Lad dig bare friste

tekst AnneSopHIe ælKJær-gregerSen | foto JeS ASMuSSen | advertorial

Duften af friskmalet kaffe og synet af smukt indpakkede chokolader møder dig, så snart du træder ind af døren hos Fru Ronne. Mød Heidi og Claus, der er eksperter i forkælelse og som bruger det meste af deres tid i en af byens mest fristende butikker

Det er en oplevelse for alle sanser at besøge den lille butik på hjørnet af Reberbansgade. Selv bliver parret aldrig træt af duftene i butikken. ”Jeg tror, at vi alle forbinder duften af frisklavet kaffe med gode minder og hygge. Vi har heller ikke brug for skilte om sommeren, vi åbner bare døren, så lokker duften kunderne ind.” griner Claus. ”Vi har en webshop, men det er noget andet at komme herind og få duften og smagen. Det er en oplevelse i sig selv.”

Egentlig var det ikke planen, at Heidi og Claus Aabenhus skulle være butiksindehavere, men en pludselig indskydelse. En aften kom Heidi hjem efter at have hørt, at butikken skulle sælges og foreslog Claus, at de skulle overtage den. ”Først sagde jeg nej, men da jeg så butikken var jeg solgt, for den er jo fantastisk”, fortæller Claus.

Hos Fru Ronne finder man mange slags kaffe og te af særlig god kvalitet, samt specialiteter og chokolade. ”Vi forsøger at finde nogle unikke varer, som man ikke kan finde andre steder i byen.” siger Heidi om butikken. ”Vi er omhyggelige med at udvælge vores personale og det betyder, at de, der arbejder her, er fantastisk dygtige. De går virkelig op i at vide noget om vores sortiment og at hjælpe kunderne. Det betyder meget for os at give en god og personlig service. Hvis du har købt en pose kaffe, som ikke falder i din smag, så bytter vi den gerne.”

Smag og kvalitet

Der er forskel på kvalitet, og det kan man smage, mener Heidi.

”Man kan få chokolade, te og kaffe billigere andre steder, men når man kommer herind, så er det fordi, man går op i smag og kvalitet.” forklarer hun. ”Vi søger også for at vælge leverandører, som behandler kaffebønderne ordentligt, for det hører for os sammen med god kvalitet.”

Fru Ronne tilbyder et bredt udvalg, uanset om man drikker kaffe, te, vin eller saft og personalet ved, hvad folk kan lide. ”En ældre dame vil ofte gerne have en lækker kaffe, mens en ung pige hellere vil have en god te. Når det gælder chokolade, er de unge til det traditionelle som kattetunger og flødeboller, og de er vilde med mørk chokolade.” fortæller Heidi, og Claus er enig ”De lidt ældre vil gerne prøve forskellige smagsvarianter. De har smagt det traditionelle og vil hellere kaste sig ud i noget nyt.”

Hos Fru Ronne er tendensen den, at man køber lidt men godt. ”Måske har det noget at gøre med, at vi går så meget op i sundhed, så når man skal have lidt lækkert, skal det være rigtig godt.” forklarer Heidi.

Det er ikke kun private kunder, der forkæler sig selv med god kvalitet. Flere får også lavet en firmaaftale om at købe velsmagende kaffe. Også byens caféer er begyndt at servere spændende te fra Fru Ronne, for når man kan få lækker kaffe, er det ikke nok med kedelig brevte på menukortet.

Det er Heidi og Claus naturligvis glade for. ”Vi er jo blevet lidt nørdede, når det kommer til te og kaffe. Vi ser det ikke som et arbejde at drive butikken, men som vores kvalitetstid.” fortæller Claus med et smil på læben.