Unikke fællesfaciliteter tiltrækker beboere til ny bydel

PRESSEMEDDELELSE

Siden salgsstart i slutningen af august er over en tredjedel af 91 ejerboliger i boligejendommen Havnebryggen Stigsborg solgt. Og det er vel at mærke med godt et år til indflytning. Ifølge ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, der står bag formidlingen af de nye havneboliger, skyldes den store interesse foruden den attraktive placering blandt andet, at der er lagt særlig vægt på at skabe gode fællesfaciliteter i form af det unikt indrettede Kanthusene, der rummer både loungeområder, køkken og spiseområder.

 

Stigsborg i Aalborg, der bliver en af Danmarks største nybyggede kystnære bydele, er ved at tage form, og netop nu er opførelsen af 91 boliger i boligejendommen Havnebryggen i fuld gang. Og selvom der fortsat er knap et år til, at de nye lejligheder står klar til brug, er der allerede godt gang i salget af bydelens første ejerboliger.

 

I slutningen af august blev Havnebryggens lejligheder, der varierer i størrelse fra 50 til 155 kvadratmeter, nemlig sat til salg, og på bare få måneder er over en tredjedel af lejlighederne allerede solgt.

Havnebryggen Stigsborg henvender sig til en blandet beboergruppe lige fra seniorer og enlige til børnefamilier og yngre par, og vi har fra start mærket en stor interesse for dem. På bare få måneder er en tredjedel af alle boligerne solgt, og med knap et år til indflytning tegner det rigtig positivt, forklarer Allan Nørgaard, der er ejendomsmægler og indehaver af Thorkild Kristensen, som er ansvarlig for formidlingen af boligerne.

 

De nye ejerboliger, som ligger i første række ned til Limfjorden, er skabt med lige dele fokus på privatliv og fællesskab. Og derfor har udviklerne bag ejendommen lagt særlig vægt på at skabe det attraktive Kanthusene, som er et fælleshus med loungeområder, fælles køkken og spiseområder. Her kan beboerne frit benytte sig af de fælles faciliteter til diverse aktiviteter eller som et ekstra sted at slå sig ned på hjemmearbejdsdage.

 

Foruden den attraktive beliggenhed ved Limfjorden med udsigt ud over Aalborgs havnefront har Havnebryggens unikke fællesfaciliteter helt bestemt medvirket til, at boligerne er så populære. Vi ser en tendens til, at gode og attraktive fællesfaciliteter bliver vigtigere og vigtigere for valg af bolig. På den måde kan den private bolig forlænges, samtidig med at man indgår i et fællesskab med de andre beboere. Og her er Havnebryggens Kanthusene helt i særklasse, siger Allan Nørgaard.

Farver, tekstiler og møbler skal inspirere

Kanthusene, der allerede nu står klar, indeholder nogle helt særlige faciliteter, der i sin indretning adskiller sig markant fra den nordiske stil, som mange hjem og fælleshuse ellers er præget af. Rummene er nemlig unikt indrettet af den kreative indretningsarkitekt Rie Floor fra firmaet Rie Floor. Her danner dekorative, flaskegrønne tapeter, Chesterfield-møbler og en gennemført avantgarde stil ramme om de fælles rum.

 

– I stedet for den traditionelle fælleshus-tankegang, har tanken været at skabe en moderne kultursalon, der i sin essens inviterer til både fordybelse, ro, liv, langsomhed og fællesskaber. Her kan kreative rammer inspirere til at samtale med sine naboer, mødes over et slag skak, læse en bog eller blot nyde sit eget selskab foran ilden i pejsen med udsigt til Limfjordens skiftende stemning lige udenfor vinduerne, fortæller Rie Floor og fortsætter:

 

– På den måde får bylivsforeningen en kulisse, der giver alle beboerne mulighed for blandt andet at arrangere privatkoncerter, foredrag og ginsmagning i salonen. I caféen ser jeg for mig, at det lange bord benyttes til social dining, madklub eller diverse hobbyaktiviteter.

 

Havnebryggen Stigsborg vil være klar til indflytning i efteråret 2022.