Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen – nøglen til dine boligdrømme

tekst annesofie kjeller larsen | foto Johny Kristensen | Advertorial

Hasserisvej, også kaldet bydelens strukturelle rygrad, har et tæt gadeforløb med smukke herskabsvillaer på begge sider – primært brugt som virksomhedsdomiciler. Vejens betydning og trafikale forløb, gør den til en attraktiv beliggenhed for kontor og serviceerhverv. Midt på samme vej ligger det velkendte ejendomsmæglerfirma Thorkild Kristensens hovedsæde. Et firma der bærer på navnet fra den mand, der for alvor satte den mondæne bydel på Danmarkskortet – ved netop at være ophavsmand for store dele af dens voksende popularitet igennem 60erne og frem til i dag

Bydelen hvor det hele startede

I Aalborgs sydvestlige del, ligger den mondæne bydel Hasseris – en sammensat bydel, der groft kan opdeles i 3 grupper; landsbyen Hasseris, villabyen Hasseris og det nye Hasseris – med bymidten som et centralt omdrejningspunkt. I årevis har Hasseris haft ry for at være Aalborgs velhaverkvarter. Et kvarter spækket med liebhavervillaer og store pompøse herskabsboliger, tiltænkt byens prominente spidser. I dag er det en mere mangfoldig bydel, men fortsat et sted der hovedsageligt huser de der kan investere og prioritere den populære beliggenhed i Aalborg.

Historien om Thorkild Kristensen
– fra arbejderklasse til liebhaver

Det hele starter i 1950‘erne, hvor den unge Thorkild Kristensen, bor med sin arbejderfamilie i Samsøgade, Øgadekvarteret. Den begavede søn af værftsarbejderen Gustav Kristensen får som den første i sin barndomsgade sig en studentereksamen. Fra Katedralskolen i Aalborg begiver den unge målrettede Thorkild sig herefter til København for at læse Jura. I mellemtiden får Thorkild dog øjnene op for sit talent indenfor ejendomshandel og i starten af 60’erne gennemfører Thorkild Kristensen sin første handel – en sommerhusgrund med en fortjeneste på 3000 kroner sætter gang i hjulene og inden længe har Thorkild Kristensen skabt sig et gedigent navn indenfor nordjysk sommerhushandel. Ilden er tændt og hurtigt får handelstalentet skabt et rent dynasti indenfor salg af store Patricia-villaer i Hasseris.

I takt med vækst og succes udvider Thorkild sit erhvervsimperium, 
og iværksætteren gør sig flere investeringer. Til stor glæde for danseglade aalborgensere er han blandt andet med til skabe diskoteks-kæden Tordenskjold og han grundlægger senere firmaet TK Development. Et anerkendt firma der står bag mange store projekter, bland andet Kennedy Arkaden i Aalborg og Fields i København, og i de senere år også internationalt i lande som Sverige, Finland, Letland, Tjekkiet, Slovakiet og Polen.

Den aktive mand begår sig godt blandt spidserne i Aalborg, han mænger sig med erhvervsfolk, berømtheder, sportsfolk og politikere, ofte set med Aalborgs borgmester igennem 70 ́erne, Marius Andersen. Thorkild Kristensen er en afholdt mand, og han er kendt for at være udadvendt og positiv, med begge ben solidt plantet i den nordjyske jord – en mangfoldig mand der begår sig godt blandt alle mennesker. Thorkild Kristensen taler aldrig grimt om andre mennesker, og han betegnes som værende en rigtig ordentlig mand. Dette er fortsat en af kerneværdierne i TK huset her 30 år senere. Et værdisæt TK huset i dag kalder for deres fælles DNA. Meget er sket i virksomheden siden den karakterstærke iværksætter satte gang i hjulene og TK huset er, siden de nye ejere overtog virksomheden tilbage i 1998, blevet kåret som årets Gazelle virksomhed hele 3 gange af Børsen. Thorkild Kristensen slutter sine dage i en alder af 73 år, efter flere års kamp mod sygdommen Parkinsons. Ånden fra og erindringen om ejendomstalentet lever fortsat videre i TK huset og på fornemmeste vis har virksomheden formået at videreføre både ånd og talent mange gange.

Mødet med TK huset

En varm modtagelse og en ekstraordinær god kop kaffe – mødet med 3 smilende og energiske mæglere ledet af en nydelig, ung marketings manager med en professionel, afslappet fremtoning, er APPETIZEs første møde med TK huset. Et hus med imponerende æstetiske rammer, fyldt med sprudlende energi fra smilende og arbejdende medarbejdere, placeret ved arbejdsborde i hele huset. Der er en god stemning, og man føler sig velkommen. Thorkild Kristensen er et uafhængigt og selvstændigt firma, der af sin art er helt unik – et firma med en enestående og spændende historie. Ligesom APPETIZE nærer ejendomsmæglerfirmaet, stor kærlighed for byen Aalborg og helt i tråd med APPETIZEs ånd er vi inviteret til en snak om firmaets historie, udvikling, arbejdsgange, værdier og visioner.

Efter en kort præsentation af mødedeltagerne rundt bordet, marketingmanager, Ditte Nørgaard Haahr, ejendomsmægler og partner, Jette Gudiksen, ejendomsmægler og chef for Blokhus og Løkken afdelingen, Hans Henrik Hansen, og ”City” ejendomsmægler og chef for afdelingen, Brian Harbo – samt undertegnede, går fortællingen om det Gazellekårede firma i gang.
 Man fornemmer tydeligt, at der er en udbredt arbejdsglæde, gejst og kærlighed bag medarbejdernes motivation for at arbejde og udgøre en del af TK huset. De besidder en sjælden stolthed og ydmyghed over for virksomhedens grundlægger, Thorkild Kristensen. En mand med et stort talent for bolighandel og med et toneangivende værdisæt – firmaets førnævnte DNA. Talentet og værdisættet er velbevaret og som mejslet i granit står det fast, at dette ikke er noget, mæglerne går på kompromis med. Jette Gudiksen, der i 2006 gjorde sig til partner i boligafdelingen i TK, understreger,

– Det er vigtigt for os at være troværdige og ordentlige og vi har ansat folk internt i huset for at sikre at tingene forløber rigtigt og for at dobbeltjekke os selv, så vi ikke laver fejl.
 Det handler om at være professionel, og udvise respekt og seriøsitet overfor alle kunder.

Virksomheden Thorkild Kristensen har siden firmaets start i 60’erne gjort sig nogle høje spring og er i dag en virksomhed med en meget alsidig målgruppe – en virksomhed der sælger alle slags boliger, lige fra liebhavervillaer, små lejligheder i centrum til sommerhuse på Vestkysten. Intet hus er for stort eller småt og alle bolighandler behandles ud fra samme DNA. Alene i Aalborg står TK huset for salget af hver tredje bolig. Grundlæggeren Thorkild Kristensens motivation for at sælge de pompøse herskabsvillaer i Hasseris, var, at han mente, at disse boliger havde krav på en behandling udover det sædvanlige. I dag har TK huset ført forretningsgrundlaget videre, da de mener, at ethvert salg fortjener en behandling udover det sædvanlige.

Lokal ekspertise

Mottoet ”Ethvert salg fortjener en behandling udover det sædvanlige”, er ikke bare en floskel, de anvender i flæng hos TK huset – det er en livsstil og en naturlig behandling alle kunder oplever. Samtlige mæglere i TK huset er bosat i hver deres lokalområde. De bor der, hvor de arbejder og det gør dem til eksperter i deres lokalområde – det er autentisk og troværdigt. Det er ikke tilfældigt, men tværtimod en helt bevidst del af virksomhedsstrategien at gøre sit yp- perste for at klæde mæglerne på til at kunne rådgive og vejlede kunderne på allerbedste vis. Brian Harbo uddyber,

– Vi vil gerne skille os lidt ud og vi vil gerne være kendt som et firma der vil vores kunder og vil vores områder, det er vigtigt for os at vi er der, hvor vi sælger, og hvor vi har vores lokale netværk og det lokale kendskab – det er også en af årsagerne til at, vi er spredt så langt ud nu, at vi både har afdelinger i Løkken-Blokhus, City og herude i Hasseris.

TK huset i dag

TK huset, som det ser ud i dag, består af 7 afdelinger. Hasseris, Aalborg City, Løkken, Blokhus, Projektboliger, Erhverv Aalborg og Erhverv Aarhus. Fælles for alle afdelinger er firmaets DNA og værdisæt – alt sammen grundlagt for over 30 år siden af manden, der deler samme navn med ejendomsmæglerfirmaet. Dengang startede det hele i det små – eventyret om en ung mand fra underklassen, opvokset i et arbejderkvarter i Aalborg, der med god begavelse og tæft fik arbejdet sig op fra bunden. I dag ejes firmaet Thorkild Kristensen bl.a. af byggematadorens to gamle medarbejdere, Allan Nørgaard og Lars Ørbæk samt Jette Gudiksen og Frank Vestergaard Andersen. Ejendomsmæglerne Allan og Lars overtager i 1998 virksomheden, sammen med den nu pensionerede Henning Holm Pedersen og i 2006 gør Jette og Frank sig til partnere i virksomheden. At videreføre TK navnet, er en vigtig opgave de nye ejere går til med stor ydmyghed – det at drive virksomhed i en anden mands navn forpligter, pointerer Allan Nørgaard i sin tale ved TK husets 30 års jubilæum. De nye mæglere sætter inden længe gang i nye tiltag som erhvervssalg og projektsalg tiltag, der viser sig at være en stor succes. TK huset er i dag kategoriseret i tre grupper med 7 afdelinger, Erhverv – Bolig – Projektsalg og ejendomsmæglerne har, udover hovedsædet i Hasserisvej, afdelinger i Aalborg Centrum, ”city”, som bl.a. er specialiserede i salg af bylejligheder og villaer i Vejgård og Gug, samt en afdeling i Løkken og Blokhus, hvor fokus særligt er rettet mod sommerhushandel. TK huset har kompetente mæglere fordelt i hele Aalborg og Nordjylland, og de er det ejendomsmæglerfirma med sammenlagt flest års erhvervserfaring.

Uafhængigt firma der skiller sig ud

Mæglerfirmaet skiller sig ud fra andre firmaer, fordi de er uafhængige af tilsvarende kæder og ikke bundet op af aftaler fra bank, forsikring og andre instanser – de er dem selv og er ikke låst af koncepter eller aftaler fra stats- og finansinstitution. Det betyder at TK huset har friheden til at drive virksomheden som de vil, og som de mener gavner kunderne bedst. Jette Gudiksen fremhæver,

– Vi får ikke penge fra nogen for det vi gør, vi er ikke afhængige af at sælge ekstra ydelser, vi er os selv og det giver os en tid og en ro til at fordybe os i kundens behov.
 Herudover er intet i virksomheden udliciteret, intet mellemled til at skabe misforståelser eller andre klassiske kommunikative udfordringer.

I TK taler de samme sprog og fælles for alle i virksomheden, er at de har samme værdisæt, interesse og mål for deres arbejde. TK huset har blandt andet deres egen markedsføringsafdeling – en intelligent prioritering, der også er med til at give kunderne en meget personlig og individuel behandling. Det ses tydeligt, at ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen skiller sig ud fra mængden, og det er noget, de sætter en dyd i at bevare. De har igennem årene været kreative ift. events og tiltag, og de brænder for det de gør. Hans Henrik Hansen fra Løkken og Blokhus, mener at have svaret på, hvad det er, der ligger bag denne adskillelse fra tilsvarende virksomheder:

– Noget af det der kendetegner os er at 
vi elsker vores arbejde, for os er det ikke 
bare et job – vi ER mæglere, det er passionen for det vi gør. Jeg oplever, der er en
 anden kultur og en anden ånd i TK huset
 end der er i tilsvarende firmaer og det kan folk tydeligt mærke – vi tør lidt mere og vi gør mere.

En kommentar der hæfter sig fast i erindringen kommer fra ejendomsmægler og partner, Jette Gudiksen, da hun fortæller, hvordan hun indimellem bliver meget berørt i sit arbejde med kunderne. Der har både været glædestårer og nostalgiske tårer, der i en afsluttet bolighandel kan presse sig på,

– Et salg eller et køb er ofte meget personligt, og det kan vi ikke undgå at blive lidt påvirkede af indimellem.

Mæglerfirmaet har ofte fulgt flere generationer af samme familie, og det giver dem et rigtig stort kendskab både til bolighistorien og til familiens behov og boligdrømme. APPETIZEs kendskab til TK huset som det drives i dag, lå på et minimum – alle fordomme om et dyrt mæglerfirma kun tilgængeligt for et velstående segment med interesse indenfor liebhaveri, blev gjort til skamme. Ejendomsmælgerfirmaet Thorkild Kristensen er et alsidigt og professionelt firma, om du skal sælge dit sommerhus ved vestkysten, en lejlighed i Vestbyen, villaen i Hasseris eller det lille hus i Vejgaard og Gug. Firmaet bygger på gode gammeldags dyder og værdier, gedigen købmandsstrategi og en imponerende portion ”nordjysk ordentlighed”. Et firma hvor man efter kort tid kan mærke, at det er passionerede og dygtige mæglere, der står inde for alt, hvad de sætter deres fingeraftryk på, og hvor man er garanteret en empatisk og personlig behandling udover det sædvanlige. Med afsæt i virksomhedens DNA er ingen opgave for stor en udfordring for TK huset, om du skal sælge eller købe.