Nye tider hos N.O. Jensen

tekst christina svendsen | foto Maria Ellermann | Advertorial

Der er ingenting som duften af en ny bil og hos N.O. Jensen har man givet kunderne den oplevelse gennem mange år. Butikken har været familieejet siden den for første gang slog dørene op i 1939. Men hvad betyder den lange historie og er der stadig liv i den gamle bilforhandler på Hattemagervej?

I bunden af Hattemagervej ligger N.O. Jensen, der ved første øjekast ligner en helt almindelig bilforhandler. Men helt almindelig er den alligevel ikke. Forretningen har en lang historie, der begyndte da Niels Olav Jensen besluttede sig for at starte et lille værksted i en garage i Sankelmarksgade i 1939. Dengang var det dog ikke biler, men motorcykler, der kørte ud over dørtærsklen, hvilket da også var Niels Olavs store interesse. Han havde købt sin første motorcykel i starten af 30’erne, og var meget involveret i motorløb, såsom bakkeløb, trial og speedway, hvor han også selv var en ivrig deltager. Garagen i Sankelmarksgade blev et samlingssted for de andre motorcykelløbere, og N.O. Jensen blev kendt som en, der altid var klar med en hjælpende hånd.

NSU blev første bil

Gennem årene flyttede forretningen flere gange på grund af pladsmangel og i 1958 fik Niels Olav den første bil til salg; NSU. De fleste af en vis alder kan huske de små kasselignende biler, der var med til at gøre bilen til et mere tilgængeligt transportmiddel for den almindelige børnefamilie, på grund af den overkommelige pris. Bilerne blev en kæmpe succes, der fik by-familierne til at valfarte på landet i weekenden, en glæde der indtil det havde været forbeholdt de få. NSU-bilerne var også en så stor succes for N.O. Jensen, at motorcyklerne røg helt ud af sortimentet i 60’erne til fordel for det nye foretrukne transportmiddel. 
I 70’erne flyttede N.O. Jensen til Hattemagervej, og har haft hjemme her lige siden. Samtidig startede de med at sælge Mazda, der på det tidspunkt var det eneste mærke i butikken.

Trofaste kunder

I dag er N.O. Jensen stadig en virksomhed i vækst. I 1998 var der omkring 28 ansatte, mod de nuværende 53. Der bliver gjort meget for at skabe en god arbejdskultur i hele virksomheden, hvor de gode traditioner holdes i hævd for medarbejderne. Det ser man da også straks på værkstedet, hvor den typiske værkstedshumor med godmodige drillerier og masser af smil lever i bedste velgående.

N.O. Jensen er deres sociale ansvar bevidst og vil gerne uddanne og ruste deres lærlinge, hvorfor de med det samme får opgaver og ansvar, som er medvirkende til et dyberegående kendskab til deres arbejdsområder. Har man først foden indenfor hos N.O. Jensen A/S, så er der noget, der tyder på, at man ikke lige slipper væk igen med det samme.

I virksomheden har flere medarbejdere fejret både 30 og 40 års jubilæum, og to sælgere kan indenfor de nærmeste par år fejre 20 års jubilæum. 
Langt de fleste kunder er ligeså trofaste, og flere familier er kommet her igennem flere generationer. At kunderne kommer igen og igen hænger i stor grad sammen med de mange år N.O. Jensen A/S har eksisteret, samtidig med at betydningen af loyalitet og kundeservice også hænger sammen.

Duften af ny bil

Lige meget om man er på udkig efter den første bil eller en udskiftning af den gamle, så gibber det lidt i maven, når man træder over tærskelen på Hattemagervej. Duften af ny bil opfanges straks og udsigten til biler, så langt øjet rækker i N.O. Jensens store lyse lokaler, imponerer. Med en flåde, der rummer Suzuki, Mazda og Hyundai, så har de noget til enhver smag, hvad enten man skal have plads til barnevogn eller golfsæt. Alle biler har fået en tur igennem klargøringsværkstedet, hvor de dygtige medarbejdere sørger for at bl. a. brugte biler opleves, som havde de lige forladt fabrikken.

Nye tider

N.O. Jensen kan dog mere end bare det med biler. Forståelsen for, at en bilforretning kan rumme mere og andet end kun hestekræfter opstår som følge af ønsket om at nå kunderne på en anden måde. Kvindeaftener, førstehjælp og sågar en alsidig kunstudstilling er blot nogle af de arrangementer, som virksomheden lægger lokaler til i foråret 2016.

Selvom der sker mange nye ting hos den gamle bilforhandler, så er alt alligevel som det plejer. Den samme stab af glade, servicemindede medarbejdere tager stadig imod kunderne i indskrivningen, såvel som i salgsafdelingen – og man kan vist roligt sige, at bilforhandleren på Hattemagervej fortsat holder Nordjyderne godt kørende.