Sommerlæsning

Tekst Christina Svendsen | Foto Pixabay

For en bogelsker er alt vejr læsevejr, men der er nu noget skønt ved at dase på en liggestol med en bog i hånden. Min sommerlæsning skal helst være let at gå til, hvor man ikke bliver alt for distraheret af at få en badebold i hovedet. Det kan godt være en tungere roman, men så skal sproget være så fængende, at man næsten har lyst til springe over turen til iskiosken, for at få en side mere med.

Her er fem bøger, der er på min sommerlæsningsliste:

 1. ‘VM’ af Louise Østergaard (Byens Forlag)
  Den nordjyske forfatters tredje bog er netop udkommet på Byens Forlag. ‘VM’ er en hjemstavnsroman om at vende hjem til en bog man egentlig troede, man var færdig med. Jeg er helt forelsket i Louise Østergaards sprog og den måde, hvor meget af handlingen forgår mellem linjerne. Læs min anmeldelse af bogen her.
 2. Et bedre, om man vil’ af Nelly Sander (Højers Forlag)
  Udover at skrive for APPETIZE, så er Nelly Sander forfatter til to bøger. Den seneste handler om Ane, der vokser op i 80’ernes Skagen. Hendes liv passer dog ikke helt til det idylliske billede af den smukke by.
 3. Offer 2117 af Jussi Adler-Olsen (Politikens Forlag)
  Jeg er egentlig ikke den store krimifan, men der er et eller andet ved stranden, der gør liggestolen til det perfekte læsested for den dystre handling. Derfor sniger Danmarks nok mest succesfulde krimiforfatters nyeste bog sig med i strandtasken.
 4. Hunger Games’-trilogien af Suzanne Collins
  Når solen banker, så kan der være noget befriende i at søge tilflugt i en bog, som man har læst mange gange før. Trilogien om Katniss Everdeen, der skal så grueligt meget igennem, har jeg efterhånden læst en hel del gange og denne sommer bliver ingen undtagelse.
 5. ‘Den underjordiske jernbane’ af Colson Whitehead (Politikens Forlag)
  Denne bog har ligget på mit natbord uden at blive læst i længere tid, end jeg har lyst til at indrømme. Jeg har fået historien om Cora, der lever som slave på en bomuldsplantage i Georgia, anbefalet så mange gange, at den SKAL læses denne sommer.