Påskeferie – hvad skal vi lave?

Påsken handler i dag mere end bare om Jesus korsfæstelse, død, begravelse og genopstandelse fra de døde. Påsken er også påskeæg, gækkebreve, påskeharen, påskebryg, påskefrokost, påskeliljer og selvfølgelig PÅSKEFERIE! Derfor har vi samlet en række af aktiviteter, som dig og familien kan lave i påsken.

Aalborg Street Food – The Lighthouse

Fredag d. 23 marts 2018 genåbner Aalborg Street Food – The Lighthouse. Her finder du 15 forskellige køkkener, som dagligt leverer et fantastisk håndværk, hvor den enkelte madoplevelse er i fokus. Her kan du finde alt fra asiatiske til skandinaviske retter, og alt sammen til helt acceptable priser

På nedenstående billede kan du se programmet for åbningsweekenden:

Læs mere her

Aalborg Zoo

I påsken den 24. marts – 2. april har Aalborg Zoo fokus på de nye dyr i Danmark, både dem der er indvandret af sig selv og dem, der er genindført med menneskets hjælp. I Formidlingshuset ved Den Afrikanske Landsby kan du høre meget mere om elg, ulv, odder og europæisk bison, mårhund og mink, der alle kan opleves i den danske natur.

På Zoofariscenen, er der premiere på en helt ny forestilling med Zoo’s dyr, hvor du kommer på en spændende genudsætningsrejse ud i verden til de steder, hvor dyrene naturligt lever, men hvilke dyr du møder er en overraskelse. Du kan også tage en tur med Zootoget rundt i haven og få viden og sjove historier om dyrene undervejs. Er du mere til bålhygge og bag-selv pandekager, kan du få begge dele ved Formidlingshuset.

Du har også mulighed for at møde en helt ny art, den europæiske los. To unge hanner, Chester og Hector er ankommet fra Tallinn og vil snart kunne ses i skovområdet ved chimpanseanlægget

Læs mere her

Friis Shoppingcenter

Påsken i Friis Shoppingcenter har noget for enhver smag – også i bogstavelig forstand. Der er bl.a. smagsprøver på fødevarer med insekter og ginsmagning.

Mad med spiselige insekter

Børnene kan gå på skattejagt efter påskeæg. Fødevarevirksomheden Crickster kommer og laver fødevare med spiselige insekter. YOGA HUSET Aalborg kommer på besøg, hvor alle kan være med og blive guidet igennem en yogasession fyldt med glæde og den helt særlige ro i yoga.

Familie yoga

Onsdag d. 28. marts er der Late Night Shopping med tilbud i butikkerne, forkælelser og spændende oplevelser.

Læs mere her

Kunsten

Kunsten byder på flere spændende udstillinger, som du kan opleve i påsken:

Michael Kvium-udstilling

Her er der mulighed for at opleve Kviums absurd groteske, æstetiske skønne, perverse og tragikomiske værker.

Big Foot 2012, Kvium

Åbning af ny udstilling med Willam Kentridge

Kunstmuseerne Louisiana og Kunsten har tidligere annonceret et udstillingssamarbejde, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark. Nu er der sat navn på den første større udstilling, der åbner den 21. marts. The Refusal of Time præsenterer værker af den verdenskendte, sydafrikanske kunster William Kentridge

Store Spejl på væggen der

I påsken er det sidste chance for at opleve den meget fotogene og interaktive udstilling. Her er udgangspunktet spejling og bevægelse – i spændende samspil med lyset. Der er blandt andet mulighed for at tage en tur på en gynge midt i et værk.

Thilo Frank: ‘The Phoenix is closer than it appears’

Familieværksted

Om søndagen er der kreativt familie værksted, Kunst-Lab, hvor I kan arbejde med forskellige materialer og deltage i lege og små, kunstneriske eksperimenter.

Søndagstur

Om søndagen er der guidet tur med spændende fortællinger om værkerne, kunstnerne og kunst generelt.

Læs mere her

Aalborg Historiske Museum

Hvad med lidt historien i påsken? På Aalborg Historiske Museum, som ligger midt i byen lige ved siden af Budolfi Kirke, fortælles byens mere end 1200 år lange og fascinerende historie. Du kan blandt andet opleve:

Den gamle skolestue

Hvis man savner skolen i påskeferien, kan man altid besøge Aalborg Historiske Museum og den gamle skolestue fra første halvdel af 1900-tallet. Her finder man skolepulte, anskuelsestavler, kuglerammer og meget andet fra da bedstefar og bedstemor gik i skole.

Skolenstuen

Messerschmitt-udstillingen og Aalborg under besættelsen

I foråret 2017 fandt en skoleelev resterne af et nedstyrtet tysk Messerschmitt-fly fra 2. Verdenskrig. En del af vragresterne samt pilotens personlige ejendele kan ses på Aalborg Historiske Museum, hvor man også kan få et indblik i tyskernes tilstedeværelse i Aalborg, dagliglivet under besættelsen samt den aalborgensiske modstandsgruppe Churchill-klubben.

Messerschmitt – pilotens hat

Læs mere her

Springeren – maritimt oplevelsescenter

Hos Springeren – Maritimt oplevelsescenter i Aalborg Vestby er der planlagt en masse sjove aktiviteter for hele familien i påskeferien. Kom og vær med i gækkebrevskonkurrencen, hvor du kan vinde et stort chokoladepåskeæg på 900 g., eller deltag i kaninskattejagten, og få en lækker gevinst fra butikken. Du kan også udfolde dine kreative evner ved påskeægsstationen, hvor du kan dekorere flotte påskeæg til udsmykning af museet. Desuden har Springeren lige fået et stort udendørs legeskib, som virkelig sætter gode rammer for sjov og leg.

Læs mere her