3 indretningstrends, du skal kende til

Reklame

Annonce – Er der gemt en designer eller indretningsarkitekt i dig, eller sætter du bare pris på et velindrettet hjem, der fordrer hygge og god stemning, samtidig med at det afspejler din personlighed? Så læs med her, hvor vi har samlet tre af tidens største indretningstrends, du skal kende til, hvis du planlægger at give dit hjem nyt liv.

Træmøbler og –figurer er tilbage

Er der én trend, du skal kende til og praktisere for at ride med på bølgen, så bør du kaste din kærlighed efter træ. Som materiale er træ superpraktisk og smukt – det giver et råt look, men samtidig masser af charme og personlighed. Rigtig mange forelsker sig i disse tider i plankeborde og andre træmøbler, hvilket ikke er nogen tilfældighed. De hårdføre møbler giver bare en helt ny dimension i en lounge eller spisestue – ja, stort set hvilket som helst rum kan med fordel udstyres med et eller flere træmøbler. På traefolk.dk kan du finde et plankebord eller andre træmøbler, du kan overveje at investere i, hvis du også er faldet pladask for træ som materiale og rød tråd i indretningen. I denne forbindelse bør du endvidere overveje diverse træfigurer som prikken over i’et, der fuldender enhver indretning. Her kan blandt andet nævnes figurer fra mærker som Kay Bojesen mv.

Small living er in

At indrette behøver ikke at være nogen stor udgiftspost. Nej, en ny strømning inden for boligindretning handler faktisk om kun at inddrage nødvendige elementer, som har en praktisk funktion med udgangspunkt i at optimere pladsbrugen. Der er mange forskellige retninger inden for denne generelle tendens, men en af dem er small living, der i alt sin enkelthed handler om at bo og leve ”småt”, typisk med inspiration og henvisning til små lejligheder eller kollegieværelser. Her skal man tænke i smarte, praktiske løsninger ift. opbevaring, ligesom møbler og elementer, der ikke har nogen egentlig funktion i hjemmet, som udgangspunkt fravælges. Her lægges især vægt på det multifunktionelle såsom sovesofaer, der tjener mere end blot én funktion i hjemmet.

Lys, lys og mere lys!

Det kan ikke understreges ofte nok, at lys bare er alfa og omega i den moderne indretning. Det har det på sin vis altid været, men i disse år har det naturlige lys i samspil med hjemmets indbyggede lyskilder fået endnu mere opmærksomhed fra indretningseksperter. Det er nemlig ikke nok at have store ovenlysvinduer eller store vinduespartier. Der skal nemlig være en rød tråd til de øvrige lyskilder, så det naturlige lys så at sige harmonerer og supplere lamper, pærer og anden belysning i hjemmet. Det er de færreste, som ønsker et mørkt hjem, men husk at den naturlige belysning i hvert fald i et vidt omfang ikke er mulig (eller meget dyr) at ændre, når I først har truffet jeres valg.