Få den bedste Black Friday

Tekst Christina Svendsen | Foto Presse

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at det er Black Friday i morgen. Det er en amerikansk tradition, hvor butikkerne sætter priserne rigtig meget ned, og som vi har adopteret i Danmark i løbet af de senere år. Det kan dog være en stressende oplevelse, så hvis du skal ud i tilbudsjunglen, har vi samlet et par gode råd til at få bedste oplevelse i morgen

Sådan er du en god Black Friday-kunde

Det er et stigende problem, at utilfredse og stressede kunder overfuser butiksmedarbejderne. I anledning af Black Friday har HK Handels butiksansatte medlemmer formuleret deres ni bedste råd til, hvordan man er en god kunde på årets store shoppingdag:

  • Lad være med at tale i telefon, mens du bliver ekspederet
  • Vær tålmodig og respekter køkulturen. De andre kunder har sikkert også travlt
  • Læg dine varer i ét lag på disken eller rullebåndet
  • Vil du klage, så gør det uden at hidse dig op. Butiksmedarbejderen har ikke lavet fejl med vilje
  • Respekter butikkens regler. Butiksmedarbejderen kan ikke ændre butikkens regler – heller ikke selv om du bliver vred
  • Er din indkøbsliste to sider lang, så kom i god tid, inden butikken lukker
  • Fortryder du en vare, så læg den på plads igen, eller giv den til en butiksmedarbejder i stedet for at lægge varen et tilfældigt sted
  • Hils på ekspedienten, og send gerne et smil – også selv om du har stået i kø i ti minutter for at få hjælp eller betale for din vare
  • Har du fået en god service, så sig tak. Det er altid rart at blive anerkendt for sin faglighed

Og husk: De gode råd gælder også til jul.

(Kilde HK/Danmark)

6 tips: Sådan forbereder du dig til Black Friday

Inden du går i gang med at spejde efter de bedste tilbud på Black Friday, så er det en god idé at forberede sig grundigt. Her finder du en række gode råd, som vil hjælpe dig med at gøre dig klar til den store tilbudsjagt.

Tip 1: Lav en plan og et budget:
Black Friday-shopping kan hurtigt føre til impulskøb, som ikke er så velovervejede – især hvis der er tale om dyre ting. Lav derfor en liste på forhånd over varer, som du ønsker at købe og følg den. Lav også et budget, så Black Friday-shoppingen ikke fører til røde tal på kontoen.

Tip 2: Tjek de sociale medier:
Sørg for at følge alle dine favoritbutikker på Instagram og Facebook. Her vil mange nemlig reklamere med eventuelle besparelser, tilbud og konkurrencer på Black Friday.

Det kan også være en god idé at tilmelde dig butikkernes nyhedsbreve, så du er en af de første til at finde ud af, hvad butikken har af tilbud på Black Friday.

Tip 3: Vær klar tidligt:
Mange butikker starter med tilbud allerede ved midnat, hvis du handler online. Hvis du handler i de fysiske butikker, så skal du mange steder være klar om morgenen til butikkernes åbningstid.

På denne måde øger du chancen for at få fat i de bedste og mest eftertragtede tilbud. Det er ikke en god idé at vente alt for længe med at tænde computeren eller komme afsted til butikken, da chancen for at få fat i de gode tilbud bliver mindre, som tiden går.

Tip 4: Hold dig opdateret om butikkernes priser:
At holde sig opdateret omkring butikkernes priser er vigtigt, da det sikrer, at du køber de bedste tilbud med de største besparelser. Nogle butikker snyder lidt med besparelserne til Black Friday, hvilket du vil opdage, hvis du har tjekket priserne i ugerne eller dagene op til.

Tip 5: Undersøg sikkerheden online:
Lav altid en grundig research, inden du køber et produkt fra en ukendt webshop. Mange svindlere laver falske hjemmesider op til Black Friday med gode kup, der får intetanende forbrugere til at klikke ind på deres sider. En god tommelfingerregel er altid, at hvis noget virker lidt for godt til at være sandt, så passer det som regel også. Undersøg derfor den specifikke webshop i forhold til følgende:

– Domæne
– Adresse
– CVR-nummer
– Kontaktformular
– HTTPS
– Sprog og grammatik
– Anmeldelser

Tip 6: Sæt dig ind i returpolitikker:
Man kan hurtigt lade sig rive med af alle Black Friday-tilbuddene og få købt mere end nødvendigt. Derfor kan det være nødvendigt at skulle returnere flere varer til forskellige butikker. Tjek derfor inden køb, om man kan returnere varen, og om man i så fald kan få alle pengene retur. Man vil nemlig opleve, at forskellige butikker har forskellige returpolitikker.

Find flere gode råd til Black Friday her.

(Kilde forbrugsguiden.dk)