Gode DIY-projekter til brylluppet

Reklame

Annonce – I forbindelse med at have fulgt vores forskellige APPETIZE-brudepar igennem tiden, har vi samlet meget viden om planlægningen, forventningerne til og ikke mindst glæden ved at holde et bryllup. Men bryllupper kan også være en omkostningsfuld affære med mange udgifter alene til brudekjole, mad og lokaler. Vi ved til gengæld godt på redaktionen, at udgifterne til de store poster ikke betyder, at lysten til at have sjove indlæg eller flot pynt bliver mindre. Derfor har vi nu lavet dette indlæg med nogle få idéer til billige, men festlige DIY-projekter. Så kan I kommende brude og gomme forhåbentlig få et festligt og flot bryllup uden at skulle bekymre jer om omkostningerne.

Bevar alle de gode minder med en hjemmelavet photo booth

En såkaldt photo booth har taget det velkendte pasfoto til helt nye højder. Alt, du skal have, er en ensfarvet baggrund, en række rekvisitter samt enten et digital-eller polaroidkamera, som du tør overlade i andres hænder. Rekvisitterne laves nemt ved at finde billeder af overskæg, briller, hjerter, kyssemunde eller andet på internettet. Ja, faktisk er det kun fantasien, der sætter grænserne i dette tilfælde. Herefter kan du printe disse billeder på din printer i hjemmet. Når du gør dette, er det vigtigt at have en god farvet printerpatron, der tillader dine motiver at komme ud i bedst mulig farvemætning. Sådanne kan findes på ink-house.dk.

Når du har printet dine motiver, skal du blot klippe dem ud og lime dem på et grillspyd uden spids. På denne måde har du enormt hurtigt rigtig mange flotte rekvisitter, der uden tvivl vil være til stor underholdning for både jeres gæster under festen, og jer, når I får chancen for at se billederne igennem.

Gør brug af naturen som flot pynt

Hvis du ønsker et personligt pyntet bryllup, men ikke har mange penge at bruge på den post, er det en god idé at se på naturen som inspiration. Mange har selv – eller kender nogle der har – træer stående i baghaven. Særligt frugttræer som æbletræer har nogle enormt flotte og rustikke grene, når de ikke bærer frugt. Sådanne grene kan med lethed laves til romantisk og rustik bryllupspynt. Afhængigt af det lokale, I vælger at holde brylluppet i, kan en gren bindes til enten lampe eller loft, så den hænger ned over bordene, hvor gæsterne spiser. En god idé er at vælge knap så lange grene og hænge flere op langs bordene.

Når grenen først er hængt op, kan den pyntes med alverdens flotte ting. Du kan eksempelvist sno lange, tynde lyskæder om den, hænge små lanterner med levende lys ned fra den eller beklæde den med markblomster eller klatreplanter. Dette giver på alle måder et fint og naturpræget udtryk, der kan gøre et mere råt rum romantisk eller bidrage til at skabe en afslappet stemning.

Der findes foruden disse ovennævnte idéer et væld af gode DIY-projekter, såsom bordkort og invitationer, du kan forsøge dig med at lave til dit bryllup. Det er bare om at give sig i kast!