Litteraturen samler ind på Huset i Aalborg

Pressemeddelelse

Litteraturen samler ind til uledsagede mindreårige d. 29. september i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Pengene går til at genforene børn og unge med de familier, som de ikke har set i op til fire år. Efter en stramning vedtaget i vinteren 2016 skal de uledsagede selv skaffe de tusindvis af kroner, familiesammenføringerne koster. Det kan de ikke.  

Det er 4. gang kunstnere fra hele landet stiller sig frivilligt til rådighed. Indtil nu er 31 mindreårige blevet genforenede med deres familier ved frivillig indsamling af ½ mill. Kroner. I år har intet mindre end 235 forfattere, frivillige, musikere, skuespillere m.m. valgt at lægge stemme til, når Litteraturen samler ind.

I Aalborg på Huset er Fawaz T Alzatto og Katrine Ipsen værter for en smuk dag på Huset med forfattere, lyrikere, poetry-slam og musik. Åbningstalen holdes af Alan Sheikho, der selv kom hertil som uledsaget mindreårig.

Programmet

Programmet byder på indslag af: Mads Nygaard, Frederik Max Tvorup Sørensen, Lise Andersen, Gorm Bull og Palle Hjorth, Anne Middelboe Christensen, Kaare Olsen, Ihab Bishara Lolas, Erik Michaelsen & Claus Nivaa & Nader Alkasim, Hans Hyttel, Simon Kvamm, Stine Skaaning Ellerbæk, Quassem Ismail, Maziar Etemadi, Lene Høg, Ragnhild Jakobsen, J.L. Stricker og Kenneth Dahl Knudsen.

Nicolaj Kobberup Larsen fra Venligboerne fortæller i Berlingske Tidende om baggrunden for Litteraturen samler ind bl.a.:
”De uledsagede har fået tildelt familiesammenføring, fuldstændig efter gældende love og konventioner. Der er bare det problem, at der er en lov som siger, at de selv skal betale for omkostningerne ved at få deres familie til Danmark. Det har et barn/teenager som er ny i Danmark selvsagt ikke mulighed for, og det er der vi går ind og hjælper til…
Nu er det ikke sådan, at vi bare efterlader familien på perronen med en ekstra udgift til staten og ønsker dem held og lykke med den integrationsydelse, de nu skal have resten af deres liv…
Når en familie kommer til Danmark så har den lokale gruppe af venligboere været med til at møblere deres hjem, de har samlet tøj sammen så familien er ordentligt klædt på, de står klar til at følge børnene i skole, de står klar til at følge de voksne i sprogskole, de står klar til at følge dem i praktik, de står klar med hjælp til at finde et arbejde, de står klar med alt det, som politikerne på Borgen ikke gør. Hele den integration, der skal til for at en familie kan blive integreret i Danmark, står de klar med. Alle de værktøjer, som skal gøre en flygtning produktiv og en gevinst for samfundet, står de klar med.”

Sæt et stort og kærligt kryds i kalenderen 29 september 2018 kl. 11-18. Den dag værner vi i fællesskab om de uledsagede. Entré 100 kr., som går ubeskåret til de mindreåriges genforening med deres familier. Find din billet her. 

Simon Kvamm kommer og laver et indslag