Den helt rigtige barnevogn

tekst CHRISTINA SVENDSEN | foto presse

Indkøb af barnevogn kan være en svær beslutning, da den både skal byde på komfort for både barnet, der jo skal ligge i den, og forældrene, der højst sandsynligt kommer til at trave mange gode timer bag den. Samtidig skal barnevognen overholde strenge sikkerhedsregler, og sidst, men bestemt ikke mindst, skal den gerne være nem at transportere. Alt dette mener ØnskeBørn at kunne opfylde med deres STORK Barnevogn

Som vordende forældre er ventetiden fyldt med glæde, men også en masse beslutninger. Det betyder også en masse nye indkøb, og en af de sværeste og dyreste er ofte barnevognen. Der er mange ting man skal tage med i beslutningen; For det første skal barnet ligge godt, og helst kunne ligge der indtil behovet for at sove middagslur udenfor, ikke er der mere, hvilket typisk er omkring de 3 år. Derudover skal den kunne holde til vind og vejr, da vi i Danmark har en lang tradition for at lade vores børn sove middagslur udendørs, lige meget om termometeret siger højsommer eller snevinter.

– Det er vi faktisk et af de eneste lande der gør. Udlandet ryster tit på hovedet af barnevogne, der står udenfor med sne på toppen, men frisk luft er blevet en integreret del af, hvordan vi lader vores børn vokse op, og det ser der heldigvis ikke ud til at blive lavet om på, fortæller Charlotte Gjøtz fra Ønskebørn i Aalborg, der har stor erfaring med at hjælpe forældrene, så der er styr på udstyret når den lille ny melder sin ankomst.

– En stor barnevogn bliver foretrukket af mange, da barnet så vil kunne ligge længst muligt i den, men det skaber til gengæld andre problemer. De små bybiler er blevet et populært valg i de senere år, men det kan være svært for de fleste småbørnsfamilier, da barnevognen simpelthen ikke kan være i bilen. Og selv dem der har en stor bil stående, kan have pladsproblemer, for når barnevognen har fundet plads i bagagerummet, så er der ikke plads til så meget andet. Det går jo ikke, for de fleste, der har haft små børn kan nok nikke genkendende til at med en familieforøgelse, så hører der også en uproportionel stor forøgelse af den bagage, man skal have med på selv korte ture, fortsætter Charlotte.

Stilfuld funktionalitet

Derfor har der været et hul i markedet for dem, der ønsker sig en ordentlig kvalitetsbarnevogn, men helst ikke vil skifte bil. Det hul har erfarne fagfolk set og satte sig for at lave en barnevogn, hvor stel, hjul og overdel skulle kunne være i bagagerummet på en mikrobil, men stadig havde et liggemål, der svarede til andre store barnevogne på markedet. Derudover skulle vognen selvfølgelig også opfylde de høje krav til funktionalitet og sikkerhed. Det tog dem tre år før de havde den unikke barnevogn STORK klar, der er designet specielt til Ønskebørns 27 butikker, som er eneforhandlere af vognen.

STORK kan, udover at være yderst kompakt, prale af et liggemål på hele 97 cm, som betyder, at barnet vil kunne bruge barnevognen indtil 3-års alderen. STORK kan nemt og hurtigt klappes sammen, så den kan være i selv de mindste bybiler, som Peugeot 108, Skoda CitiGo, VW Up mv.

– Hvis du er i tvivl, om den kan være i lige præcis din bil, så er vi altid klar til at teste det hos Ønskebørn i Klarup eller i Aalborg. Så man slipper altså for at skulle overveje ny bil, selvom ønsket er en stor barnevogn af god kvalitet, smiler Charlotte.

Derudover er barnevognen designet til at kunne holde til det lunefulde danske vejr med tre forskellige indstillinger til udluftningen, en vandafvisende barnevognskasse og indbygget solskærm. De gammeldags trykknapper er udskiftet med magnetknapper og lyn- lås, for at gøre livet så nemt så muligt for mor og far.

STORK kan fås i Ønskebørn i Klarup og Aalborg til priser fra kr. 8.499, og på www.storkbarnevogn.dk kan man se de mange kombinationsmuligheder, så man kan sammensætte lige præcis den barnevogn man drømmer om.