Carpark North overgik alle forventninger

Tekst Anette Vedfald | Foto Mikkel Werenberg Larsen/Nibe Festival

Carpark North gik på klokken 00.30 som sidste navn på Store Scene fredag aften på Hestepladsen i Skalskoven.

Store Scene er festivalens hovedscene, hvor de største navne på plakaten spiller. Den er også festivalens centrum, og ligger i skovens lysning, smukt omkranset af træerne med plads til at huse flere titusinder af publikummer.

Carpark North består af Lau Højen, Søren Balsner og Morten Thorhauge. Til sammen er de et dansk rockband dannet tilbage i 1999. De slog igennem med hittet ”Transparent and Glasslike”, men har siden haft mange andre store hits som blandt andre; ”Human”, ”Shall We Be Grateful” og ”Save Me From Myself”.

Eftersom det var fredagens sidste koncert på Store Scene, var publikum tændte selvom det begyndte at dryppe. Carpark North gik på scenen og gav den max gas fra start af, og de var hurtige i vendingen til at få folk med. Som numrene skred frem begyndte regnen også at tage til, men koncerten var så fed en oplevelse, at man egentlig slet ikke bemærkede det.

Elektrisk stemning

Carpark North havde et rigtig fedt sceneshow i form at lys, grafik og performance. De imponerede virkelig, og man fornemmede, at de levede sig helt ind med krop og sjæl i hvert eneste nummer de spillede, og det smittede af på tilskuerne. Det var som om, at denne aften også betød mindst ligeså meget for bandet som for publikum. Stemningen var elektrisk, intens og forenende, og koncerten blev bare ved med at overraske. Ikke bare blev der spillet det ene hit efter det andet, der blev også skudt konfetti og store bolde med neonlys indeni afsted ud over publikum, og det syntes jeg selv, var en ret speciel oplevelse. Det gav ligesom et helt andet indtryk af helheden. Publikum var hovedsageligt præget af voksne, og de sang godt med, mens de hoppede, klappede, hujede og rockede i én stor bølge. Da bandet fyrede ”Transparent And Glasslike” afsted, blev nummeret forlænget af en længere fællessang med publikum, som virkelig fungerede godt, og det gav lige koncerten det sidste nøk op ad.

Koncerten gik over al forventning og derfor er der ikke andet at gøre end at give den 6 ud af 6 stjerner.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.