Katia – Livsglæde og mennesketække

Tema JobStafetten

JOBSTAFETTEN & KANDIDATEN

Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give jobstafetten videre til en ny håbefuld kandidat. Siden sidst har vores kandidat Yohannes fået job hos SushiMania. Stafetten går nu videre til Katia.

Katia er indbegrebet af en person med mennesketække. Hun er fuld af en livsglæde, der er tydelig allerede, da hun møder os med et hjerteligt ’hej’, da hun træder ind ad døren til jobcaféen. En dårlig ryg har indtil nu spændt ben for drømmen om et fuldtidsjob

Bag Katias positive ydre gemmer der sig en stærk kvinde, som har været igennem mere end de fleste. Men hun har kæmpet sig tilbage ved hjælp af en jernhård vilje.

Ryggen har altid drillet

Katia flyttede til Danmark fra Algeriet, da hun var 16 år. Hun arbejdede med rengøring, og efter sin barsel fortsatte hun som social- og sundhedshjælper.

Katia kunne rigtig godt lide at arbejde med de ældre, men det hårde arbejde med mange løft sled på ryggen, som havde givet problemer allerede, da hun var barn. Som 27-årig var hun ude for en trafikulykke, der gjorde, at hun blev nødt til at stoppe med at arbejde.

Efter hun fik to børn mere, fandt lægerne ud af, at der var en rigtig god grund til rygsmerterne. Hun manglede brusk tre steder mellem hvirvlerne i lænden.

– Jeg har åbenbart haft nogle diskusprolapser, der ikke er blevet opdaget. Så har jeg også været meget overvægtig, hvilket ikke hjalp på smerterne, fortæller Katia.

Overvægten besluttede Katia sig for at gøre noget ved for to år siden. Hun har tabt sig 37 kg og er stadig godt i gang.

– Jeg har stadigvæk ondt, det vil jeg altid have, men det har hjulpet. Nu vil jeg gerne have et job, hvor jeg kan give så meget jeg kan. Det er ikke sikkert, at jeg kan arbejde 37 timer, men jeg kan bidrage med noget, fortæller Katia.

Drømmejobbet

Drømmen er at komme til at arbejde med unge, der har ondt i livet.

– Jeg er god til at tale med unge, der har problemer. Jeg har selv gået igennem lidt af hvert og har haft en meget voldsomt start på livet. De første 30 år af mit liv har ikke været nemme. Det er først nu, at jeg begynder at slappe lidt af, smiler Katia.

Socialt ansvar giver mening

I starten af juni deltog Katia i arrangementet ’Et måltid med mening’ hvor, ’Små Job Med Mening’ med Frida Tarp i spidsen samlede virksomheder for at høre om, hvorfor det giver mening at tage socialt ansvar.

Her deltog hun i en samtale på scenen sammen med to andre kandidater, hvor de fik skabt nysgerrighed hos virksomhederne omkring deres CV.

Vi forlader Katia, da hun skal tilbage til sine medkandidater i jobcaféen. Det skal blive spændende at se om hendes 15 minutes of fame til ’Måltid med Mening’ har givet pote, og om hun har fået et job, som hun brændende ønsker sig.

NAVN Katia

ALDER 45 år

STYRKER Katia er god til at snakke med mennesker og kan sælge sand i Sahara. Hun er udadvendt, altid positiv og har et godt sprogøre. Hun taler fransk, arabisk og engelsk.

CIVILSTATUS Bor sammen med sin kæreste og har fire børn.

DRØMMEJOB Katia vil gerne arbejde et sted, hvor hendes talegaver kommer i brug, som hotel/ turistbureau, tolk (dog ikke kørekort) eller lidt mindre butikker. Hun vil allerhelst arbejde med unge mennesker med ondt i livet.

FRITIDSINTERESSER Katia slapper af med at tegne og male. Hun bruger en del tid i fitnesscenteret, hvor en rask gåtur på løbebåndet og vægttræning hjælper med at holde ryggen på plads.

www.job-fokus.dk
Teamleder Pia Royberg Tlf. 30312299
Mail: pr@job-fokus.dk