Verdenskendt Star Wars-symfoniorkester eksklusivt i Musikkens Hus

PRESSEMEDDELELSE - Foto: Ranald Mackechnie

Den 6. april slår Musikkens Hus dørene op til den tredje koncert i deres unikke klassiske program i foråret 2022. Denne gang er det London Symphony Orchestra, der besøger det nordjyske koncerthus. Orkesteret er særligt kendt som leverandør af filmmusik til store Hollywood-film og har i løbet af sin levetid indspillet mere end 200 soundtracks til biograffilm – herunder også de populære John Williams-kompositioner til Georg Lucas’ Star Wars-film. Det er dog ikke filmklassikere, der bliver spillet denne gang. Til gengæld kan publikum se frem til en storslået koncert med en hyldest til den danske dirigent og komponist, Carl Nielsen.

Orkesteret, der har eksisteret siden 1904, er grundlagt af nogle af Londons fineste musikere og har siden sin oprindelse været ejet af musikerne selv, hvilket også gør oplevelsen til noget helt særligt. London Symphony Orchestra er nemlig et fællesprojekt med kunstnerisk ejerskab, hvorfor de 95 musikere altid har kvaliteten af musikken i centrum.

Når orkesteret lægger vejen forbi Musikkens Hus bliver det blandt andet med en særlig hyldest til den danske komponist og dirigent, Carl Nielsen. Koncerten i Musikkens Hus er desuden den eneste mulighed publikum har for at opleve det storslået orkester i 2022 indenfor landets grænser.

Filmmusikkens pionererDa London Symphony Orchestra startede med at indspille storslået musik til film og forestillinger, var det første gang, at et orkester af denne kaliber påtog sig den rolle. Førhen var filmmusik nemlig blevet indspillet af små bands og grupper, der fremførte temasange og korte stykker baggrundsmusik.

Med ét blev filmmusikkens ændret for altid – ikke kun i Storbritannien, men også rundt om i verden. Indtil da var filmmusikken nemlig blevet betragtet som en lav kunstform.

Foruden Star Wars-serien har London Symphony Orchestra sidenhen indspillet musikken til blandt andet Superman: The Movie fra 1978 og Steven Spielbergs Indiana Jones-klassiker Raiders of the Lost Ark.

Grammyvindende gæstedirigent og lysende pianisttalent med på scenen
Sammen med det verdensberømte orkester kan publikum glæde sig til at opleve den elleve gange Grammy-vindende dirigent, Michael Tilson Thomas, og det lysende pianisttalent, Yuja Wang, der er udråbt som en af de bedste unge pianister i verden.

Michael Tilson Thomas har tidligere været gæstedirigent for London Symphony Orchestra og er fortsat i et tæt samarbejde med ensemblet som æresdirigent. Derudover er Tilson Thomas også musikchef for the San Francisco Symphony samt grundlægger af og kreativ direktør for The New World Symphony.

Foruden de mange Grammy-priser er han også blevet hædret som America’s Musician of the Year og Conductor of the Year.

Yuja Wang sad for første gang ved klaveret som 6-årig, og hun er som den yngste nogensinde optaget på Mount Royal Conservatory i Canada. I 2001 blev hun desuden udpeget som Steinway Artist, og året efter blev hun tilbudt en plads på det prestigefyldte Curtis Institute of Music i Philadelphia i USA.

London Symphony Orchestra besøger Musikkens Hus i Aalborg den 6. april 2022. Koncerten finder sted i Koncertsalen og starter kl. 19.30. Den varer 110 minutter inkl. pause og billetter kan købes her.