Unik teateroplevelse på Aalborg Teater 11. marts

PRESSEMEDDELELSE - Aalborg Teater

Aalborg Teater har skabt noget helt unikt og skriver i disse dage teaterhistorie i hele Danmark, når teatret lørdag den 11. marts spiller hele Henrik Szklany’s trilogi om Anita og hendes familie.

Det hele startede i 2018 med forestillingen Alle mulige ting til salg, hvor tvangsauktionen truer Anita og hendes familie. Nok er Anita ikke ressourcestærk, men alligevel gør hun hvad hun kan for at kæmpe for sin familie og hun træder i karakter, da alt er ved at brænde sammen.

 

I 2020 havde teatret premiere på anden del af historien med forestillingen Revolution i kommunen. Her er det en tvangsfjernelse af Anitas barnebarn der truer familien. Og selvom hverdagen er svær, så tager Anita endnu engang kampen op mod systemet, som hun kalder kommunen.

Nu skriver vi 2023 og Anita kan ikke mere – vi møder igen familien, denne gang i forestillingen Dødsbo på pløjemarken. Anita er træt, syg og begyndende dement, og nu vil systemet tage over og tvangsanbringe Anita på plejehjemmet, men hun vil ikke ende som plejehjems-grøntsag.
Til trods for at Anita ikke er ressourcestærk, har hun stadig sine meninger og kæmper for retten til at afslutte livet som hun ønsker det.

Stjerneregn
Alle tre forestillinger er blevet modtaget med stor begejstring hos både publikum og anmeldere, der har rost forestillingerne til skyerne med en sand stjerneregn til følge.

Lørdag den 11. marts er dagen, hvor der er mulighed for at se den helt fantastiske og anmelderroste og gribende trilogi i sin fulde længde.
Det bliver en oplevelse som ingen bør snyde sig selv for.

Medvirkende
Anita spilles af Marie Knudsen Fogh, der i 2022 modtog den fineste pris i dansk teater, nemlig Teaterpokalen, der uddeles af danske teaterjournalister. Derudover medvirker Marcus Gad Johansen, Lars Topp Thomsen, Karla Rosendahl, Camilla Gjelstrup, Bolette Nørregaard Bang og Thomas Kristian Bek.

Alle tre forestillinger er iscenesat af Martin Nyborg og scenografien er skabt af Laura Rasmussen.

Anita-maraton-dagen starter kl. 14.00 med Alle mulige ting til salg, derefter er der kaffe og kage. Senere følger Revolution i Kommunen og inden tredje forestilling, Dødsbo på Pløjemarken, vil der være en let servering.

 

Du får tre fantastiske forestillinger og forplejning i pauserne for kun kr. 595,- 

 

Få mere information på Anita-trilogien HER