Sådan afholder du den perfekte barnedåb

Reklame

Som nybagt mor er der mange ting at forholde sig til, mange nye indtryk at tage til sig, og mange nye ting, som man skal lære.

Midt i al travlheden, ønsker man dog også at afholde den perfekte barnedåb for sit barn.

Har du brug for inspiration til at afholde en succesfuld barnedåb, så læs med her, hvor vi giver råd til, hvordan det kan lade sig gøre midt i en travl periode.

Vær i god tid

Til en barnedåb indgår en masse ting, som skal sættes på plads, og det er derfor en god idé at planlægge noget tid i forvejen.

Eksempelvis er datoen for din barnedåb afhængig af kirken og præsten, og idet det kan vise sig at være en udfordring at finde en kirke, hvis ikke man har en specifik tilknytning, er et godt tip at finde en kirke til jeres barnedåb i god tid, så datoen kan fastsættes og gæsterne kan få besked.

Herudover kan en dato til din barnedåb gøre det muligt for dig at planlægge mod den specifikke dag, og stressfaktoren kan dermed mindskes, når du planlægger lang tid i forvejen og ved at den vigtigste del – kirken og datoen – er fastsat.

Fastsæt en bestemt stil

Når kirken er valgt og datoen fastsat, er det muligt at planlægge resten af barnedåben. Her er et godt råd at fastlægge en bestemt stil – skal det være traditionelt, rustikt eller andet – og planlægge herefter.

Ved at fastsætte en stil, bliver det nemmere at beslutte hvad der skal købes ind – eksempelvis i forbindelse med borddækning – og duge, bordløber, stel, lysestager, blomster og andre dekorationer kan indkøbes i forhold til temaet, så du på denne måde skaber en rød tråd.

Tøj til barnedåben

Til barnedåben hører selvfølgelig dåbskjolen, og har du en dåbskjole i familien, som er gået i arv i flere generationer, er det heldigt, idet det formindsker antallet af opgaver, som du skal tænke på.

Dog er det stadig nødvendigt at købe noget sødt babytøj til efter selve gudstjenesten, som er mere behageligt og nemmere for dit barn at bevæge sig i, og et godt tip er at købe dette i god tid, eksempelvis online, så du undgår at bruge tid på at skulle gå rundt i forskellige butikker, og i stedet kan klare shoppingen fra din egen behagelige stue.

Husk dig selv

Selvom barnedåben handler om dit barn, handler den i bund og grund samtidig også om dig. Man takker Gud for barnet, men samtidig takker man også for at mor og baby begge er sunde og raske, og fejrer på en måde også den seje mor, som har givet liv til barnet.

Med en travl tid, hvor dit barn og dets velvære er i fokus, og man skal lære en masse ting om barnet og om alt vedrørende pasning og lignende, kan man hurtigt komme til at glemme sig selv.

Brug derfor anledningen til at forkæle dig selv. Klæd dig fint på, få sat håret af en professionel og sørg for at have en hyggelig dag, hvor du får slappet af i selskab med dem du holder af.

Efter en fødsel kan der ofte være ar, strækmærker og lignende, og har du lyst til at give dig selv et klap på skulderen, så forkæl dig selv lidt ekstra ved behandling med laser, som i stor grad reducerer eksempelvis strækmærker.

Selvværdet som mor kan godt dale på grund af manglende fokus på sig selv, og brug derfor barnedåben som en god anledning til at tage en pause fra hverdagens travlhed, og forkæl dig selv. Din babys velvære afhænger nemlig af dit velvære, og det er derfor vigtigt, at du husker på dette.