Pas på miljøet med din bolig

Reklame

Annonce Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den eller de hjemmesider, der linkes til.

I de seneste par år er interessen for bæredygtighed og vores miljø steget markant blandt de fleste danskere, og derfor vælger flere og flere at investere i tiltag, som gør deres hverdag mere grøn. Det kan du også nemt og hurtigt komme til, og det behøver ikke koste dig en formue. Faktisk kan du på nogle områder decideret spare penge – hvad mere kan man så bede om? I denne artikel giver vi dig en kort guide til, hvordan du kan passe bedre på miljøet med din bolig, så du i fremtiden også kan prale med din helt egen indsats for klimaet.

Er dit hjem isoleret ordentligt?

Et af de største områder, som mange falder på når det kommer til klima og huse, er på isoleringen. For hvis huset ikke er isoleret godt nok, kan man risikere at kulden trænger ind og varmen siver ud, hvilket naturligvis gør, at du i sidste ende kommer til at bruge mere varme, og dermed belaster miljøet mere. Det kan derfor være et godt sted at starte, at finde ud af, om dine vinduer og døre er ordentligt isoleret – hvis ikke, er det med at komme i gang.

Det er heldigvis forholdsvist nemt at gøre noget ved, for mange virksomheder tilbyder netop udskiftning af såvel vinduer som terrassedøre, som er mere miljøvenlige og bedre isolerende. Her vil der, i sagens natur, decideret være penge at spare, hvis du vælger nye terrassedøre til din bolig, for det vil holde varmen indenfor, i stedet for at lade den sive ud. Samtidig kan du, som noget nyt, få et særligt håndværkerfradrag, som er rettet på klima. Der kan altså hurtigt være penge at spare ved at få skiftet til nyt – også på den lange bane.

Skal du have nyt tag?

Et andet område, som i princippet også har noget med isoleringen af dit hjem at gøre, er på taget, hvor der ligeledes er stor risiko for, at din varme siver ud, hvis ikke det er isoleret ordentligt. Det er der til gengæld råd for, for en ny trend breder sig langsomt blandt danskerne – nemlig de såkaldte grønne tage, som er – som navnet antyder – et beplantet tag. Det bidrager ikke blot til æstetikken af dit hus, men i høj grad også til isoleringen. Om sommeren gør planterne på taget, at solens stråler bliver absorberet, hvorfor det holder noget af varmen ude af huset, og om vinteren sørger det grønne tag for at holde på varmen.

Samtidig er de grønne tage miljøvenlige i den forstand, at planterne jo optager CO2 fra atmosfæren. Det betyder altså, at du både kan opgradere udseendet på dit hjem samtidig med at du bliver mere miljøvenlig. Hvad mere kan du så egentlig bede om?