4 tricks til det travle menneske, til at få mere overskud i hverdagen

Reklame

Annonce – Når vi mennesker har travlt, om det er med et spændende projekt eller om du har mange opgaver på dit skrivebord, er det forhåbentlig nogle ting du godt kan lide, som tager al din tid. Men, når du bruger al din tid et sted, er det ensbetydende med, at du tager tiden et andet sted fra.

Den manglende fritid kan oftest mærkes på dit energiniveau. Hvis du samtidig ikke har tid til at leve sundt og generelt tage dig af dig selv, vil det hurtigt gå ud over dit overskud i hverdagen. Derfor får du her 4 tricks, du kan bruge, hvis du vil have mere energi i hverdagen uden at gå på kompromis med dine projekter på arbejde eller med din egen sundhed.

1.    Tag en lur på 20 minutter – hver dag

Er der andre derude, der føler at batterierne er helt brugt op kl. 15? Så er i ikke alene og mange tyer til kaffe eller kage, for at fylde energidepoterne op igen, på dette tidspunkt. Men, sukker og koffein er ikke det sundeste for dig, og koffein har faktisk vist sig at være i kroppen i op mod 4 timer efter indtagelse. Derfor vil du have sværere ved at falde til ro senere på dagen, hvis du drikker kaffe ud på eftermiddagen.

Men frygt ej, for undersøgelser har vist at en 20-minutters middagslur vil gøre underværker for dig. Denne type lur forbedrer din koncentration og ydeevne, uden at du føler dig groggy eller ødelægger din nattesøvn. Så tag en lille lur, i stedet for et ekstra stykke kage eller kaffe, sidst på eftermiddagen. Så vil du få meget nemmere ved at klare alle dagens strabadser.

2.    Lav en to-do liste

Aaah, endelig en stille stund, hvor du kan få lov til at trække vejret i dit eget tempo. Men siden du har travlt på stort set alle andre tidspunkter, kan det være svært at finde ud af, hvad tiden skal bruges på… Det er nemt at forfalde til at scrolle Facebook igennem eller tjekke mails – det stopper nu!

I stedet for disse tidsrøvere skal du lave en to-do liste, men kun med småting, der ikke tager for meget tid eller indsats. Det kan være du skal sætte en vask over, meditere eller gå en lille tur. Der er mange ting, der er bedre for dig end at dræbe tiden. Så brug din smule fritid på at gøre noget godt for dig selv, i stedet for at stresse dig selv endnu mere.

3.    Drik masser af væske

Du har sikkert hørt det 1.000 gange før, men nu får den lige endnu en gang, for det er ikke blevet mindre sandt i tidens løb: drik masser af væske! Jeg har lært til fra mig selv, at jeg har tendenser til tit at få hovedpine og blive træt i hovedet i løbet af travle dage på kontoret. Før i tiden tog jeg en hovedpinepille for at få bugt med det, men det er ikke en holdbar løsning.

Efter en gennemlæsning af internettet, fandt jeg hurtigt ud af at jeg nok ikke drak nok vand. Jeg begyndte at drikke minimum 2-3 liter vand om dagen, og jeg har faktisk ikke haft problemer med hovedpine siden. Så sørg for at bunde et glas vand 4-5 gange om dagen – så lover jeg at du vil få nemmere ved at koncentrere dig og undgå hovedpiner.

Hvis du er en af dem, der ikke kan leve uden din tur i fitnesscenteret, men ikke har tid til at lave sunde og nærende måltider, så kan du også overveje at drikke dine kosttilskud. Så du får det maksimale ud af din træning og alle de næringsstoffer du har brug for. Hos Only-approved.dk har de et kæmpe udvalg, som de kan sende lige til din dør, så det ikke koster dig så meget tid.

4.    Spring ulvetimen over og få din mad leveret

Uden mad og drikke dur helten ikke. Denne gamle talemåde kommer ikke mindre til sin ret, selvom du har travlt med alt andet end at få den rette næring. Hvis du ikke har tid til at handle ind, når din dag er ovre, er der heldigvis rig mulighed for at få dine dagligvarer leveret lige til døren. Hos Dinkurv.dk kan du sparer både tid og penge, da de sammenligner priserne på din indkøbskurv mellem forhandlere. Så får du det både billigt og leveret lige til døren. Så skal du ikke stresse over at skulle nå i netto, når der er så mange andre ting du kan bruge din kostbare tid på.

Hvis du nu også vil forkæle dig selv med lidt lækkert på din sjældne fridag, kan du med fordel tjekke Earlybird.dk ud, hvor du kan booke billige restaurantbesøg. For selvforkælelse er din bedste ven i travle perioder af dit liv!