Unge kan blive en del af Symfoniorkesteret

PRESSEMEDDELELSE Aalborg Symfoniorkester

Klassisk koncert over Teams. Foto: Nicolas Cho Meier

Nu kan elever på nordjyske ungdomsuddannelser blive en del af et orkester for en stund, når Aalborg Symfoniorkester inviterer til gratis, virtuel formidling af klassisk musik med udvalgte musikere. Formidlingen skal være med til at styrke elevernes engagement og musikalske læring på trods af afstand og hjemmeskole.

Landets elever på ungdomsuddannelserne må i disse tider klare størstedelen af undervisningen hjemmefra, og derfor har Aalborg Symfoniorkester, som har daglig base i Musikkens Hus, netop iværksat et nyt og kreativt initiativ til musikinteresserede elever. Aalborg Symfoniorkester giver nu de musikalske studieretninger på nordjyske ungdomsuddannelser mulighed for at få gratis, virtuel formidling af klassisk musik med udvalgte musikere fra orkestret, hvilket skal bidrage positivt til elevernes musikalske læring og ikke mindst bringe kulturen ud til de unge, som længe har været afskåret fra deres normale hverdag.

I denne tid har vi gjort os umage for at sikre rigeligt med kunst og kultur til forskellige målgrupper på alle tænkelige måder. Kultur har afgørende betydning for vores sindstilstand og mentale sundhed, og det gælder i særdeleshed også de unge, som er vant til at mødes om musikken og kulturen, forklarer Lasse Rich Henningsen, som er adm. direktør i Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus, og fortsætter:

Derfor er vi glade for, at vi kan tilbyde de musikhungrende gymnasieelever en anderledes og kreativ undervisningsform, som kan bidrage til at højne engagementet og den musikalske læring hos eleverne i en tid, hvor intet er, som det plejer. Konceptet er allerede blevet taget rigtig godt imod ude på uddannelsesinstitutionerne, og efterspørgslen breder sig kun yderligere i takt med, at behovet for kulturvitaminer vokser. 

Aalborg Katedralskole er et af de gymnasier, som har benyttet Aalborg Symfoniorkesters virtuelle musikformidling, og ifølge Tom Mortensen, der er lektor i musik på skolen, var det en god oplevelse for eleverne:

Det fungerede virkelig godt med en kombination af koncert med Aalborg Symfoniorkester og samtaler om musikken og instrumenterne. Det virtuelle setup er en god måde at skabe en kontakt mellem den levende musik og en ung modtagergruppe, når vi fysisk er afskåret fra at mødes om musikken, lyder det fra Tom Mortensen.

Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus har siden marts sidste år afviklet mere end 240 koncerter, herunder intet mindre end 75 plejehjemskoncerter samt 62 skolekoncerter i hele regionen. Senest har Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester lanceret en række digitale e-koncerter med store kunstnernavne, som de næste torsdage kan streames via koncerthusets Facebook og YouTube, og nu også digital formidling af klassisk musik til elever på nordjyske ungdomsuddannelser.

Aalborg Symfoniorkesters digitale formidling er gratis og varer cirka 45 minutter. Tilbuddet kan bookes ved at skrive til Anne Rom Aaen på mail arh@aalborgsymfoni.dk.

 

Klassisk koncert over Teams. Foto: Nicolas Cho Meier

 

Om Aalborg Symfoniorkester
Aalborg Symfoniorkester blev grundlagt i 1943 og tæller i dag 65 musikere. Orkestret har siden 2014 haft base i Musikkens Hus og er et af fem danske landsdelsorkestre. Aalborg Symfoniorkester opstod under 2. verdenskrig som et lys i en mørk og svær tid. Orkestrets grundlægger Jens Schrøder havde sammen med en række andre, dybt engagerede mennesker, lagt et stort og ihærdigt arbejde i at danne et orkester i byen.  Ønsket var at skabe et synligt orkester, der mødte folk, hvor de var – i parker, på stræder og i bybilledet. Orkestret skulle levere musik på det højeste kunstneriske niveau, leveret med entusiasme og passion – til alle borgere. Her var ingen sociale skel. Det er denne arv, Aalborg Symfoniorkester med dyb respekt bringer videre. Det er den gyldne tråd, orkestret følger, når musikken præsenteres – i koncertsalen og ude i landet.

Læs mere på www.aalborgsymfoni.dk