Forandring fryder

Reklame | Guldsmed Fredberg

Annonce – Der blæser nye vinde i smykkebutikken Fredberg, der ligger i det smukke gamle apotek i Jens Bang Stenhus

Hvis man er gået forbi Jens Bang Stenhus på Østerågade i sommers, så har man måske lagt mærke til deres store oprydningsudsalg. Da butikken skiftede ejer for fire år siden, forandrede man ikke så meget, men nu sker der ting og sager i det gamle hus. Vi har taget en snak med den ad- ministrerende direktør og butikschefen, der begge blev ansat i sommers.

Skifter navn

Fredberg blev i 2015 sammenlagt med smykkeforretningen Guldsmed Guldsteen i Odense, og Flemming Ravnsborg er fra 1. Juli i år blevet ansat til at føre ambitionerne om en landsdækkende kæde ud i livet.

Noget af det første han har gjort, er at lave en fælles ny identitet for de nuværende to butikker, så de fremover bliver samlet under navnet Juvelgruppen.

– Hele konceptet er, at vi skal være ægte i alt hvad vi gør; Også i betydningen at vi skal være troværdige, og vores smykker skal være ægte. Vi vil ikke have den største kæde målt på antal butikker, men vi vil være størst på kundeoplevelsen og i varesortiment.

En af de oplevelser, som de blandt andet drømmer om, er at give plads til en arbejdende guldsmed i butikken. Så vil man kunne iagttage smykker blive skabt ligesom man kender det hos en glaspuster.

Erfarne folk bag skranken

For at gøre en forretning stærk, så har man brug for gode folk, så Flemming har ansat Maja som ny butikschef. Hun kommer fra en smykkebutik i Mariager, men kunne ikke modstå udfordringen ved få Fredberg på ret køl igen og beliggenheden i de smukke lokaler.

– Det var ligesom at komme hjem, fortæller hun.

Majas har en stor passion for smykker, så hendes fritid bliver også taget i brug;

– Jeg brænder for det her. Lige så snart jeg har fri, så bruger jeg tid på at køre på smykkeudstillinger osv.

Fredede møbler

Både Maja og Flemming er glade for de smukke lokaler, men at bo i et historisk hus, kan give visse udfordringer. For eksempel er der først for nylig kommet glaslåger i montrerne, da møblerne er fredede.

– Jeg må ikke skrue en lampe op eller flytte en stikkontakt uden først at spørge kulturhistorisk nævn, fredningsstyrelsen eller kommunen, og selvfølgelig Strøybergfonden, der er ejer af bygningen, fortæller Flemming med et smil.

Da butikken primært har solgt vielsesringe i mange år, så har manglende skabslåger ikke været et problem. Det er nemlig kun kopier af den ægte varer, der får lov at stå fremme i butikken.

Holder fast på det traditionelle

Selv om der er forandringer på vej, så vil butikken stadig have fokus på salget af vielsesringe.

– Vi vil ikke miste den ekspertise vi har, men vi skal udvide sortimentet, fortæller Maja.

Når man køber vielsesringe foregår det i den hvide spisestue bagerst i lokalet, som var der hvor direktøren spiste frokost i gamle dage, da der var apotek på adressen. Butikken arbejder på at få samarbejder med en forhandler af bryllupskjoler, en fotograf og andre, så de kan tilbyde et samlet bryllupstilbud i bygningen.

Smykker for alle

Et af de nye mærker i butikken, som Maja selv er ekstra glad for, er Blomster Jewellery. Det er et eksklusivt mærke med en høj kvalitet af guld og diamanter.

– Det er lækre smykker, siger Maja med eftertryk.

Et andet er mærket Designers Favorites. Det er primært med små ædelstene og i forgyldt sølv, så de har en pris, hvor alle kan være med. Inspirationen til smykkerne kommer fra naturen, så de får et næsten eventyrligt præg, hvilket Maja bemærker passer perfekt til den fine butik.

– Det er eventyrlige smykker i en eventyrbutik. Jeg synes jo, det er en hel eventyrbutik, for hver eneste sted du kigger, der er der en ny historie.

Nu starter den nye historie for Juvelgruppen, som er forankret i gamle dyder om ekspertise og god service. Flemming og Maja fortæller afsluttende at alle er velkomne hos Juvelgruppen, også selv om det bare er for at snuse lidt til historien i det gamle apotek.

Maja er ny butikschef hos Fredberg