Klumme: Julens markeder

Tekst Kit Sørensen | Foto presse

Julen nærmer sig, butikkerne er pyntet op, og over radioen hører man atter Chris Rea’s dejlige julesang “Driving home for Christmas”. I denne udgave af Kit & Kunsten sætter jeg fokus på hyggelige julemarkeder. Julemarkeder hvor kunst og kunsthåndværk er repræsenteret, og hvor man kan købe en sjov og personlig julegave med hjem.

Lad os støtte op om kunsten og kulturen denne jul. Besøg et museum, et galleri, et værksted eller et julemarked. Jeg ved, at den bedste gave jeg kan give og få, er oplevelser med familie og gode venner. Med de ord, vil jeg ønske jer alle en rigtig glædelig jul og på gensyn i 2023.

Julemarked hos North Urban Art Studio

Lørdag den 10. december – kl. 10 til 17

Besøg kunstnerfællesskabets vidunderlige og kreative lokaler. Studiet er fyldt med kunst, håndværk og i Café På Fjorden kan du tage en kop kaffe og nyde lækkert julebag.

Oplev kunstnerne i værkstedet, find den helt særlige kreative julegave og deltag i konkurrencer, lodtrækninger og andre hyggelige ting.

Entré: GRATIS

Akvavitvej 23, 9000 Aalborg

www.northurbanartstudio.com

Jul på vineriet / Cold Hand Winery

Lørdag den 10. og lørdag den 17. december – kl. 11 til 16

Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vineriet, når Cold Hand Winery slår porten op for julemarked og gastronomisk julehygge. Gården er smukt pyntet med gran, lys og knitrende ildfade, og alle vineriets prisvindende vine står klar til at forkæle gæsternes smagsløg. Det bliver to fantastiske lørdage med lækker gastronomi, julehandel og dejlig vin! Alt pakket ind i en varm julestemning med hygge og store smagsoplevelser i centrum.

Entré: GRATIS

Haversmosevej 21, DK-8920, Randers NV

www.coldhandwinery.dk

Julemarked på Børglum Kloster

Lørdag den 10. og søndag den 11. december – kl. 10 til 16

Julemarkedet er Børglum Klosters største event. Her har man i forbindelse med julemarkedet åbnet op til de julepyntede private stuer og kongesalen.

Besøg ligeledes 30 forskellige boder inden for kunst – og kunsthåndværk.
Som noget helt nyt har Børglum Kloster lavet den største julepyntsbutik i den røde stald.

Entré: Voksne: 110,-, Børn 0-6 år: gratis, børn 7-12 år: 50,-

Børglum Klostervej 255, 9760 Vraa

www.boerglumkloster.dk

Aarhus Kunsthåndværk- og Julemarked

Fra den 19. november til den 18. december
Mandag til fredag kl.12 til 18 / Lørdag til søndag fra kl. 11 til 17

Aarhus’ største og ældste kunsthåndværkermarked findes i Ridehuset få minutters gang fra både banegården og gågaden. Kunsthåndværk er helt centralt for julemarkedet. Omkring 80 kunstnere udstiller og sælger deres unikke kunsthåndværker, der afspejler nutidens trends, men også det traditionelle og ædle gamle håndværk. Det er et krav, at tingene er hjemmelavede og af høj kvalitet.

I caféen kan man mellem handlerne, få sig et velfortjent hvil, nyde den skønne julemusik og et velassorteret udbud af julens glæder.

Entré: GRATIS

Vester Allé 1 (Ridehuset), 8000 Aarhus

www.aarhusjulemarked.dk