Madnørdernes paradis

Reklame | Salling

Reklame – Hos Salling Super går man ikke kun ind for at handle. Her skal man også gerne have ny inspiration med hjem og det er der rig mulighed for i en butik, der er fyldt med glade medarbejdere, og hvor kundeservice og kvalitet er i højsædet

Salling Super er ikke ligesom alle andre indkøbssteder. De har store ambitioner om, at det skal være en ekstra god oplevelse at købe ind hos dem, og man skal komme efter lige præcis de varer, der gør måltidet til noget helt specielt. Det skal være her man kommer, når værtinden skal forkæles med en lækker chokolade, når man skal rådgives om den rigtige vin til det røde kød, eller når man bare har brug for et stort udvalg.

Vokseværk

Salling Super har været en del af stormagasinet siden åbningen i 1964, men meget har ændret sig siden dengang. I de senere år er der sket en massiv udvikling i afdelingen med kaffe, te og chokolade, så det er da heller ikke tilfældigt, at det er den, der fået 150 kvm mere at boltre sig på. Salling Super har nemlig haft vokseværk og i sidste måned blev der bygget til. Nu ligger kaffe, te og chokolade lige udenfor kasselinien.

Den nye afdeling har også en ny nabo i form af Nespressos butik, der åbnede i december. Nespresso er blevet taget rigtig godt imod af kunderne, og det er da også det eneste sted i Nordjylland, man kan købe de populære kaffekapsler. Med Salling Supers nye shop, så er de blevet en naturlig afdeling i supermarkedet.

Mere at vælge imellem

Når man går en tur i den nye udvidelse, er det svært ikke at blive fristet af alle lækkerierne på hylderne. Afdelingschef Lars Skaaning fortæller, at for bare 20 år siden ville man have haft svært ved at fylde pladsen op, fordi der slet ikke fandtes så stort et udvalg af kvalitetschokolade og -slik. Produkter som Summerbird og Lakrids by Johan bülow startede en bølge, hvor vi blev langt mere bevidste om kvaliteten af de søde sager, der blev sat på bordet. Vi vil også gerne have de produkter, der er lokale og har en god historie.

Tove Sørensen har været ansat i Salling i 35 år, og arbejder fast i chokoladen, så hun har en del erfaring. Hun peger på Den Store Bagedysts indflydelse, for der kommer også rigtig mange kunder i den nye shop efter produkter som polynesisk vanilje og bage-chokolade.

En af de helt nye produkter i den nye shop er The Mallows, som er skumfiduser, der faktisk er lavet af Johan Bülows lillesøster. De er et meget godt bevis på, hvad der er sket i gennem de sidste mange år. I stedet for de helt almindelige skumfiduser, der også er gode, men hvor man næsten kan smage E-numrene, så er The Mallows økologiske og glutenfri. Derudover så smager de så himmelsk, at det kun kan anbefales, at man går ned og beder om en smagsprøve hos Tove med det vuns.

Den bedste service i byen

I resten af Salling Super er det meste, som man er vant til, og heldigvis for det. Service og udvalg har altid været nøgleordene hos Salling. Derfor har Salling Super en trofast kundekreds, hvor en del af de ældre er kommet der i efterhånden rigtig mange år.

Mens vi taler beviser Lars filosofien på den bedst mulige måde, da en sød kvinde bryder ind for at spørge, hvor de gemmer de tørrede tranebær. Det finder Lars med største selvfølge og en venlighed, der kommer helt naturligt. Lars fortæller, at den daglige motivation er, at de skal have byens bedste service. Derfor er der også gjort meget ud af at ansætte de rigtige folk, hvilket betyder, at de fleste af dem da også har været der i mange år.

Passion

En af de afdelinger Lars er ekstra stolt af, er afdelingen med øl. Sidste år blev Salling tildelt et diplom fra De Danske Ølentusiaster, der præmierede butikken for at være et indkøbssted med en særlig øloplevelse. Det er også et imponerede stort udvalg af specialøl, som de har stående på hylderne.

I vinafdelingen lige rundt om hjørnet arbejder Michael, der elsker at beskæftige sig med sin passion hver dag. Nogen har måske en lille fordom om, at vinentusiaster godt kan være lidt snobbede omkring deres fagområde, og en vin skal være dyr og fra ”det rigtige” område for at være god. Men intet kunne være længere fra sandheden, når det gælder Michael. For eksempel nævner han, at han egentlig ikke er så meget til Bordeaux, men bedre kan lide vin fra steder som Italien og New Zealand.

Michael er et helt leksikon over forskellig vin og spiritus. Han har også en stor passion for gin, og er specielt begejstret for nordisk gin fra Nordisk Brænderi. Gin er for alvor ved at blive moderne igen, så Michael er glad for det store udvalg de har, både af gin og tonics.

Stolt håndværker

Hos slagteren i den anden side af butikken er det også passionen, der driver værket. Slagtermester Peter fortæller, at en af de største goder ved at være slagter i Salling er, at de kan få lov at bruge deres håndværk. Han er blandt andet meget stolt af deres egen hjemmelavede spegepølse.

Peter kan også mærke den øgede fokus på økologi, så de har et stort udvalg af økologisk kød. De har endda også spiselige insekter på køl, hvis der er nogen, der har mod på at give sig i kast med den spise.

I slagtermontren er der andre produkter, som man ikke møder mange steder. blandt andet har de som regel altid kaniner og ofte har de skovduer, frølår og andre specielle produkter. Peter fortæller, at mange kunder kommer ind, fordi de ved, at Salling altid har det specialprodukt, de leder efter. Blandt andet har de en del kunder, der kommer fra andre lande, men er bosat her i Danmark. Det er for eksempel franskmænd, som savner netop frølår og kaniner. Selvom Salling Super efterhånden har en del år på bagen, så er udviklingen slet ikke gået i stå. Udover den nye udvidelse har de startet samarbejde med delikatessen FANDANKO og kan fremover tilbyde nogle af deres tapas og udvalgte specialiteter i køledisken.