5 tips til at få den perfekte familiehund

Reklame

Annonce – At tilføje en hund, som et ekstra medlem af familien, bør altid være en fantastisk oplevelse. I denne artikel kan du få fem gode tips til hvordan du og dine nærmeste får den perfekte familiehund.

Hundetræning er altid vejen frem

Det skader aldrig at investere i hundetræning med ens hund – tværtimod. Din hund kan lære mange flere ting end at sidde eller lægge på sin plads indtil du beder den om at gøre noget andet. Hvis du mener at du ikke har tid til at kaste dig ud i hundetræning, så kan det måske være en god ide at tage et online kursus på WeTeach.dk, hvor du blandt andet kan lære din familiehund at tage imod gæsterne på bedste vis, når de kommer på besøg.

Vejen til en børnevenlig hund

Noget af det vigtigste med en familiehund er naturligvis at den er børnevenlig. Hunden skal derfor lære at være rolig i selskab med børn og det kan du blandt andet træne den til ved at belønne den med godbidder, når den fx har en rolig adfærd af din søn eller datter.

Sådan lærer du din hund ikke at gø

At ens hund gør irriterer ikke blot en selv, men også de andre, der skal høre på det. Faktisk har adfærdsbehandler og træner Irene Jarneved tidligere udtalt at gøende hunde er et af de problemer, der skaber mest konflikt med naboerne.

Problemet er at danskerne i højere grad vælger at anskaffe en lille hund og det er netop de små hunderacer, der er kendt for at gø meget. Derfor er det ikke altid det bedste valg at vælge en lille hund, når man fx bor i lejlighed.

For at undgå problemer med gøende hunde, og dermed sure naboer, kan du undersøge om hunden er kendt som en meget gøende race, inden du vælger at anskaffe dig den. Du kan også vælge at lave en indhegning inden for indhegningen i din have, så hunden ikke er helt ude ved vejen, når den løber rundt på det grønne areal.

Generelt hjælper det ikke at irettesætte din hund, når den først er gået i gang med at gø. Det er bedre at rose den og give den en godbid, når den lader være med at gø, hvis i får besøg eller at der går nogen ude på vejen.

Undgå at din hund bliver overvægtig

Det siges at hver tredje hund i Danmark er overvægtig og derfor er det vigtigt at du fokuserer på hundens vægt. Det kan du blandt andet gøre ved at veje hundens mad og undgå at forkæle hunden med alt for meget ekstra mad og godbidder.

Lær din hund at gå i bad

Mange hunde er ikke vilde med at gå i bad, men det skyldes ofte at de har fået et ubehageligt forhold til oplevelsen. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på at undgå at skylle din hund i hovedet med vand fra bruseren. I stedet kan du rense hunden med fx en våd klud.

Til resten af kroppen bør du være opmærksom på vaske hunden med lunkent vand og undgå at vandstyrken er alt for høj, da lyden kan skræmme hunden. På den måde får du en ren familiehund uden alt for meget besvær.