Subaio: At få socialt ansvar ind i fintech-branchen

SMÅ JOB MED MENING | Subaio

En flok IT-udviklere taler et afslappet engelsk sammen og sender Tommy forventningsfulde blikke. Han er ansat som madfar, frokosten er på vej. Virksomheden Subaio har brug for friske hjerner til at udvikle deres service til bankerne. Derfor giver Tommys småjob stor mening, for uden mad og drikke duer heltene jo ikke

Varm frokost hver dag

En international vibe præger kontoret i den gamle stationsbygning på Gasværksvej. IT-leder Kåre håber ikke, at Subaio vokser ud af rammerne foreløbigt, for her er rart at være. Også for 50-årige Tommy, der møder kl. 11.30 hver dag for at anrette den frokost, som leveres i varmekasser. Efter frokosten rydder han af, laver kaffe, fylder WC-papir op, tømmer skrald og diverse.

– Folk er søde. Nogle får mad med hjem, hvis der er noget i overskud. Så plejer jeg at pakke det til dem, og så ved jeg, at det plejer han eller hun gerne at ville have. Og nogle skal have deres special-te, så sørger jeg for at købe den. Indimellem bager jeg kage og tager med herind, fortæller Tommy.

Iværksættervirksomhed i vækst

Der er brug for en madfar som Tommy til de opgaver, som tager tid fra udviklernes kerneopgaver. Subaio har været i vækst, siden det hele begyndte til en hackaton á la Løvens Hule i 2016 hos Spar Nord. De to stiftere af Subaio, Thomas og Brian, lavede en prototype ovenpå kunders transaktionsdata. Subaios produkt opstod:

– I vores abonnementshåndteringstjeneste til bankerne kan kunder via deres bank-app få overblik over abonnementer som f.eks. Netflix og vælge at opsige dem. Vi afmelder tjenesten for dem, forklarer Kåre.

Subaio er en fintech-virksomhed, Financial technology, og arbejder på tværs af teknologi og den finansielle sektor – subaio.com

En madfar på faktura

Kåre oplever, at det betyder meget for den unge, internationale generation af medarbejdere, at virksomheden tager socialt ansvar og ansætter Tommy fra kanten af arbejdsmarkedet. Det løste også en udfordring med rekrutteringen til og administration af et småjob af få timers varighed:

-Vi er en lille virksomhed, og vi har ikke en HR funktion, så det var perfekt for os, at vi kunne gøre det gennem Små Job Med Mening, og de sagde: ”Vi gør det hele, I betaler et administrationsgebyr”. Vi får en faktura, det er super nemt og med meget lille risiko.

En sund virksomhedskultur

For Tommy har det været et kulturmøde at komme til en arbejdsplads forskellig fra dem, han kender fra sit tidligere virke i flytte- og slagteribranchen. Han blev knæopereret i 2014 og gik ledig, indtil han kom til Små Job Med Mening og siden fik et lønnet job hos Subaio i september.

– Jeg døjer med socialangst, og det var det sværeste ved at komme her, fordi det er så åbent. Men det synes jeg er fint nu, og jeg kan snakke med alle. Jeg troede, at IT-udviklerne var en flok nørder, men de har samme humor som mig, og man bliver værdsat herude, afslutter Tommy.

Jobstafetten
 & virksomheden

Gennem året bringer vi portrætter af virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet; virksomheder, der ikke behøver tælle til 37 timer for at skabe et lønnet job.

Alligevel giver jobbet stor mening for det menneske, der får et rigtigt arbejde. Hvorfor tager virksomheden socialt ansvar? Hvad vinder de ved det? Hvilke opgaver får de løst med et småjob? Denne gang møder vi fintech-virksomheden Subaio i Aalborg.

HVAD ER SMÅ JOB MED MENING?

Læs mere på www.småjobmedmening.dk eller kontakt for job- og rekrutteringsservice via: info@job-fokus.dk