Boghvede pandekage med rimmet laks og frisk æblesalsa

Pandekagehuset | advertorial

Få inspiration til en lækker og anderledes madpandekage

I snart 7 år har Jesper Robert Jensen og Kristian Øgendahl Lauesen stået bag Pandekagehuset ved Vestre Bådehavn i Aalborg. Helt ned til Limfjorden er de helt perfekte rammer sat til en god og hyggelig oplevelse. Tag hele familien med og nyd din brunch, frokost, eftermiddagskaffe eller middag eventuelt kombineret med en gåtur ved fjorden. Hos Pandekagehuset serveres lækre madpandekager samt søde dessertpandekager – både i voksen- og børnestørrelser, så der er noget for enhver smag. Køkkenchef Rasmus Winther Jørgensen, giver her sit bud på en dejlig madpandekage til både hverdag og fest

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge:

400 g rimmet laks (vi har valgt at vertikalskære den)
4-6 æbler
1 stor rød chili
1,5 spsk. friskrevet peberrod
2 lime
3 dl. boghvedemel
2 dl. letmælk
1 dl. pilsner øl
1 spsk. olivenolie
2 æg
2 knivspids salt
Lidt groft hakket bredbladet persille til anretning

Fremgangsmåde:

Æblesalsa:

Skær æblerne i små tern, riv peberroden på den fine side af rivejernet, og skær chilien i tynde skiver
Bland det hele i en skål og pres lime udover
Smag på salsaen og tilsæt ingredienser efter smagsbehov
Film det og stil det i køleskabet, til du er klar til at anrette

Pandekagedej:

Bland mel, salt, øl, olie og halvdelen af mælken – pisk
Tilsæt æg og derefter det resterende mælk
Pisk grundigt til dejen er helt glat og uden klumper
Bages til 4 store, tynde pandekager

Anretningen:

Tag den nybagte pandekage og rul den til et horn
Fyld en håndfuld æblesalsa ind i hornet
Rul laksen til cirkler og læg den ovenpå salsaen
Drys med hakket persille

Retten smager fantastisk med et glas tør fransk æble cider. Eksempelvis Cidre bouché brut de normandie fra Christian Drouin

Velbekomme

Pandekagehuset
Bådehavnsvej 13
9000 Aalborg
Tlf.98132225