4 gode råd til at holde ægteskabet i live

Reklame

Er den store dag og bryllupsrejsen for længst overstået, og ægteskabet ved at blive lidt kedeligt og ikke det samme, som den første forelskelse? Det er helt normalt at ægteskabet virker hårdt, når hverdagen melder sig, og det hele handler om rengøring, madlavning og måske børn. Men her kommer der 4 gode råd til at holde dit ægteskab i live.

Overrask hinanden

Det første råd til dit ægteskab, er at overraske din partner. Du kan overraske din partner på mange forskellige måder. Pointen med en overraskelse er bare, at du viser din partner, at du gerne vil bruge tid med ham/hende.

Du kan fx overraske ved at komme med morgenmad på sengen – det er en sand klassiker og en perfekt måde at starte en ny dag på.

Du kan også overraske ved at købe noget nyt til jeres bolig, som din partner måske har ønsket sig, eller invitere din partner ud en hverdagsaften, hvor der kun er en forventning om en aften derhjemme. Du kan også arrangere en hyggeligt aften hjemme, hvor du står for noget mad og sørger for en god stemning.

Det gør egentlig ikke så meget, hvordan du vælger at overraske din partner, overraskelsen i det, er nok i sig selv.

Snak om de vigtige ting

Det er måske en ret kedelig ting, men det er enormt vigtigt, at I kan snakke sammen om alle de vigtige ting, så I ikke går med noget, der betyder meget, alene. Et problem, der fører til mange skilsmisser, er hvis I har problemer med at tale sammen.

En måde hvorpå i kan blive bedre til at tale sammen, er hvis I aftaler tidspunkter, hvor I sætter jer ned og taler om det, der ikke så nemt bliver snakket om til hverdag. Hvis I fx aftaler en eftermiddag hvor I sætter jer med en kop kaffe og lidt lækkert og får tid til at snakke sammen.

Der kan være mange ting, som I har brug for at tale sammen om. Det kan være en af jer ønsker, at der skal laves en ægtepagt, det kan være I er uenige om børneopdragelse eller at en af jer har brug for at have støtte til en stressende tid på jobbet.

Uanset hvad det er, der er brug for at snakke om, er det vigtigt at I tager samtalen.

Prøv noget nyt sammen

En måde, at få lidt gang i ægteskabet, kan være ved at prøve noget nyt sammen, som ingen af jer har prøvet før. Når I prøver noget nyt sammen, lærer I hinanden bedre at kende, og bruger samtidig tid med hinanden, på noget I ikke plejer.

Det kan være mange forskellige aktiviteter, I prøver sammen. Det kan være en vild aktivitet som faldskærmsudspring eller en tur i luftballon. Det kan også være et kursus, hvor I lærer noget nyt fx madlavning eller et sprogkursus. I kan også tage til øl eller vinsmagning sammen.

Lav en madplan

Det sidste råd, for at holde jeres ægteskab oppe, er ved at lave en madplan. Hvis jeres hverdag kører lidt på rutinen, og det tit er en træls pligt, dels at finde ud af hvad der skal laves til aftensmad, og samtidig hvem der laver det.

Når I har en madplan, ved I hvad der skal laves hver dag. I kan evt. også skrive ind i madplanen, hvem der skal lave det. En madplan kan være med til at skabe mere overskud i jeres hverdag, fordi den giver jer et overblik.

Når I laver en madplan, kan I samtidig også blive opmærksomme på, om I får alt det I har brug for af vitaminer, eller om I har brug for at tage kosttilskud. Der findes mange forskellige kosttilskud der kan være med til at sikre, at I får nok vitaminer som fx baobab der indeholder C-vitamin eller fiskeolie indeholdende Omega-3. Det er en god idé at være opmærksom på, om I mangler nogle vitaminer, da fx mangel på D-vitamin kan gøre, at man er mere træt end normalt.

Hvis du kunne tænkte dig mere inspiration til ægteskab, bryllup og samliv kan du læse meget mere på godtgift.dk