Romantik i luften

Tekst Maria TvErgAArD-JAKoBSEN | foto hENriK SANDBErg

I 2016 ringede APPETIZE-bryllupsklokkerne, da årets APPETIZE-bryllup løb af stablen for første gang, og Emil og Kathrine sagde ja til hinanden. Igen i år er der gået romantik i den på APPETIZE- redaktionen, og vi glæder os til endnu en gang at følge et lykkeligt par på deres store dag og i tiden op til

I år er valget faldet på Dina og Rune, og vi på redaktionen har sat parret stævne en fredag eftermiddag for at lære dem bedre at kende. Vi er selvfølgelig meget nysgerrige på at møde parret, og høre om deres forhold, og hvad det er, der gør, at de er helt perfekte for hinanden.

Da kærligheden opstod

Allerførst er jeg selvfølgelig nødt til at høre, hvor parret egentlig mødte hinanden i sin tid. Dina og Rune kigger smilende på hinanden, og begynder så at fortælle.

– Det er efterhånden snart 12 år siden, vi mødte hinanden, det var i 2005, fortæller Rune, og Dina fortsætter; ja, den 10. juni er det 12 år siden, at vi mødte hinanden på et diskotek i Thisted, og det var den meget klassiske fortælling. Rune var bartender, og jeg bestiller en Hot’n’Sweet, og så endte det med, at han bad om mit telefonnummer, forklarer Dina.

Siden hen er parret blevet forældre til pigerne Fri og Gry på henholdsvis 5 og 3 år, og bor nu sammen i Nørresundby. Men tidligere har parret dog delt adresse flere forskellige steder i landet. Rune blev uddannet som officer i København, og Dina valgte at flytte med ham. Efter et par år i hovedstaden skulle Rune til Herning som et led i hans uddannelse, og parret flyttede sammen dertil.

– Dina har været helt fantastisk, og har sat en del til side for at følge mig, hvilket selvfølgelig også er noget, vi har talt meget om, fortæller Rune og Dina fortsætter: Vi er bare gode til at snakke sammen og afstemme, hvordan det hele skal foregå. Jeg har hele tiden vidst, hvad jeg er gået ind til, for med en mand i Forsvaret er tingene bare ikke altid planlagt så lang tid i forvejen.

Det store spørgsmål

I 2010 – 5 år efter parret mødte hinanden for første gang – mente Rune, at det var på tide at stille det store spørgsmål, og han inviterede Dina på Svinkløv badehotel for at fejre deres 5-årsdag.

– Jeg kan huske, at vi gik en tur langs stranden efter en lækker middag på det skønne badehotel, og endte oppe ved Svinklovene, hvor vi stod og nød udsigten og kiggede ud over havet, og lige pludselig faldt Rune på knæ og friede til mig. Jeg blev simpelthen så overrasket, fortæller Dina, og det tog mig lige lidt tid at reagere.

– Dejligt, du selv kan se, at det tog lang tid, griner rune. Og Dina fortsætter: Ja, jeg ved godt, det tog lang tid, men det var ikke fordi, jeg tøvede; det var bare fordi, jeg var så overrasket. Men Rune havde selvfølgelig, som han så ofte gør, forberedt sig utrolig godt, så han hev en flaske Móet frem fra rygsækken, og så skålede vi.

– Lige siden er vi kommet hvert år på Svinkløv Badehotel, hvor vi så har taget pigerne med, og hvis vi ikke spiste, så fik vi et stykke af deres berømte valnøddelagkage og sad og kiggede ud over vandet.

Man kan ikke andet end at smile og blive rørt, når man sidder over for Dina og Rune og hører deres historie. De kigger hele tiden så kærligt på hinanden, og deres historie er bare så fin, at man nærmest ikke kan undgå at få lidt blanke øjne, jo mere man lærer parret at kende.

At udvikle sig sammen

At Dina og Rune efterhånden har været sammen i 12 år, vidner jo
 også om, at de var meget unge, da de fandt sammen, og selvfølge
lig er jeg nødt til at spørge ind til det med at udvikle sig sammen.
 Man hører jo ofte om par, der har fundet sammen i en ung alder, og
 så efterfølgende er vokset fra hinanden i stedet for at vokse sammen. Men hvordan vil Dina og Rune egentlig beskrive hinanden som par – hvad er det, der gør, at de er de helt rigtige for hinanden?

Da jeg stiller spørgsmålet, kigger parret på hinanden, og et lille grin kommer fra Dina, hvorefter hun skubber bolden over til Rune, om han ikke vil starte med den, og Rune fortsætter med et smil:

– Jeg synes, vi er rigtig gode som par på den måde, at vi komplementerer hinanden enormt godt. Vi støtter hinanden. For eksempel er Dina familiemenneske med meget stort f, og det er jeg nok ikke i lige så høj grad, så der prøver jeg at suge til mig hele tiden for at sikre mig, at det kommer ned til vores børn, så det ikke kun er moren, der er på den måde, men at det kommer fra begge forældre, forklarer Rune. Jeg er nok den strukturerede. Jeg går meget op i, at børnene finder tryghed i, når vi gentager de ting, vi gør sammen.

– Ja, det er du rigtig god til. Især siden vi har fået børn, er det nok også gået mere op for mig, hvor godt vi egentlig komplementerer hinanden. Rune er rigtig god til at sætte konsekvenser, hvor jeg måske er lidt mere blødsøden, og jeg kan jo godt mærke og se, at det, rune gør, virker. Vi er heldigvis bare enormt gode til at snakke sammen om tingene, fortæller Dina.

Og jeg kan se, Rune er enig, for han sidder og nikker lige så stille, imens Dina fortæller, og han uddyber:

– Vi tager ikke tingene for givet, vi taler hellere om det for at være sikre på, at det ikke ender i en helt forkert retning, og det tror jeg faktisk, at vi redder en masse diskussioner på.

– Siden vi mødte hinanden, har vi været meget bevidste om, hvordan vi egentlig har udviklet os, og jeg har fået noget fra Rune og han har fået noget fra mig – og det er virkelig bare et rigtig godt mix, forklarer Dina.

Allerede efter en halv time med parret sidder jeg med en klump i halsen, og er helt overbevist om, at det er det helt rigtige brudepar, vi har valgt. De virker bare så rigtige for hinanden, og er så gode til at sætte ord på, hvad de betyder for hinanden. Så selvfølgelig er jeg nødt til at udfordre dem en smule, og bede dem beskrive hinanden med tre ord.

Med det samme jeg har stillet spørgsmålet kan jeg se, at både Dina og Rune tænker, så det knager, for selvfølgelig er det svært at finde de helt rigtige ord til at beskrive lige præcis den person, man har valgt at tilbringe resten af sit liv sammen med.

– Det første ord, jeg tænker på, starter rune, er kærlig. Du er bare kærlig i stort set alt, hvad du gør. Derudover er du meget betænksom, og de to går selvfølgelig lidt hånd i hånd. Du tænker meget
 på mig og børnene, men også på andre, hvilket så leder videre til det sidste ord, som er mor, hvilket selvfølgelig ikke er et rigtig tillægsord, men mor fylder bare så meget i dig, og det er bare en rigtig god ting.

– En ting, jeg kommer i tanke om med det samme, er tryghed, siger Dina. Du kender mig så godt, at du ved lige præcis, hvornår du skal tage over eller tage en beslutning, hvilket giver mig så enormt meget tryghed. Derudover er du meget eftertænksom, og så er du bare en sindssygt god far. Lige fra da vi mødtes første gang, hvor du tog om mig med dine store trygge arme, har jeg bare følt mig tryg. Du giver mig så meget kærlighed, og også vores piger. Dengang jeg mødte dig, var du nok lidt mere firkantet, men det er helt utroligt, hvordan du bare har lært at give så meget af dig selv og så meget kærlighed til pigerne og mig.

Imens Dina fortæller kan jeg slet ikke kigge på parret, for så er jeg bange for, at jeg får meget blanke øjne. Hårene rejser sig på mine arme, og jeg bliver meget rørt over at høre parret sidde og fortælle om hinanden. Det er simpelthen så fint.

En kernefamilie

For de fleste er noget af det største i livet at blive forældre, og det er da også situationen for Dina og Rune. Snakken falder flere gange på parrets to små piger, hvilket selvfølgelig er helt naturligt, så derfor er jeg lidt nysgerrig på, hvad god børneopdragelse egentlig er for Dina og Rune?

– God børneopdragelse for mig er blandt andet at give sine børn nogle rammer, som de kan føle sig trygge i, samtidig med at de ikke er et sekund i tvivl om, at de betyder alt for en. Det der med at vide, at de er en del af os, og at vi er en enhed sammen. Det er noget af det, der giver dem ro og en god ballast til at kunne have det godt, når de er i børnehave og til at være i balance med sig selv, forklarer Dina.

Det virker som om Dina og Rune faktisk er blevet knyttet endnu mere sammen som par ved at blive forældre til deres små guldklumper.

– Jeg tror, at det at blive forældre har gjort, at vi er blevet til noget mere sammen, siger Rune. Vi har bare været heldige, at vores værdier har passet rigtig godt sammen på den måde.
 De sidste par år til nytår er vi taget i sommerhus i Sæby sammen med pigerne, hvor vi går nogle lange ture langs kysten og har en uge sammen i sommerhus uden fjernsyn, og uden iPad og alt det der, hvor vi bare kobler fra og er sammen som familie, og pigerne elsker det, forklarer rune.

– Det er bare en så skøn måde at være sammen som familie på. Jeg glæder mig allerede til, vi skal afsted igen, siger Dina.

APPETIZE-brudepar

Som snakken går, er jeg selvfølgelig også nysgerrig efter at vide, hvorfor parret egentlig har valgt at melde sig som årets APPETIZE-brudepar 2017.

– Det var egentlig måske lidt tilfældigt; Jeg læste, at I søgte et par, og så tænkte jeg, at vi havde snakket om at blive gift så længe, og at det her måske var en anledning til, at det kunne blive nu, fortæller Dina.

Da vi på redaktionen modtog Dinas ansøgning, vidste Rune intet om, at hun havde tilmeldt dem. Det blev først offentliggjort for ham, da jeg ringede og fortalte Dina, at de var det heldige par, vi havde valgt.

– Vi havde selvfølgelig talt om, at der ikke skulle gå 7 år mere, inden vi skulle giftes, forklarer rune. Men da Dina fortalte mig, at vi var blevet valgt, blev jeg meget overrasket. Men det var jo svært at lade være med at grine og smile af, siger rune, alt imens han kigger kærligt på sin kommende kone.

Nu bliver det her i foråret, at parret endelig kan sige ja til hinanden, og vi på APPETIZE glæder os rigtig meget til at følge med i planlægningen. Men har det mon altid været drømmen om det store kirkebryllup, der har fyldt for parret?

– Ja, kirkebryllup har altid været drømmen, fortæller Dina. Før i tiden har det nok også været drømmen, at det skulle være endnu større, men som tiden er gået, er man nok også blevet mere realistisk og har fået nogle andre værdier. Nu handler det mere om at være sammen og være nærværende, hvilket vi vægter højere, end at det skal være det her helt store fancy bryllup. det er vigtigere, at vi kan være os to i det.

Men, hvad er det med kirkebrylluppet – er det traditionerne ved det, parret godt kan lide?

– Ja, det betyder rigtig meget for dig, siger Rune henvendt til Dina. Og Dina nikker: Ja, men det er også meget det familiære, der er vigtigt for mig og det bånd, der bliver mellem os. Og rune fortsætter: og så er det jo også en fin bekræftelse på – foran vores familie og venner – at det er os to sammen.

I brevet Dina sendte til redaktionen, nævnte hun, at pigerne glædede sig til at være brudepiger, engang når mor og far skal giftes. Så hvordan mon de reagerede, da de fik at vide, at nu er det snart, at mor og far skal give hinanden deres ja.

– Der kom de store smil på læberne, fortæller dina. Den første kommentar fra Fri (deres ældste pige på 5 år, red.) var: ”Jubii, så skal vi være brudepiger”. Efterfølgende har vi talt meget om, hvad der skal ske, og Gry på 3 år har hæftet sig meget ved, at vi skal gå på blomsterblade, og så skal vi kysse, fortæller Dina med et smil. Derudover mener fri, at når vi er blevet gift i kirken, så fortjener vi alle sammen en krammer.

Det har været et dejligt første møde med årets APPETIZE-brudepar, og vi på redaktionen glæder os til sammen med jer læsere at følge parret i de næste par måneder, og få lov til at være en del af planlægningsprocessen og ikke mindst opleve deres store dag.