Når kunsten kommer ind bliver personligheden skabt

TEKST og Foto KIT SØRENSEN

Jeg blev for nylig interviewet til et magasin, hvor journalisten spurgte mig hvilke drømme, jeg har for fremtiden. „Ingen“, svarede jeg, „jeg lever min drøm nu“. Jeg elsker at udgive bøger, og ind imellem påtager jeg mig også indretningsopgaver.

Da jeg tilbage i oktober 2020 blev kontaktet af en tidligere klient med ønske om at stå for indretningen af familiens hjem i Aalborg, vidste jeg ikke helt, hvad jeg gik ind til.

Et smukt hus på over 600m2 fordelt på fire plan skulle renoveres fra kælder til loft.

Mange beslutninger skulle tages

Jeg startede med at gå familiens møbler og interiør igennem. Hvad kunne bruges, hvad VILLE ejeren, der skulle bruges, og hvad skulle der købes ind. Der var tunge chesterfieldmøbler og designermøbler, som skulle forenes.

Det gik hurtigt op for mig at pejsestuen (Herreværelset ifølge ejeren) var oplagt til de tunge chesterfieldmøbler. Jeg valgte en mør- kegrøn farve til væggene, der matchede godt til de brune møbler, messinglamper og pejsen. Ingen tvivl om, at dette rum er forbeholdt de mandlige gæster.

I stuen, der ligger mellem herreværelset og spisestuen, blev væggene malet hvide. Dette er familiens samlingspunkt. En reol fra gulv til loft fyldt med bøger, skaber den hyggelige stemning, som jeg ønsker. Bøgerne afspejler samtidig også en lille indikation på, hvem som bor i huset. En forfatter samt en meget belæst herre. Over hjørnesofaen pryder min ven og kunstner Ole Hedeagers store maleri i sort og hvid væggen.

I spisestuen malede vi væggene mørkerøde. Ikke tilfældigt. Når man kigger ned gennem stuerne ser man den dramatiske røde farve, efterfulgt af den rolige hvide i stuen og til sidst den mørkegrønne farve i herreværelset. Rød og grøn er komplementærfarver og skaber en balance, som jeg synes virker rigtig godt.

Jeg husker tidligt i forløbet, at jeg spurgte fruen i huset om hun havde nogle ønsker til indretningen. En rød veloursofa stod øverst på ønskelisten. Sofaen blev købt og placeret i hallen. For at samle nyt og gammelt blev kunstner Gitte Lykkes skønne billede “ Lets Talk” hængt op over sofaen.

I kælderen fandt jeg billeder af familiens mange rejser og skønne begivenheder. Disse billeder blev stillet op på gallerihylder, og kan nydes både fra hall’en og i gennemgangen på første sal.

Det endelige resultat er blevet en forening af gammelt og nyt, personlige minder og møbler, som både formår at være uformelle og samtidig spille op til de rammer, som et herskabeligt hus kalder på.

Limen i huset er kunsten og farverne på væggene. Man bliver ledt videre til de næste rum, hvor en ny oplevelse venter. Drama og ro, helt på samme tid.