Klumme: Kunstens festivaler

Tekst Kit Sørensen | Foto presse

Art Week NU / København og Aarhus

Sommeren er over os, kunst og kulturlivet er blevet vakt til live efter to års ufrivillig pause. En efter en slår musikfestivalerne dørene op, men hvad kan “kunsten” tilbyde os? I denne udgave af Kit & Kunsten er der fokus på kunstfestivaler og art-weeks rundt i hele Danmark.

Art Week NU / København og Aarhus
9. juni til 19. juni

Største Art Week nogensinde: Festival for samtidskunst samler 70+ udstillingssteder.
Publikum inviteres til kunstoplevelser og møder med kunstnerne selv på landets største kunstmuseer, i kunsthaller og gallerier og på kunstnerdrevne udstillingssteder – bl.a. i en bunker, en grusgrav og i et omklædningsrum.

“Art Week samler hele kunstscenen – gallerierne, de eksperimenterende projektrum, kunsthallerne og museerne, som udover egne samlinger præsenterer skiftende udstillinger. Kunstscenen mikses geografisk. Art Weekend Aarhus og Art Week CPH – hvilket også dækker Malmös kunstscene – så det hele er ét fælles program med nye udstillinger, performances og talks med mulighed for at møde kunstnerne selv.”

I Aarhus er mere end tyve udstillingssteder med i årets festival for samtidskunst. I København, som også inkluderer Humlebæk med Louisiana og Frederikssund med Willumsens Museum, samt Malmös udstillingssteder er omkring 50 udstillingssteder med i årets Art Week.

Se program på www.artweek.nu

ArtWeek Kerteminde

ArtWeek Kerteminde
25. juni til 2. juli, Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods

36 kunstnere udstiller og indtager de smukke lokaler og uderum med staffelier, maling, værktøj, ler, bronze osv. Kunstnerne kommer fra hele Danmark og to fra Norge. Kunstnerne arbejder ugen igennem med deres kunst, så publikum kan følge med i de kreative processer.

I løbet af ArtWeek-ugen vil der ud over de arbejdende kunstnere også være forskellige aktiviteter. Hver dag er der male-workshop for børn, og i løbet af ugen blandt andet croquis, landart, artistalk, rakubrænding og de besøgende har ligeledes mulighed for at blive en del af et kunstværk.

Se program på www.artweek-kerteminde.dk

Læsø Kunstfestival

Læsø Kunstfestival
25. juli til 31. juli, Læsø

Hvert år i uge 30 inviterer Læsø Kunstfestival til spændende kunstoplevelser på den naturskønne ø midt i Kattegat. De besøgende vil møde godt 40 kunstnere, der præsenterer en bred vifte af værker inden for maleri, tegning, grafik, skulptur, keramik, foto, drivtømmer, glas, og smykke- og tekstilkunst.

På Læsøs nordkyst skaber kunstnerne en fælles Open Air udstilling. Gennem et enestående naturområde vil besøgende opleve smukke kunstværker inspireret af årets tema.

Læsø Kunstfestival er en levende festival, hvor børn og voksne inviteres til at deltage i workshops, koncerter, spændende foredrag, performances og kunstjagt.

Se program på www.laesoekunstfestival.dk

By FANØ STRIKKEFESTIVAL

by Fanø Strikkefestival
15. september til 18. september, Nordby på Fanø

By FANØ STRIKKEFESTIVAL sætter hvert år tusindvis af strikkere fra nære og fjerne himmelstrøg hinanden stævne på den lille Vadehavs-ø Fanø. I det kæmpestore BAZAR-telt er der 100 stande med uldproducenter og designere, der frister og i midten af dette kan man samles i et kæmpe fælles lounge-område, hvor der dagen igennem tilbydes gratis arrangementer fra den store scene.

Mere end 100 forskellige events køres af stablen under festivalen, hvor hele NORDBY er hyllet ind i strik og arrangementer. 45 workshops, spændende foredrag, teknikvisninger, pop-up, udstillinger, osv.

Hvert år inviteres danske og udenlandske strikdesignere til Fanø for at inspirere gæsterne, både med foredrag og workshops. 
I år er der speciel fokus på FAIR-ISLE-teknikken. Derfor har arrangørerne inviteret 4 ikoniske strikdesignere fra Shetlandsøerne til Fanø for at kaste lys over moderne og klassisk mønsterstrik.

Se program på www.wooldays.dk