Yohannes – Oplært på rekordtid

Tema JobStafetten

JOBSTAFETTEN & KANDIDATEN

Gennem året bringer vi portrætter af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Fælles for dem er, at de drømmer om at tjene deres egen løn og give jobstafetten videre til en ny håbefuld kandidat. Siden sidst har vores kandidat Yohannes fået job hos SushiMania. Stafetten går nu videre til Katia.

Der gik ikke lang tid fra Yohannes startede i praktik hos SushiMania til, at han var en fast og værdsat del af det dygtige hold i køkkenet. På rekordtid er han blevet oplært som sushikok og arbejder nu 37 timer som fastansat i butikken på Østerbro med at lave mad til sultne aalborgensere

Yohannes hilser genert, da vi træder ind af døren hos SushiMania på Østerbro. Her startede han i jobpraktik, men blev hurtigt en fast del af holdet i en virksomhed, der tror på, at hårdt arbejde og talent skal belønnes.

En solstrålehistorie

Nathalie Ina Kühl, der er partner i SushiMania, fortæller, at Yohannes har gjort et stort indtryk.

– Han er en total solstrålehistorie. Det tager rigtig lang tid at blive lært op som sushikok, lige meget hvor man kommer fra. Han har bare gjort det på rekordtid, fortæller Nathalie imponeret.

Fleksibel redningsmand

Yohannes klarede sig godt i sin praktikperiode, så Nathalie og hendes headchef var så småt begyndt at snakke om, at han skulle fastansættes, når den udløb.

– Men så stod vi en dag med en sygemelding fra en anden kok og havde ikke nogen, som kunne overtage, så vi ringede til Yohannes. Noget af det, som er vigtigt for os, er, at man er fleksibel. Så Yohannes trådte til og fik den lønningsfredag, som jo er en forfærdelig travl dag, til at gå op i en højere enhed med bravour. Da den fredag var ovre, kiggede min headchef og jeg på hinanden og var enige om, at det var nu.

Kendte ikke sushi

Yohannes er rigtig glad for at have fået fast arbejde.

– Fordi jeg arbejder, så er jeg selvstændig og tjener mine egne penge. Det betyder meget, fortæller han.

Da han kom til Danmark fra Eritrea for tre år siden, kendte han ikke til sushi. Men han var vant til at stå i køkkenet, så på trods af, at alt var nyt, fangede han det hurtigt.

– Da jeg kom til Danmark, var det første gang, jeg så sushi. Da jeg startede i restauranten skulle jeg lære at skære fisk og jeg har haft træning i de forskellige afdelinger. Så jeg er glad, for jeg er meget interesseret i at lave mad.

Glad for samarbejdet

Nathalie har været glad for samarbejdet med JobFOKUS, der har stået for matchet mellem hende og Yohannes.

– JobFOKUS er dygtige til at kigge på dem, der står foran dem, som mennesker. Jeg var positivt overrasket over, hvor ukompliceret det var. Det var dejligt, at da jobkonsulenten Pia henvendte sig, så kendte hun Yohannes rigtig godt.

Yohannes skal tilbage til arbejdet, hvor genertheden er helt væk, når han hjemmevant gebærder sig i køkkenet og tryller med fisk og ris.