Unikke stemmer og mindeværdige liveoplevelser føjes til Nibe 2024 

Tekst og Foto Presse

Der er i den grad lagt op til store liveoplevelser, når Andreas Odbjerg, Thor Farlov, PRISMA, URO, Kalaset, Martin Kanstrup, Magtens Korridorer, Mumle og Lydmor indtager scenerne til årets festival i Skalskoven. 

 

Andreas Odbjerg 

Der kan efterhånden ikke herske nogen tvivl om, at Andreas Odbjerg, som lørdag d. 6. juli spiller Nibe er en af landets absolut største popmusikere.  

Sange som ’føler mig selv 100’, ’i morgen er der også en dag’, ’hvad skal verden med sådan en som mig’, ’smugryger’, ’hjem fra fabrikken’, ’STOR MAND’ med Tobias Rahim og ’Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig’ med Ida Laurberg har siden 2019 været vidnesbyrd om, at de ord og melodier som Andreas Odbjerg nedfælder, ender på hitlisterne, på dansegulvene, i radioen, på festivalscenerne og over anlægget i parken på en solskinsdag med vennerne. 

Magtens Korridorer 

Hvis Magtens Korridorer ikke fandtes, måtte vi opfinde dem. Men de findes – mere end nogensinde!  

Med deres dansksprogede potente rock, ligefremme attituder og samlende hits, og en fandenivoldsk og progressiv energi, er Magtens Korridorer et unikt liveband, der sætter liv i barrikaderne, inviterer alle til stemningsfuld fest og giver frirum fra trivialiteterne.   

Efter et Nibe-år i 2023 uden Magtens Korridorer, så er de danske rockhelte heldigvis atter klar til endnu en gang ’picnic´ i Skalskoven. 

Thor Farlov 

Thor Farlov overraskede alle da han i slutningen af 2020, solodebuterede med surprise-albummet, ’Nye Minder’. Med funklende anmelderstjerner fra Soundvenue, GAFFA og Politiken, cementerede det tidligere Citybois-medlem sine tårnhøje ambitioner som sangskriver og artist på egen hånd.    

Med de disco-house inspirerede singler, ’Solen Op’ og ’Italien’, blændede Thor Farlov i 2023 op for en ny lyd ovenpå 2022-udgivelser som hitsinglerne ’Kompromis’ og ’Ovenpå’, og ikke mindst det anmelderroste debut-album, ’Nye Minder’. 

PRISMA 

Den danske duo PRISMA, bestående af søstrene Sirid og Frida Møl Kristensen, har siden 2021 taget dansk musik med storm med rockskæringer som ’I Never Wanted To Meet You’ og ’Bangs’ samt deres EP ’Inside Out’. Det har ført til imponerende shows i både ind- og udland.   

PRISMA har ikke kun imponeret nationalt, men har også erobret internationale scener, hvor de blandt andet har kunne opleves på toneangivende internationale festivaler som WayOutWest og Dockville.

2024 tegner derfor til at blive endnu et spirende år for PRISMA, et år som bringer dem tilbage til Nibe.   

URO 

De seneste år har URO formået at bryde igennem med sin ærlige og sjælfulde urbane popmusik, der fortæller hjerteskærende sande historier fra hans fortid, men som også kigger ud mod en lys fremtid. Især de reflekterende og raffinerede tekster gør URO til noget helt særligt.  

URO kickstartede sin karriere tilbage i 2020 med EP’en ’I storslået kinddans, med livet som indsats’, hvor man bl.a. kan finde hitsinglen ’Når Jeg Blir Til Jord’. Sidstnævnte sang blev P3’s Uundgåelige i 2020 og har over 4 millioner streams og er siden efterfulgt af bl.a. ’Føles Godt’, baskeren med Mekdes.

Kalaset 

Støvet har nærmest lige lagt sig, efter Kalaset spillede deres sidste koncert som punktum for deres imponerende 2023, der også bød på bandets anden P3’s Uundgåelige med storhittet ’Tag Mig Som Jeg Er’. Og for kort tid siden har Kalaset også modtaget Gaffa-prisen 2024 for Årets Nye Danske Navn.    

Kalaset emmer af ung energi og kraft, som udspilles i en skarp vokal og et fængende band. Med catchy melodier og tempofyldte numre inddrages tilskuerne i Kalasets musikalske univers.  No doubt about it – Kalaset tilhører den stensikre succesfulde fremtid på den danske musikscene.

Martin Kanstrup 

Martin Kanstrup begyndte for få år siden at uploade små videoer på sin Facebook og har på kort tid fået mere end 30.000 følgere på sin side. Telefonen begyndte at ringe med forespørgsler, og Martin Kanstrup har i 2022 solgt over 4.500 billetter i kulturhuse, spillesteder og forsamlingshuse med sit show ’Thybo or not Thybo’.  

Entertainer, troubadour og spillemand: Flere betegnelser passer på musiker og komiker Martin Kanstrup fra Thy. Vær klar til fællessang, sjove anekdoter og finurlige sange på thybomål, og kom med på en lille rejse i Kanstrups liv med dagligdagens små og store udfordringer.

Mumle 

Bag Mumle finder vi Julia Kathrine Hansen. En fremadstormende 19 år gammel Haderslevpige 

Mumle bliver inspireret af de mennesker, hun omgås i sin hverdag; de ting der sker for hendes veninder, de ting de taler om i gruppen, den måde de taler med hinanden, men også af tv-serier med sjove stereotyper eller ting hun falder over når hun sidder og stener, kickstarter fantasien og inspirationen hos Mumle.  

Glæd dig til at lytte med i hendes univers og oplev sange som ’Det Modsatte’ og ’Moonwalkman’.  

Lydmor 

Lydmor (aka Jenny Rossander) står aldrig stille i sit musikalske virke og udtryk. Sidst hun var på tour var det i akustiske klæder – og nu vender hun sig atter mod de elektroniske toner i en excentrisk blanding af alt, hvad der udgør Lydmor. Komplet med drama, sårbarhed og fuld smadder på sanseintrykkene.     

For andet år i træk laver Lydmor intim hårdtpumpet nattefest på Den Lille Fede. 

Plakaten til Nibe 2024 indeholder derudover pt. disse artister: 

The Chainsmokers (US), James Blunt (UK), Ronan Keating (IRL), Ukendt Kunstner, Rasmus Seebach, Suspekt, Benjamin Hav & Familien, D-A-D, Martin Jensen, Artigeardit x Lamin, Tim Christensen, Jonah Blacksmith, Infernal, Ude Af Kontrol, KrebsFalch, Gobs, Benny Jamz, Guldimund, Saint Clara, Malte Ebert, Zar Paulo, Pil, Angående Mig og Pauline. 

 

Festivalbilletterne til alle dage, fredag og lørdag er allerede væk, men man har stadig chancen for at købe dagsbilletter til onsdag og torsdag.