Vovet, humoristisk og gennemført cirkus-cabaret

Tekst Betine Brix I Foto Pia Kirstine/Skråen

Majestique

På Teglgårds pladsen i Aalborg – altså på den smukke plads mellem Nordkraft, Musikkens Hus og Karolinelund ligger der hvert år et smukt gammelt spejltelt, Paradiso, i to uger. Spejlteltet er en idé, som Skråen står bag og det bruges til forskellige forestillinger.

Spejlteltet fyldes af glade publikummer. Nogle sidder i de fine båse langs teltes ydervæg, i mens andre sidder på stolerækkerne. Atmosfæren i teltet er intim.

Vi skal underholdes af den prisvindende trup, der i år starter deres verdensturné med forestillingen Majestique, en blanding af cirkus og cabaret i Aalborg. 

Og sikke en start! 

Tempoet er højt og sceneskiftene foregår ubemærket mellem alle de internationale kunstnere. 

Jonglør i tivoli

Første kunstner på scenen er den talentfulde sangerinde Anna Cabaret, derefter underholdes vi af en lang række fantastiske kunstnere, så som tryllekunstneren Charlie Caper, jongløren Francois Borie, akrobaterne Melanie Chy, der ankommer på sin lækre motorcykel, Iryna Bossanova, der svinger sig elegant i trapezen og til sidst Marco Motta, der er et vaskeægte slangemenneske, viser også sine færdigheder i trapezen – alt foregår i højeste gear og wauw-effekten er stor! 

Farverne, kostumerne, musikken og lyssætningen er fantastisk, og understøtter alt sammen de dygtige performere så man bliver suget ind i deres verden af mystik, elegance og magi.

Humor er gennemgående for alle de optrædende. Især The Rubberman, der ligesom Marco Motta er slangemenneske, samt artisten Captain Frodo er to meget underholdende elementer i forestillingen. The Rubberman vrider og krøller sin krop gennem to tennisketsjere på sjoveste vis, alt i mens han triller ned af scenen flere gange, før opgaven er løst. Publikum skriger af grin.

Captain Frodo er norsk og ham har vi tidligere mødt i blandt andet Zirkus Nemo.

Første afdeling er suveræn og i pausen er stemningen høj blandt publikum. I pausen er baren åben, så publikum kan købe nye forsyninger og gøre sig klar til næste afdeling.

Spejlteltet er et anderledes rum, end dem vi kender på Skråen og det gør stemningen omkring showet magisk. 

Anden afdeling starter, og vi er spændte på hvad der nu skal ske. Men desværre er vi knapt så begejstret, som ved første afdeling – nok fordi, at vi nu havde endnu højere forventninger til et brag af en slutning. Braget var der, men flere af numrene i anden del virkede som en kopi af første og det er ærgerligt. Majestique er den mest underholdende, elegante og afvekslende voksen-cirkusforestilling jeg har oplevet. Effekten af at tilføre cabaret-delen til showet er skøn, og det giver et godt afbræk til de andre numre, igennem forestillingen.

Jeg håber inderligt, at spejlteltet Paradiso, vender tilbage igen næste år og jeg vil glæde mig til endnu flere nye, unikke og fascinerende oplevelser, i det stemningsfulde telt. 

Herfra gives der fem kæmpestore stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️