Vælg overskud og sund livsstil

REKLAME | KOSTVEJLEDER & COACH – NANNA STRØM

Betalt artikel

Sundhed er ikke bare sort/hvid tankegang og et restriktivt liv. Som børn har vi lært, at man skal spise op og at det er uhøfligt ikke at spise det, der bliver serveret. Vi har hørt gentagende gange, at specifikke fødevare er forbudte, hvis man vil tabe sig eller leve sundt. Det er ærgerligt, at det generelt er dét synspunkt, vi har på sundhed.

Vores liv handler meget om sundhed og overskud i dagligdagen. Overskud til sig selv, sin familie og generelt overskud til det sunde liv, vi gerne ville kunne leve.

Det er ikke altid så nemt, som det lyder at skabe dette overskud og prioritere sig selv til en sundere livsstil. Vi har haft en snak med Nanna Strøm, Kostvejleder & Coach, som fortæller;

– Sundhed er nuanceret og handler i bund og grund om balance. Det handler om at prioritere og mærke efter i din krop, hvad der er bedst for dig og hvad du har lyst til.

Nanna fortæller, at undersøgelser viser, at jo mere restriktivt vi spiser og jo flere regler, vi sætter op for os selv, jo større er sandsynligheden for, at vi fejler. Derfor er en kur heller ikke vejen frem til et varigt vægttab og en sund livsstil. Når vi sætter forskellige regler op for os selv, så vil vi komme til at bryde dem og ‘’falde i’’. Når det sker, så straffer vi os selv med dårlig samvittighed og tankegangen; ‘’Så kan det også være lige meget, nu har jeg jo spist det stykke kage, så er alt ødelagt.’’

Motivationen er det vigtigste

Nanna Strøm har selv haft stress og har i mange år levet et liv, hvor hun havde svært ved at overskue dagligdagen.

– Jeg har selv mærket kroppen sige fra og jeg kunne ikke overskue selv de mindste dagligdagsting.

Nanna vidste med sig selv, at der skulle ske noget drastisk for, at hun kunne blive rask og glad igen. Hun ville gerne være en glad mor og kæreste med overskud. Derfor besluttede hun sig for at ændre livsstil og begyndte at gå små ture.

– Jeg har erfaret på egen krop, hvor vigtig motion er for livskvaliteten og overskuddet. Jeg tabte mig 30 kilo og lærte utrolig meget om mig selv undervejs på min livsstilsrejse. Ved siden af min uddannelse som kontorassistent tog jeg kostvejlederuddannelsen, fordi jeg fik stor interesse for sundhed og en drøm om at hjælpe andre med at ændre vaner og livsstil.

Nanna tog det store spring og startede i november 2021 som selvstændig kostvejleder og har aldrig følt større tilfredshed ved et arbejde. Hun bruger sig selv og giver sin egen erfaring videre til andre, der står i samme situation.

– Jeg ved, at hvis vi lever efter præmissen, at alt er tilladt og at det handler om at mærke efter sult og mæthed, så er sandsynligheden for succes langt større. Hvis vi tager små skridt ad gangen, som for eksempel at drikke et glas vand mere om dagen, at gå en tur på 15 minutter hver dag eller at tabe et kilo ad gangen, så vil man opleve en sejr hver gang, som motiverer dig til mere.

Det sværeste er at tage valget om en ændring i dit liv – når først du er motiveret og klar til forandring, kan du klare hvad som helst undervejs i processen.

OM NANNA:

Nanna er certificeret kostvejleder og sundhedscoach og tror på, at ALLE kan skabe den forandring, de ønsker i deres liv. Hun har selv været overvægtig det meste af sit liv, og har været på adskillige slankekure og spist restriktivt. Med tiden har hun dog lært, at det ikke har ført nogle vegne, men tværtimod skabt usikkerhed og overspisninger.

I sommeren 2020 tog Nanna en vigtig beslutning for sig selv – en beslutning om at ændre livsstil og tankegang, for på den måde at blive en sundere, stærkere og bedre udgave af sig selv med fokus på et varigt vægttab.

Find Nanna Strøm her: nannastrom.dk