Klumme: En ny måde at tænke indretning på i fremtiden

Boligklumme | Il Gusto Styling

Vi er nu et halvt år efter Corona lukkede det meste af Danmark og verden ned, mange ting vi ikke kendte til er blevet hverdag. Håndsprit, mundbind og albuehilsen er pludselig begreber som vi forholder os til hver dag

Vi har haft en midlertidig pause, som har givet mulighed for fordybelse, nærvær og finde de ægte værdier. Pludselig er hjemmet den sikre havn, og det derude der er farligt… Jeg tror, det giver en helt ny måde at tænke indretning på i fremtiden.

Kan du forestille dig en entré med fancy dispensere til håndsprit. Idet vi ønsker at røre så lidt som muligt, ja så beder vi da bare Siri eller Alexa om at åbne døren og tænde lyset…. Smart !!

Samtidig med alt det højteknologiske er kommet, så går vi også i modsat retning, da vi har været sat på pause, og de gamle dyder som puslespil, strikketøj og surdej er blevet genindført i hjemmet.

Pausen har givet os tid til at være kreative så mange DIY projekter pynter nu og giver en personlig stil og indretning i hjemmet. Og netop den personlige stil er vigtig. Tidligere tiders prestige-indretninger, krydres i dag med personlige rejseminder, hjemmestrikkede puder og unika keramik.

Hjemmekontoret er rykket ind i stuen, arbejde og privatliv flyder sammen, og vi har vænnet os til at bogreolen i stuen er baggrund til online møder. Jeg tror både virksomheder og medarbejdere har fået smag for hjemmearbejdspladser, og vil tænke det ind som en naturlig ting i deres fremtidig indretning.

Hjemmetræning har også været et nyt begreb. I fremtidens boligindretning vil man se mange flere prioritere et rum til træning, yoga og meditation. Vi har brug for et rum, hvor vi genoplader. Et rum hvor vi kan være alene.

Tendensen lige nu indenfor bolig-indretning er smukke jordtoner, grønne nuancer, blomme og okker-farvet. Alle rolige farver, som signalerer ro og hygge. Møbler er taktile (sanselige, red.) og har struktur, omfavner en og giver tryghed. Masser af natur og store grønne planter både ude og inde. Vi har brugt naturen under vores Stay At Home, og har fået stor lyst til at udvide privaten med orangerier og skønne udeområder.