløbig 10 piloter får en sygedag: – Vi er et lille og agilt selskab, hvor vi vil gå langt for den enkelte kundes rejse, slutter han.