Bliv klar til studenterugen

Reklame

Reklame

De fleste gymnasieelever ser frem til studenterugen med spænding og glæde. Studenterugen er nemlig ugen, hvor 3 års hårdt arbejde på skolebænken endelig skal fejres. Studenterugen er derfor en dag, mange gymnasieelever ser frem til i rigtig længe. Derfor bliver der da også gjort rigtig meget ud af studenterkørsler og studentergilder rundt om i landet. Mange studenter har brugt flere måneder på at planlægge studenterugen, så den bliver helt perfekt. Inden studenterne kan give den fuld gas og fejre deres nye titel, er der nogle ting, der er nødvendige at få styr på. Dette indlæg giver nogle simple gode råd til, hvordan netop du og dine studenterkammerater bliver klar til studenterugen.

Studentergilde med alt hvad der hører til

I Danmark er det en tradition, at man som nyudklækket student inviterer venner og familie til studentergilde. Det er meget forskelligt, hvordan landets studenter vælger at afholde deres studentergilde. Nogle lejer eventlokaler eller restauranter og inviterer venner og familie derhen, hvorimod andre inviterer venner og familie hjem til sig selv. Der er naturligvis mere planlægning ved at afholde studentergildet derhjemme – men det giver uden tvivl en utrolig hyggelig og personlig stemning. Hvis du er en af de mange studenter, der ønsker at afholde studentergildet derhjemme, er der nogle ting, du skal have styr på. Først og fremmest skal du have styr på hvor mange, der kommer, så du kan dække op til det rigtige antal. Det kan være en god idé at have siddepladser både indendørs og udendørs, da det danske vejr aldrig er til at regne med. Mange vælger desuden at købe et stort telt og holde studentergildet i dette. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt, at dine gæster sidder behageligt. Dette sikrer du ved at anskaffe nogle gode solide havehynder til havestolene – se det her.

Når der er styr på opdækning og antallet af gæster, kan du begynde at kaste dig over valget af mad. Her er det de seneste år blevet meget populært at servere buffet, idet dette giver en mere afslappet og uformel stemning.

Arranger studenterugen med din klasse

En af de vigtigste traditioner i den danske studenteruge er fejring med dine medstuderende. Mange klasser vælger at arrangere fælles hestevogn eller lastbilkørsel. De seneste år er dog særlig lastbilkørslen vundet frem. Du finder en lastbil til din studenterkørsel på www.amok.as. Lastbilkørsel går i sin enkelthed ud på, at studenterne kører rundt i lastbilen for at besøge hinandens hjem. I de enkelte hjem står familien klar med lille forfriskning og en øl.

Det er derfor ikke alene vigtigt, at du og dine klassekammerater har styr på lastbilen til studenterugen – det er ligeledes vigtigt, at I får planlagt en rute og sørge for, at alle forældrene står klar, når I ankommer.

Når ovenstående ting er på plads, er du ved at være klar til at give den fuld gas i studenterugen sammen med dine klassekammerater. Ud over ovenstående må du dog også huske at fokusere på de mindre festlige dele af studentertiden – nemlig at bestå dine eksaminer, så du rent faktisk kan kalde dig student, når tiden er inde.