Podcast om det tveæggede sværd og Eternitten

SYSSEL

På fredag d. 26/1 foretager podcastproduktionen SYSSEL, en podcast om Dansk Eternit-Fabrik, som vi alle kender som Eternitten. Bag SYSSEL og podcasten står Sofie Zehngraff og Nikolaj Skjold, og Sofie fortæller her lidt om SYSSEL og begivenheden på fredag:

Vi er SYSSEL – en uafhængig podcastproduktion på to historienørder, der sammen dykker ned i almenmenneskelige betydningsfulde begivenheder indenfor Nordjyllands grænser. Vi markerer i januar udgivelsen af podcasten om Dansk Eternit-fabrik – i folkemunde Eternitten – som er en universel historie om det tveæggede sværd, hvor fremskridtet både kan gavne og skade. Vi hylder med podcasten de menneskeskæbner, der beseglede Aalborgs, samtidig med vi går i æteren med podcastserien om det Aalborg, der gik over i historien som havende Danmarkhistoriens største arbejdsmiljøskade på samvittigheden, hvor bl.a. de tidligere arbejdere fra Eternitten, 3f’s formand og et par historikere kommenterer begivenhedernes gang. 

Podcasten foregår på fredag den 26. Januar kl. 16-19 på Husets Galleri i Hasserisgade, og du kan læse meget mere om både SYSSEL og podcasten her