Velkommen til Fredags Fest 2022

Aalborgs elskede Karolinelund har givet mange oplevelser til mange aalborgensere. Tidligere som tivoli og nu som bypark og selvfølgelig når Skråen holder Fredagsfest. Over 35.000 publikummer gæster årligt Fredags Fest i Karolinelund – Danmarks hyggeligste havefest.

Karolinelund er i øjeblikket i gang med en større forvandling, da åen er ved at blive gravet op. Vi glæder os til at se resultatet, og over at Aalborg Kommune har sørget for, at koncertpladsen bliver klar til de mange gæster.

Der kommer en helt ny og større scene, nye toiletter, og det største og flotteste program Fredags Fest til dato har præsenteret.

Fredags Fest arrangeres uden tilskud, så der skal faktisk over 4 mill. ind i entré og bar-omsætning før det hele løber rundt.

Så Skråen håber at publikum dukker lige så talstærkt op som de plejer, og med det samme gode sommerhumør.

Entré 100 kr i indgangen fra kl. 18.

Koncert start kl. 20.

Der er ingen forsalg.

Kom tidligt og undgå køen i indgangen.

Kl. 22.30 Afterparty på Skråen (incl. i entréen)

 

  1. Juni JOHN – RASMUS BJERG

Vi starter Fredagsfest med en folkefest, når Rasmus Bjerg igen indtager Karolinelund med sin hyldest til John Mogensen – dansktoppens ukronede konge.

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter. Siden præmieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48.

Det har været en stor fest helt i John Mogensens ånd de tidligere år hvor Rasmus Bjerg har besøgt Fredagsfest, og du skal gøre dig rigtig umage for ikke at synge med på f.eks.  “Der er noget galt i Danmark” eller “Fut i fejemøjet”.

  1. Juli JACOB DINESEN

Med sit 5. studiealbum “The Joker’s Hand” bevæger 25 årige Jacob Dinesen sig i en markant mere rocket retning.

Det fik vi også at høre  da han sammen med sit forrygende band besøgte Skråens Royal Stage i april. Alt hvad der skal til for at skabe rockmagi var tilstede, et spritnyt album, en kæmpe sceneproduktion, sultne musikere, en rastløs artist og sidst men ikke mindst alle de gode sange og Jacob Dinesens stemme.

Jacob Dinesen har på ganske få år etableret sig som en sværvægter på den danske scene. Han debuterede  som 20 årige i 2015 med albummet  “Count The Ways” og allerede året efter udkom 2. album “Brace Against the Storm”.

Albummet viste Jacob Dinesens format som sangskriver, og på den efterfølgende turné også hans format på livescenen. Velkommen til rockmagi i Karolinelund.

  1. Juli DJ SASH! + ITALO BROTHERS

Dobbeltkoncerten med Italo Brothers og Sash! har udviklet sig til en tradition. Karolinelund festede i 2019 som aldrig før, så vi fortsætter selvfølgelig traditionen.

DJ SASH!

Det er vel nærmest overflødigt, at komme med en liste af de mange mange hits DJ SASH! har leveret de sidste mange år men her er alligevel en lille reminder: Encore Une fois, Ecuador, Stay, La Primavera, Adelante, Colour The World, Mysterious Times, Move Mania og mange flere.

Der er dømt party time big time når DJ SASH! går på scenen med sit meget liveprægede dj act. og denne sommer bliver ingen undtagelse.

ITALO BROTHERS
ItaloBrothers er med hits som “Sleep When We’re Dead”, “Radio Hardcore”, “This Is Nightlife” og selvfølgelig “Stamp On The Ground” er de klar til at sparke gang i de brune sommerben hos alle i Karolinelund.

  1. Juli MALURT

Det legendariske danske rockband Malurt  overraskede alle og blev gendannet til en turné i 2020 ” Vi stiller op i Mød mig i Mørket-formation” oplyste Michael Falch, og så gik han og resten af bandet ellers i træningslejr.

I februar 2020 spillede de i en helt udsolgt Royal Stage, og Christian Arendt, Pete Repete, Peter Mors og Dia Nielsen og Michael Falch gav en sveddryppende koncert, og viste hvorfor Malurt dengang i 80’erne var landets største rocknavn.

Kort tid efter koncerten, blev landet lukket ned og Malurt måtte udskyde resten af deres tour. Heldigvis er Michael Falch og resten af Malurt gjort af et specielt stof, og de insisterede på at udskyde touren til et tidspunkt, hvor publikum kan stå op – det er kun denne ene gang vi kan opleve Malurt, så der skal være fuld drøn på!

Derfor kan vi nu præsentere et af landets største rockorkester Malurt i Karolinelund, og I har muligheden for at synge og rocke med til Mød mig i mørket, Superlove, Kold Krig, Lev stærkt og alle de andre.

  1. Juli ANNIKA AAKJÆR + MALTE EBERT

Annika Aakjær startede  2022 med singlen “T-shirt”. En svingende erindringssang, om de år hvor crop-tops sidste gang var på mode, de år hvor Britney med lolitalook sang sin optur, før derouten, hvor creamy sang børnesange i mavebluser, som det dengang hed, pakket ind i en slet skjult seksualisering.

Annika Aakjær har gjort en del væsen af sig selv i lidt over et årti. Siden sin albumdebut med Lille filantrop i 2008 har hun været bemærket som en stærk sanger, en solid komponist og en syleskarp, slagfærdig og selvudleverende tekstforfatter, der er vokset plade for plade. Nu tre af slagsen, med en fjerde på vej.

Malte Ebert er i øjeblikket på tourné med “det Store Malte Ebert Show”, og til sommer drager manden der startede og slog voldsomt igennem som Gulddreng på turne til de danske sommerscener med sit band.

  1. Juli MAGTENS KORRIDORER

Magtens Korridorer har med bulder og brag, og en masse vedkommende sange, etableret sig som et af landets vigtigste liveorkestre. Koncerterne er bandets hjemmebane, hvor de i symbiose med deres stadigt voksende publikum igen og igen understreger, at levende rockmusik i godt selskab og med et glas øl i hånden med overvejende sandsynlighed er kommet for at blive!

Aalborg og i særdeleshed Skråen og Fredagsfest er også blevet Magtens Korridorers hjemmebane. De har spillet her utallige gange, og koncerterne er ren rockkærlighed mellem band og det aalborgensiske publikum.

Seneste album “Club Promise” modtog GAFFA prisen for årets rock-udgivelse.

  1. August er vi på havnen til Tall Ships Race
  1. August KESI

Med et langt run af hit på hit, som startede med ’Søvnløs’ i 2014, har Kesi været umulig at undgå på de danske radiostationer og hitlister. Samtidig har han med sin usammenlignelig energi på en scene cementeret sin plads som en af Danmarks allerstørste rap- og popnavne.

Udover ’Søvnløs’ står Kesi bag kæmpe hits som ‘Kom Over’, ‘Følelsen’, ’Blå Himmel’ og ikke mindst et af de allerstørste hits i DK i 2021 ’Ibiza’, som han udgav sammen med de faste samarbejdspartnere fra B.O.C., Gilli og Benny Jamz.

Kesi, der er vokset op på Nørrebro i København, har akkumuleret mere end 335.000.000 streams på sine sange. Et antal som kun en håndfuld af artister i Danmark kan komme i nærheden af.

Kesi spillede sidste år foran et helt udsolgt Karolinelund og de mange hits, en tændt Kesi og et publikum der i den grad trængte til at feste gav en uforglemmelig aften.

  1. August UDE AF KONTROL + FAUSTIX

Sidste års dobbeltkoncert med Faustix og Ude Af Kontrol var et af de koncerter, hvor der var vildt gang i den – på den rigtig fede måde.

Derfor inviterer vi igen Ude Af Kontrol og Faustix og alle jer til endnu en fest.

Faustix er en dansk DJ og producer som i over 10 år har gjort sig bemærket på den danske musikscene. Han har lavet musik med flere internationale artister blandt andet med stjerne produceren Diplo, Major Lazer, Chris Brown, David Guetta og mange flere. Han lover at tage hans liveshows til nye højder i 2022, og udgive masser af ny musik.

Ude Af Kontrol aka Englando, Balken og Munken har i et halvt årti skabt en bølge af hits og opnået mere end 260.000.000 streams alene på Spotify. De har vokset sig til at blive et af de største artister herhjemme. Koncerten i april på Skråen blev rykket op i Royal Stage for at give plads til flere publikummer. Koncert blev hurtigt udsolgt, og det var et af forårets heftigste koncerter – igen på den fede måde.

  1. August NIARN

Sidste koncert til Fredagsfest 2022 bliver med den genopståede NIARN.

Billetterne til rapperens koncert 11. februar blev revet væk på under en time.

Niarn: “Jeg vidste godt, at der var nogle stykker, der gerne ville se Niarn igen, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at efterspørgslen ville være så stor. Jeg er enormt beæret og en lille smule rundt på gulvet.”

Niarn bragede igennem i 2004 med sit debutalbum “Årgang 79”, der indbragte rapperen en guldplade. Debuten fulgte han op med den lige så store succes “Antihelt” to år senere.
Det medførte et liv i overhalingsbanen, der kom til en brat ende, da  Niarn endte en tur på intensiv på grund af misbrug.

”Jeg kan stadig ikke leve som Niarn, men jeg kan sgu godt være ham for en aften og fejre hans eksistens med hans tilhængere.” Det gør han så heldigvis 26. august, så han og vi kan afslutte Fredagsfesten med et brag.