Anmeldelse af Kim Larsen & Kjukken på Nibe Festival 2017

Tekst Anette Vedfald | Foto Lars Bertelsen/Nibe Festival

Kim Larsen & Kjukken spillede torsdag aften klokken 21.30 på Store Scene på Hestepladsen i Skalskoven.

Store Scene er festivalens hovedscene, hvor de største navne på plakaten spiller. Den er også festivalens centrum, og ligger i skovens lysning smukt omkranset af træerne med plads til at huse flere titusinder af publikummer.

Kim Larsen startede i sin tid i rockbandet Gasolin og er blandt andet kendt for hits som ”Jutlandia”, ”Midt Om Natten”, ”De Smukke Unge Mennesker” og ”Kvinde Min” – numre, som alle blev spillet under koncerten.

En sand folkefest

Nok sad Kim Larsen ned på en stol under koncerten, men der var dog alligevel en sand folkefest til stede på Hestepladsen ved Store Scene. Stort set alle, ung som gammel, sang med på alle numre, og lyden var fin selv helt nede på de bagerste pladser. Hestepladsen var fyldt og koncerten må siges at være en succes. For alle virkede glade og i stemning.

Selv regnen holdte inde, så vi nød faktisk Kim Larsen i tørvejr. Ja, vi kunne faktisk ikke få armene ned, og det betød kun, at folk drak mere og holdte festen i gang.

Kim Larsen er jo efterhånden en ældre herre, så derfor har hans koncerter de senere år foregået siddende for hans vedkommende. Men hele Danmarks troubadour har stadig sin stemme og karisma intakt, så det betyder faktisk ikke det store. Det er næsten lidt mere værtshusagtigt, når han sidder der.

Det var en fuldstændig dejlig og folkelig aften med gode danske tekster, og derfor giver jeg den gamle baggårdskat og hans sjak 6 ud af 6 stjerner.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.